Jump to content

Ge SE amp-6N23P tube


bata bane

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 486
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

tako se ne crtaju baza i kolektor :tongue10:

Znam, to sam i hteo da ti kažem :)"Bipolar NPN Device" mu dođe dvostruka dioda ili šta? Mosfet nije jer se ni mosfet ne crta tako a ako je oznaka tipa koja je tamo stavljena tačna, onda me zanima šta je stavljeno, samo mi nemoj reći da idem na internet jer je ono pod navodnicima vrhunac saznanja koja sam stekao pretragom (sorry for not being properly educated) :)"ruglo" nisam našao ni u jednom od udžbenika za srednju školu kao naziv poluprovodničke komponente :buehehe:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

A jes stvarno, kad malo bolje pogleda covek izgleda ko solid state shema , ali je neko greskom stavio cevke :buehehe: Salim se, elem moja prvobitna zelja je bila da stavim sve "dodatke" da budu cevni, CCS, zener.ke..itd, ali obzirom da bi to podrazmevalo nove trafoe, koje nazalost nisam u mogucnosti trenutno da nabavim, odluka je pala na SS varijantu.Da li je SS dobar izbor ne znam, ali zamolio sam Zen-a, vise bi to bilo "udavio' sam Zena, da mi nacrta shemu sa DN2540 kao SS CCS za ceve. :rules: Izbor je bio moj jer sam listao malo(ne mora da znaci da je ispravan) na BigDiYAudio i ta varijanta je dobila dobre kritike. :give_ros: Posto su sirokoj narodnoj masi poznato moje poznavanje elektronike, u poslednje vreme sam se opasno odvazio i cak samostalno dodao par elemenata u postojece pojacalo i to bez paljena kompletnog kucnog inventara :buehehe: Ova varijata sa SS delom, bi bila izazov za mene da uradim bez da "spalim" nesto, a svakako ce mi doneti veliko iskustvo sta volim, a sta ne. I dalje nisam odusta od chokova na tim mestima, ali trenutno nemam soldi. Cim bude bude bilo mogucnosti i to cu da probam.Ako ne bude valjalo najlakse je skinuti :blush: Uvek mogu da se vratim na prvu originalnu varijantu :good2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja svim srcem navijam da ti ne samo uspe, već i da budeš zadovoljan rezultatom :)Tako ću se moći povući kao neporaženi šampion paljenja mosfeta u CCS-u! :first:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo posle nekoliko dana nije bilo velikog pomaka u "friziranju" ovih moji cevki, razlog, moj bioloski DIY darovao mi lep virus :rolleyes: No, kako je zelja jaca od svega, sa drhtavim rukama, oznojanim celomi temperaturm 39C, slemio sam jednu "ikebanu" :buehehe: Na plocici su dva modula, svaki za po jedan kanal, moram jos samo da ih isecem, a zatim povezivanje i ...spektakl :happy64::drinks:

post-62-0-79248800-1295509772_thumb.jpg

post-62-0-67245200-1295509808_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

BB muje dao po sanjivanju tenperaturemalomalo pa vice sinu domacinu "nem're cokolada pre rucka !!!! sto put asam ti rek'o !!!! "leci svoje frustracije na detetu i vezba karakter :sarcastic_hand::drinks:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

uzmi dijamantsku turpiju i malo oturpijaj katodu na tom triodnom sistemu a mozes i pincetom da doteras korak resetkegledaj samo posle da ponovo napravis dobar vakuum u cevi :rofl:

Samo ti pricaj tako, znas kakav sam :hyper: Elem, to je bilo merenje sa otpornikom umesto ceve, moram da pitam jer to normalno :blush: P.S. dete je rucalo i dobilo cokoladu :baby:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...