Jump to content

cista snaga


lakins

Preporučeni Komentari

treba mi sema za neki tranzistorac (moze i chip i radije bi pravio to ali mislim da oni nemaju tolko snage) da bude oko 150-200W po kanaluusput i kolko jak trafo ide za tako nesto i sema za napajanje kakva? posto je za razglasne zvucnike kvalitet zvuka i nije tolko bitan bitno je da ima snage i da bude sto prostije i jeftinije za pravitisvaka sema je dobrodosla

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 22
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

...bitno je da ima snage i da bude sto prostije i jeftinije za praviti...

Mnogo bitnije od sve tri navedene stavke je da bude pouzdan - amp koji treba celo vece/noc da radi na velikoj snazi a da ne izgori prvo ili drugo vece mora da bude jako kvalitetno napravljen, sa dobrim hladjenjem i svim mogucim zastitama od zlostavljanja kojima ce sigurno biti izlozen. To nije ni prosto ni jeftino - pogledaj projekte za PA ampove na netu i prouci ih dobro pre nego sto opet spucas lovu u nesto sto ce da izgori k'o sibica...Postoje tri osobine kojima je pozeljno da se odlikuje svaki projekat: da bude dobro, jeftino i brzo(lako, prosto) - nemoguce je spojiti sva tri kvaliteta, jedan uvek mora biti izostavljen.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

od ta tri kvaliteta mislim da je ovaj jeftino uglavnom najteze imati u kombinaciji sa jos nekim tako da znam da to nije jeftino napraviti ali razlika izmedju neceg sto kosta 10-15 hiljada da se napravi i neceg sto kosta 50-60 sigurno postoji i sasvim je sigurno da se i sa tih 10-15 moze napraviti solidni ampvidecu sta ima na netu ako neko jos ima neku semicu nek se javia inace nije za mene nego drug jedan me pita kolko bi to kostalo posto mu treba pa sad vise ovako gledam sta ima i kolko bi to kostalo i trebalo da se napravihttp://iq-technologies.net/projects/audio/013/ sta mislite o ovome? deluje ok a i mislim da nije tolko skupo za pravitii kakav trafo (kolko VA treba za to) nevidim da pise nigde

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

To pojačalo nije za ozbiljnu upotrebu, niti ima tu navedenu snagu! Ne troši novce na te igračke!Tebi treba ozbiljan amp. kao što kolega reče, sa više nivoa protekcije, a ta šema koju si pronašao je više kao vežba za početnike. :cheers: Ovo ti pišem ne da bih te obeshrabrio, nego iz najbolje namere, svi smo prošli tu školu i bacili dosta para na razne jednostavne "projekte" :frusty:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

jel pravio neko ovo deluje dosta dobro ?

Koliko sam ja pratio po forumima, napravljeno u puno primjeraka, hvaljeno kao kvalitetno i izdržljivo pojačalo. Sažvakan projekt i problemi sa gradnjom su obično do onog koji ga radi. Ja ga nisam pravio ali je na listi :rolleyes:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 1 month later...

malo da ozivim temu opetkako stvari stoje za vikend bi trebalo da nabavim zvucnike koji ce sluziti za ozvucavanje svih zurki mojih i mojih drugova pa bi polako poceo pripreme za pravljenje Borinog Legenda http://bas.elitesecurity.org/LEGEND-basic.gifhttp://bas.elitesecurity.org/LEGEND-StageMaster.gifevo linkovi jedne i druge verzije, koju cu da pravim na kraju zavisi od toga kolko bi kostala koja, i kako se pokazu zvucnici na slabijim pojacalima da li im treba 250 ili je dovoljno 125Wza sada bi poceo od napajanja tj. proracuna za isto pa evo par pitanja za malo iskusnije graditelje1. po onome sto sam nasao na borinom sajtu snaga trafoa bi trebalo da bude zbir izlaznih snaga kanala x2da li je to u redu ?2. ako moze sema nekog proverenog soft-start kola koje moze da se koristi za ovakvo pojacalo (snaga,voltaza itd.)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...