Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Potrebni laseri za SONY 222 ES (151A) i SONY 991 (240A).Gde?Koliko?Kako ako nije od odavde!Ovi u bloku 45 nemaju.Jel ovaj 991 dobar za budzevine?To mi je jedan od modela koji nit smrdi nit mirise. Ako je neko slusao to nesto nek napise nesto.Mozda sam ovo i pitao nemo se ljutite.

Napisano

Ja ne volim cd-ove sa laserima koji su skupi ili ih nema u originalu. KSS240 mozes da kupis kinesku kopiju za malo vise od 1000 dinara a KSS151 mislim samo original i spremi se na 100 evrica.

Napisano

Ja ne volim cd-ove sa laserima koji su skupi ili ih nema u originalu. KSS240 mozes da kupis kinesku kopiju za malo vise od 1000 dinara a KSS151 mislim samo original i spremi se na 100 evrica.

Ко каже да нема у Београду, па није 45-ца центар света :tongue10: стоН_Колд

Hvala! Dajte neku adresu ako Boga znate.
Napisano

024/551-365 mislim da se zovu Media-electronic. Brojeve pamtim odlicno ali sa imenima imam problema.

Ni sa imenima nema
Napisano

151A imas bar po njihovom sajtu u M&G ElectronicJovana Ristica 7, Nis, Tel: (018) 4520-455, 4522-814, 4522-965Pozdrav

Napisano

151A imas bar po njihovom sajtu u M&G ElectronicJovana Ristica 7, Nis, Tel: (018) 4520-455, 4522-814, 4522-965Pozdrav

Hvala!
  • 3 months later...
Napisano

PozdravNovi sam na forumu ovdje ali ima kod mene kupit laser i cijena je 600kn ( 85eura ) a trebam za sony 337es KSS190A ako to negdje ima juhuuuuuznam da kasno palim na temu ali sada sam se registrirao

Napisano

dobrodosao na forum .sto se tice lasera - nadam se da ces dobiti info ... :punk:

Napisano

Našao na jednoj švapskoj stranici i traže 595 eura ( pa onda ću rađe kupit cd-pro2lf i sastavit novi player )mislio sam možda netko zna kakvu zamjenu ili ima negdje za kupit do nekih 100 eura to bi bilo super

• 10 years later...
Napisano

Pošto tema nije zatvorena a nevolim da zbog gluposti otvaram novu temu podićiću ovu iz podruma ?.

Tiče se CDP SONY 227 esd i njegovog lasera kss 151a.Naime, kupio sam pomenuti CDP sa rizikom(dakle kao neispravan).Što se naravno i ustanovilo.

Transport mu je da kažem nekompletan.Po otvaranju sam zatekao situaciju koju prilažem na slikama.Znači fali mu ona plastika odozgo koja drži CD. I mislim da fali još par mehaničkih delića(valjda graničnici za početak/kraj CD-a).

Pošto se i dalje uzdam da je sam laser(i elektronika) ispravan, da li neko možda ima transport koji je neispravan i koji mogu da očerupam mehanički, da li možda neko ima ispravan kss 151a, da li bi se ko (Bgd poželjno) prihvatio popravke/pakovanja? 

Bilo šta od toga...

IMG-65c2d827ef256f8a4391abf0d8f2f81d-V.jpg

IMG-d29ff1935f4ae314b26c58b327490f76-V.jpg

Napisano

teoretski, a i praktično taj nosač ti svakako samo pridržava onu okruglu "kurčiku" sa magnetom koja drži cd od gore dok cd nije ubačen, tako, ako imaš bilo koji sličan CD player, a na sony CD-ima su uglavnom isti ubaciš CD staviš samo "kurčiku" od gore na disk i probaš da li ti radi laser

taj deo se lako rastavlja na "dve pole" kružni pokret ulevo-udesno

Napisano

evo ovako izgleda "kurčika" - stvarno nemam pojma kako se zove :sarcastic::sarcastic_hand:

sastavljen i rastavljen

verovatno bi mogao da improvizuješ nešto sa nečim dovoljne težine i odgovarajućeg oblika

IMG_20200616_152504_resize_46.jpg

IMG_20200616_152553_resize_65.jpg

Napisano

Zahvaljujem...videću da pokušamo tako.CD mi je trenutno kod ortaka koji se za nijansu više razume u tematiku od mene(a ja se ne razumem uopšte ?)

Napisano

Naravno i dalje stoji varijanta da, ukoliko je neko rad da se prihvati pakovanja, da mi se obrati radi dogovora.Ja u principu jedino još kuglični ležaj zatvorenog tipa nisam uspeo da pokvarim.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...