Jump to content

Veci bookshelf, 8"+dome tweeter


oblacic

Preporučeni Komentari

Boki,nazvao Sabac, mozda imaju nesto od HDS 164, HDS exclusive 830883 imaju, i vifa xt25. :scratch_head: half the price of Us(h)erbi radilo?

Koliko para toliko muzike. Ne misliš valjda da su te jedinice bolje od ovih Usher?Da li te 8945A i 9930 podsećaju na neke jedinice? :D Nije uopšte slučajno.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 118
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Koliko para toliko muzike. Ne misliš valjda da su te jedinice bolje od ovih Usher?Da li te 8945A i 9930 podsećaju na neke jedinice? :D Nije uopšte slučajno.

Na neke SS :clapping: edit: 8945A - 145 ojra 9930 - 95 ojra total - 480ajd ozbiljno, prvi projekat, cak i da napravim kopiju Ka2p bio bih happy
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2 XT25TG 1.058,002 HDS Exclusive P830883 1.584,002 Spole Ø1 0.47 mH 42,002 Spole Ø1 1.50 mH 76,002 Spole Ø1 2.70 mH 126,002 4.70 uF Jantzen Audio 400V 74,002 10.0 uF Jantzen Audio 400V 118,002 47.0 uF 100V 78,002 4.70 Ohm metal film 16,002 6.80 Ohm metal film 16,002 33.0 Ohm metal film 16,00(mislim da su cene DKR)Ovo sam nasao ovde (http://www.frequence.dk/sites/hd6-xt.htm) kao spisak potrebnih delova za skretnicu sa datim drajverima.Moze li neki help za shemu. Moja kutija bi bila sa BR na prednjoj strani, 44x24x36 dimenzije (spoljne).

hd6-xt-measure.bmp

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sve junaci.....ajmo u drugom smeru.Nesto nisam spreman da radim na slepo, hteo bih da to barem na nesto lici.Da ne "razmisljam" ja previse :buehehe: Dakle, http://www.troelsgravesen.dk/PL18XT.htmNabavljiv PL18 i XT25, gotova skretnica, jedino sto bih radio bookshelf od 24l.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sve junaci.....Nesto nisam spreman da radim na slepo,

Hajde da diskusiju prebacimo sa PP u temu.Ne radi se o junacima, već da niko neće da preuzme odgovornost za tvoje zvučnike.Do sada sam napravio par kutija sa Vifa Premium Line (PL18+XT25). Jako lepo svira.Napravio par sa SS Classic (18W8545+9500). Svira još lepše.Napravio par sa SS Revelator (18W4531+7100) ludilo.Zadnji projekat koji je još uvek u fazi finog podešavanja skretnice trosistemac (2 x Vifa PL22 + 18W4531 + 7100) koma :buehehe: Šta hoću da ti kažem. Teško da neko drugi može da uradi umesto tebe. Napisao sam ti na PP. Možda se neko nađe da ti pomogneoko inicijalne skretnice. Ali to je tek početak. Ko zna koliko sam verzija do sada uradio, prošetao reznu frekvenciju od 1500 do 2500.Ako nisi spreman da radiš na slepo imaš dve mogućnosti. Odeš i kupiš gotove kutije ili nekom platiš da ti napravi baš ono što želiš.Ovako kako si krenuo, teško da ćeš stići daleko. Nećeš da prihvatiš rizik, a tražiš da to uradi neko drugi.Nemoj da se ljutiš na mene, ovo pišem krajnje dobronamerno :drinks:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hajde da diskusiju prebacimo sa PP u temu.Ne radi se o junacima, već da niko neće da preuzme odgovornost za tvoje zvučnike.Šta hoću da ti kažem. Teško da neko drugi može da uradi umesto tebe. Napisao sam ti na PP. Možda se neko nađe da ti pomogneoko inicijalne skretnice. Ali to je tek početak. Ko zna koliko sam verzija do sada uradio, prošetao reznu frekvenciju od 1500 do 2500.Ako nisi spreman da radiš na slepo imaš dve mogućnosti. Odeš i kupiš gotove kutije ili nekom platiš da ti napravi baš ono što želiš.Ovako kako si krenuo, teško da ćeš stići daleko. Nećeš da prihvatiš rizik, a tražiš da to uradi neko drugi.Nemoj da se ljutiš na mene, ovo pišem krajnje dobronamerno :drinks:

pile, hvala na savetima, ti si mi "pao na pamet" jer sam video u impulsovoj temi "dvosistemski best buy" da si spomenuo kako si radio sa PL18 i XT25.Meni pamet ne smeta, drajveri su, recimo od sutra poruceni, ici cu na ovu skretnicu koja je kod Troelsa, pa sta bude. Stvar je u tome, da nemam od koga da pozajmljujem delove za skretnicu, jbga, kada zivim u poslednjoj rupi na svirali.U prevodu to znaci da cu kupiti nesto vise otpornika i kondova, a kalemovi ce biti ti koji jesu.Isto tako je malo zajebano uraditi bilo kakav fine tuning, ovde ne poznajem nikoga da ima opremu.Sto se tice placanja nekome da mi uradi proracun, ili ako ima mogucnosti da u test kutiji uradi probna merenja,nemam nista protiv, znanje treba da se naplati. svima vama hvala za razvoj, zamalo da me nagovorite na EWG, ali mislim da mi je soba mala za tolike kutije.ako se ko nadje na ovim prostorima, uvek je dobrodosao na picence i razgovor :drinks:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Što se izbora drajvera tiče, za XT25 nema dileme. U tom cenovnom razredu nema konkurenciju.Midbasovi o kojima razmišljaš su dobri i nećeš pogrešiti koji god da izabereš. Recimo da HDS Nomex ima malo masniji, puniji bas, a PL18 ima za nijansu prijatniju, lepšu boju.Ako bih birao za sebe, izabrao bih PL18-XT25.Ima ovde jedan koji ima computer u glavi :) pa verovatno može da ti sračuna dobru skretnicu.Obzirom da su u pitanju veoma "pitomi" drajveri, verujem da bi naknadne korekcije, revizije bile minimalne.Ako se na leto zatrčim u CG eto mene kod tebe da čijem šta si napravio :drinks:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

jbga, kada zivim u poslednjoj rupi na svirali.

Sa ovim ne mogu da se složim, nikako...Sa ovim, već, mogu:

Ako se na leto zatrčim u CG eto mene kod tebe da čijem šta si napravio :drinks:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Napravio par sa SS Classic (18W8545+9500). Svira još lepše.

Priznaj da sam ih bar malo "prešišao" sa ovim "Dayens Studio monitorima" kojima sam uradio full novu skrenicu da bi to sviralo nekako. :Viannen_loungelizard:

Ima ovde jedan koji ima computer u glavi :) pa verovatno može da ti sračuna dobru skretnicu.

Zadnji projekat koji je još uvek u fazi finog podešavanja skretnice trosistemac (2 x Vifa PL22 + 18W4531 + 7100) koma :buehehe:

:JC_moon: :lol:Hajde, nemoj da se stidiš, lepo napiši da sam ti odradio ceo posao oko proračuna kutije i skretnice. :D :cheers:P.S. Šalji mi one slikice sa mobilnog. :character13:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sve junaci.....ajmo u drugom smeru.Nesto nisam spreman da radim na slepo, hteo bih da to barem na nesto lici.Da ne "razmisljam" ja previse :buehehe: Dakle, http://www.troelsgra...n.dk/PL18XT.htmNabavljiv PL18 i XT25, gotova skretnica, jedino sto bih radio bookshelf od 24l.

Pile ti je lepo objasnio. Nije to baš tako jednostavno da može sve odjednom da bude sračunato i definitivno, pa je tu i problem odgovornosti za krajnji ishod. Naročito je nezgodno ovako na daljinu.Najbolje je da naručiš ceo onaj komplet sa Usherom, i uradiš kutije po onom gotovom projektu. 110$ bass + 60$ visoki je baš povoljno za te jedinice a to je u rangu Scan-Speak. To je 340$ + transport + carina i PDV. Trebalo bi da izađe manje nego preko HiendFi. ili probaj da spustiš cenu, i naruči iz BG-a. Ja ću možda ovih dana da odem do radnje i da porazgovaram sa vlasnikom da se malo urazumi, i da da cenu za te jedinice koja je ravna ceni+troškovi kao da je naručeno iz USA. I mene interesuju te jedinice.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Priznaj da sam ih bar malo "prešišao" sa ovim "Dayens Studio monitorima" kojima sam uradio full novu skrenicu da bi to sviralo nekako. :Viannen_loungelizard::JC_moon: :lol:Hajde, nemoj da se stidiš, lepo napiši da sam ti odradio ceo posao oko proračuna kutije i skretnice. :D :cheers:P.S. Šalji mi one slikice sa mobilnog. :character13:

Kad bi znali koliko Vas hvali ne biste mogli proći kroz vrata...Zaista...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...