Jump to content

Aktivno ludilo...


stein

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 467
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

mda, biće to fine grejalice na zimu

56 komada, uglavnom oko 10mA Idss (od 9.8 do 10.2) Pitam se pitam... Treba li mi dual ispravljač (svaki kanal zasebno) ili da idemo na jedan...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Mislim da je papa dj u pravuako je to 12db onda je OKALI.ove zute slicice su 12db i ne dobija se 24 ako se isti modul samo duplirazbog toga sto su isti Q faktorii to nije prava 24db.u slucaju 24db skretnicaQ prvog i Q drugog stejdza se razlikujupa su i elementi RC razlicitih vrednostiza svaki tip 24db butt. LR, itd je tacno odreddjeno koji suQ faktori 1 i 2 sekcije... I odmah se primeti da oni nisu isti za obe sekcije.bilo je o tome reci u ovoj temi pre x stranicaali dobro... cheers

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Tu se sad opet postavlja pitanje, ako je na datom linku, slika sa 24dB skretnicom, onda mi nije jasno o čemu ZZZ priča? U datom primeru, komponente u oba stepena filtera imaju iste vrednosti, isto kao i kod mene... Razlika je samo u implementaciji (JFet umesto OP i vrednosti elemenata zbog druge rezne frekvencije) ... Ili ZZZ zna nešto što Linkwitz i Riley ne znaju, ili ne govorimo o istoj stvari...Pošto kod mene postoji dovoljno preklapanja, onda ovo treba da štima... post-13-0-04839000-1311581208_thumb.jpg (snapshot sa LR sajta)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

http://focus.ti.com/...088/sloa088.pdf

a evo i koji su inace razliciti Qi faktori

kod linkwitza imas Q za LR.

.

Cela poenta price JE DA

jednostavno nije tacna 24db skretnica sa

samo 2 puta ponovljenim istim elementima

Ne znam zasto je to toliko tesko prihvatiti

kada je u pitanju samo zamena vrednosti

nekoliko prostih elemenata a bez izmene

konstrukcije

. :whiteflag:

post-96-0-93967800-1311581651_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja opravio. Dobar deo. Sad moram da rešim ispravljač/napajanje, čekam da mi stignu konektori, treba da pripremim crteže za rezanje materijala za kutiju (zadnju i prednju ploču - ostalo imam) i onda sklapanje. Do tada, sklapamo cevni deo za Bastarda i puštamo u pogon i ako radi kako treba, sve spajamo u kuteju sa izlaznim stepenom koji je već rešen...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma ne pricam Jastoji u literaturia i u ozbiljnijim programima za topologijeactivnih filtera sa OP ampovimapogledaj ovaj PDFa ima i jedan dobar program samo za togledacu da ga nadjem i posaljemrecimo tamo sam tek video da postojipa da ne preteram oko 10 topologijaza OP aktivne filtereprovucene kroz sve Butt. LR, Che. itdA ne samo ova 2 najprostija Salen/key i MFBkoji se obicno koriste....A tamo recimo kod ovih sa onim zutim sliciamaljudi su lepo napisali da su to 2 i 3 stepenasto je tacnoa ne 4 koji je tebi potrebantako da je to na taj nacin primenjenosamo dupliranje 2 x 2 stepenaa bez korekcije Q faktora i na osnovu toga elemenatanetacno.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ovi programi su dobrihttp://focus.ti.com/docs/toolsw/folders/print/filterpro.htmli ovaj je jos bolji ali mislim da ima virus u kraku? proveritihttp://www.schematica.com/filter_wiz_files/FWPRO.htm

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ZZZ, uopšte ne sporim da si u pravu, however, ja nisam uopšte stručan i zapravo ne razumem mnoge stvari pa se trudim da se ne pravim pametan i ne ulazim u rasprave u kojima ne umem da obrazložim svoje argumente. Ono što mogu odgovorno da tvrdim da je kod mene, u mom sistemu, sa mojim emiterima/zvučnicima, ovako urađena skretnica radila savršeno dobar posao, potvrđeno merenjem odziva u poziciji i prostoriji gde se zvučnici nalaze, mikrofon na mestu gde se sedi i sluša, takođe, potvrđeno slušnim testovima.S druge strane, kalkulisane i simulirane a potom merene kombinacije sa pasivnim rezom elektrostata na 150Hz, nisu zadovoljile u mojoj prostoriji jer su paneli izgubili odziv na dodatnih 100Hz-a pa je nastala rupa (sa drugačijom aktivnom skretnicom, samo za subwoofer) i poučen razlikom ova dva metoda, odlučio sam da ponovo uradim ono što se jednom već pokazalo kao dobro rešenje. Ovaj put, u full balansiranoj izvedbi, pošto CD ima balansirani izlaz, a izlazno pojačalo je u SuSy konfiguraciji, dakle, između ima smisla stavljati samo full balansirani sklop. Kada bude završeno, prvo ide slušni test i merenje, a onda ću da komentarišem rezultate. Ako ne bude zadovoljavalo, onda ćemo da proanaliziramo šta ne valja i zašto... U slučaju da je to potrebno, radiće se korekcije u aktivnoj skretnici, ali ne pre nego se u praksi proveri šta se dešava sa ovakvim ustrojem.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da bude jasno, ponoviću, ja sam samo utoliko u pravu što tvrdim da je Sipi bio u pravu što je ovako pripremio. Dakle, Sipi je u pravu a ja sam papagaj :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

A ZZZ je jedan od retkih koji je ovaj put ipak ulozio dodatan napor da proveri podatke, uoci i ispravi gresku.Hvala Zoki, takvi postupci dizu kvalitet zajednice. Naravno, previse bi bilo traziti da prvo proverimo nesto pa tek onda pisemo... :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

aha sasvim su na visini zadatka po stoti put ma ne treba ti tu nikakav regulator mozda najbolje da ni trafo ni ispravlljac ne stavis - ditto u strujnu uticnicu u zidu :rofl:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...