stein Napisano Avgust 3, 2010 Share #45 Napisano Avgust 3, 2010 Miomir is better known by his ring name "Stone Cold" Steve Austin primecen je kako kupuje vece kolicine piva : Ne verujem da će sa tim da čisti hladnjake Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Ја sam sam Napisano Avgust 3, 2010 Share #46 Napisano Avgust 3, 2010 Ах папараци, ни по пиво да одеш , ал то је било пре снимања : http://www.imdb.com/title/tt1320253/ . Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Avgust 3, 2010 Share #47 Napisano Avgust 3, 2010 krastače ispustaju enzim kojim ciste hladnjake:buehehe: Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zvu Napisano Avgust 3, 2010 Share #48 Napisano Avgust 3, 2010 U principu je sve OK. Gagi je to malo nakitio da oraspoloži forumaše ali je prošlo bez većih problema. Ja bih čak rekao da smo vrlo dobro znali koliko je opasno igrati se sa takvim rastvorom i bili dovoljno oprezni/pažljivi/plašljivi da se ne povredimo i da se zaštitimo na pravi način. Jedino što je meni zasmetalo u celoj priči je način na koji smo se rešili supstance (izlivanje u šaht). Ja bih nam drmnuo neku toliku kaznu, pa da se pušimo. Doduše, imao bih pravo na kaznu onda kada bi postojalo neko postrojenje u Srbiji koje prečišćava hemikalije te vrste, tj. postrojenje za reciklažu vode ali to su pusti snovi. Malo mi je zasmetalo što smo to radili na trotoaru na očigled svih Draganovih komšija, ali kako se u dvorištu spremao roštilj , nismo imali drugi izbor.Sync je najavio svoj dolazak pa će sada tri amigosa da očiste i taj poslednji hladnjak. Polako ali sigurno.Inače za sve one koji misle da je to moglo sa deterdžentom da se očisti, nudim svoj hladnjak, bocu deterdženta i četkicu za zube pa neka se oprobaju. To čišćenje oksida deterdžentom zvuči optimistično kao i čišćenje rđe sa gvožđa sunđerom i Vanishom. Izvolte, probajte pa javite kako ide :Viannen_loungelizard:Ja sam ovaj svoj hladnjak pokušao očistiti četkom za tepihe koja ima neke plastične iglice prečnika oko pola milimetra. Malo je mekša od čelične četke pa nije bilo efekta. Četkica za zube sa Vanishom će stvarno imati opasnog efekta Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
stein Napisano Avgust 3, 2010 Share #49 Napisano Avgust 3, 2010 U principu je sve OK. Ma TO smo hteli da čujemo! Ono što je Leonardo rekao a vezano za pripremu pre eloksiranja je možda najlepši put do dobrog finiša. Možda ne najjeftiniji, ali... Ja sam inače naveo "industrijski" detergent, dakle ne sredstvo za pranje sudova ili prašak za pranje veša... Ali za to treba malo tražiti što je kako sam primetio, bila prejaka solucija... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zvu Napisano Avgust 3, 2010 Share #50 Napisano Avgust 3, 2010 Jesmo hteli što pre da završimo i iz tog razloga i jeste bilo nepredviđenih situacija koje smo uspešno rešili u hodu. Sa toliko planiranja koliko smo mi uložili (ukupno pola sata) ja bih rekao da smo prošli odlično. Krajnji rezultat jeste da smo mi nepovređeni iako smo se koristili većom količinom rastvora masne sode i da su hladnjaci čisti. Ovo poslednje je jako bitna stvar kada se ima u vidu da su hladnjaci stajali jako dugo vremena izloženi vremenskim prilikama i neprilikama i pri tom su još bili i nagaravljeni. Verovatno od strane stroja u koji su bili ugrađeni prvobitno. Zapekla prljavština sa oksidom i kamencem preko. Rezultat je odličan. Sutra ćemo da se posvetimo čišćenju ovog najvećeg komada Al pa ću insistirati da se slika PRE i POSLE, čisto da se vidi koliko je u stvari cela ova operacija, iako izvedena od strane neupućenih amatera, bila uspešna. Takođe treba imati na umu da je ovaj najveći i u "najboljem stanju" od svih komada. Šta je "najbolje stanje" videćete sutra na slikama. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Sipi Napisano Avgust 3, 2010 Share #51 Napisano Avgust 3, 2010 ...Ali za to treba malo tražiti ...A posle toga, bogami i trljati - znas da momci rade neke ozbiljne vezbe snage - ko zna kako bi im visesatno ribanje poremetilo tu koncepciju i dinamiku benchova i ostalog... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Sync Napisano Avgust 3, 2010 Share #52 Napisano Avgust 3, 2010 Hahaha Gagi i ja bash vezbamo... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zvu Napisano Avgust 3, 2010 Share #53 Napisano Avgust 3, 2010 Hahaha Gagi i ja bash vezbamo... Ma jok Sync. Ova je bila na moj račun. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gaggia Napisano Avgust 3, 2010 Autor Share #54 Napisano Avgust 3, 2010 Биљана је у стању ПМС, очигледно, па не одустаје..Спремна је да ренда док не наиђе неко кога ће да млати..чорба од `ладњака се захуктава..батаци..и да не кажете да нисам мислио на екологију Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Sync Napisano Avgust 3, 2010 Share #55 Napisano Avgust 3, 2010 Cini mi se da si opet stavio puno sode... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gaggia Napisano Avgust 3, 2010 Autor Share #56 Napisano Avgust 3, 2010 Cini mi se da si opet stavio puno sode...Ма бре кашика и по!!!Ено крчка се и даље..вода отприлике 30ц, количина воде 10так литара Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
stein Napisano Avgust 3, 2010 Share #57 Napisano Avgust 3, 2010 Biće ovo 'ladnjak čorba kako vidim, stalno se nešto krčka... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Avgust 3, 2010 Share #58 Napisano Avgust 3, 2010 A koliko si sode stavio kod prvog krčkanja? Samo za usporedbu? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gaggia Napisano Avgust 3, 2010 Autor Share #59 Napisano Avgust 3, 2010 Е па другари ево овако: Да се разумемо - није испало како сам очекивао, наравно и даље не знам због чега - очекивао сам да ће се тамне мрљице повући али не! Оне поносно и даље стоје тамо и нервирају ме! Видели сте да сам изгарао, скакао у соду и киселину и воду, али нисам задовољан. Мислим да је гареж и сва прљавштина одлетела већ јуче и то потпуно, али оно због чега сам највише хтео да поновим процес остало је, додуше у мањој мери. Да ли је у питању неравна површина ребара, поодмакла оксидација или нешто треће волео бих да знам. Са слика се тешко да видети шта је у питању. Као да им треба полирање - односно изгледа пескарење па елоксажа..не знам више.. A koliko si sode stavio kod prvog krčkanja? Samo za usporedbu?Данас када сам поново отварао кутију соде, видео сам да је од 1кг, остало прилично мало...што ће рећи да је јуче био оверкил на куб! Сигурно сам на 20так литара нехотице сун`о 3ћину, ако не и више кутије.. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Avgust 3, 2010 Share #60 Napisano Avgust 3, 2010 samo eloksaza ,Leo ti vec rece Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Sync Napisano Avgust 3, 2010 Share #61 Napisano Avgust 3, 2010 Preterao si sa sodom...sad je pojela sve zivo...To treba da se sija ko ogledalo kad je blag rastvor...ovo sad ko peskirano.Kuku lele sutra cu ja dobiti po pi**i za ideju Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gaggia Napisano Avgust 3, 2010 Autor Share #62 Napisano Avgust 3, 2010 samo eloksaza ,Leo ti vec receКупуса му и то киселог! Ето како магаре учи на својим грешкама..уместо да сам га узео, однео код Леа да види и рекне шта је неопходно, ја ..е сад удрите Preterao si sa sodom...sad je pojela sve zivo...To treba da se sija ko ogledalo kad je blag rastvor...ovo sad ko peskirano.Kuku lele sutra cu ja dobiti po pi**i za ideju Нисам, живота ми! Јако кратко сам их држао јуче, око 7-8мин сваки..Алуминијум је врло незахвалан за рад. Овакво чишћење хладњака једноставно нема сврхе. Потапање алуминијума у раствор живе соде је већ почетни део процеса елоксирања. На тај начин се уклања слој алуминијум оксида. Ако се ту стане, за пар минута почиње оксидација алуминијума и за неколико сати слој је опет на површини хладњака.Пескирање му дође на исто, скинеш му слој, а он се опет сам направи.Моја препорука: удрите по пиву, а посао препустите Биљани, нека бели хладњаке, нарочито ако на крају треба да буду црни.Добри мој Добривоје! Да си ми само мало ближи задавио би те..а овако могу да те мрзим помало и то на даљину..дејствовао си на даљину, и то врло ефикасно..да ли користиш кристалне лагере или махунарке не знам..само знам да би те елоксир`о! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Avgust 3, 2010 Share #63 Napisano Avgust 3, 2010 ma izgledace to kao bombona posle eloksiranja Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
stein Napisano Avgust 3, 2010 Share #64 Napisano Avgust 3, 2010 Ma šta, ostavite ga u sodi da se "kiseli" jedno par nedelja i taman ćeš imati dobar hladnjak za neki "T-Amp" u D klasi... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gaggia Napisano Avgust 3, 2010 Autor Share #65 Napisano Avgust 3, 2010 Обзиром на то да је моја маленкост покретач теме, сетих се оног најважнијег: ЗАХВАЛНОСТ ЗА ДРУГАРСТВО, ДОБРУ ВОЉУ, ПОМОЋ, САВЕТЕ, ЗАФРКАВАЊЕ И СВЕ ОНО ШТО ЖИВОТ ЧИНИ ЛЕПИМ читавом форумашком кружоку..нпр: Stein stoN_Kold Zvuchniak Sync Leonardo Sipi Zen Mod Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Avgust 3, 2010 Share #66 Napisano Avgust 3, 2010 Данас када сам поново отварао кутију соде, видео сам да је од 1кг, остало прилично мало...што ће рећи да је јуче био оверкил на куб! Сигурно сам на 20так литара нехотице сун`о 3ћину, ако не и више кутије.. Hvala na odgovoru! Znači od 1,5 žlice je kuhalo kao fiš...Mogu zamisliti reakciju sa trećinom kutije!Nemoj misliti da se rugam, ali kad si predoćim tu scenu ne mogu se prestati cerekati! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah