Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

ono sa izbacivanjem/preskakanjem jednog konda - recimo da (tlfnom ? ) treba naglasiti jos jednu stvar - da pripazis da ako izbacis kond - da ti ne ostane bleeder otpor od konda , a da prikljucis vod sa DC potencijalom

najelegantnije je da na GE ampu stavis po jedan dodatni chinch - da udjes posle veznog ulaznog konda

• Odgovora 486
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

ono sa izbacivanjem/preskakanjem jednog konda - recimo da (tlfnom ? ) treba naglasiti jos jednu stvar - da pripazis da ako izbacis kond - da ti ne ostane bleeder otpor od konda , a da prikljucis vod sa DC potencijalom

najelegantnije je da na GE ampu stavis po jedan dodatni chinch - da udjes posle veznog ulaznog konda

Nisam siguran da sam sve razumeo,ali Ge deo je bez konda, a na bazi ulaznog Ge tranzistora je uredno postavljen razdelnik napona i probana radna tacka koja je ok

Izlazni kond ostaje na cevnom delu, ali je "bleeder "otpronik skinut

jer to ok :scratch_head:

Napisano

Najzad u smiraj dana, mala deca u krevetu, a zena pored malog LCD ekrana uz omiljenu seriju o Dzordzu :to_become_senile: Povezao sam cevi umesto izlaznog bafera, prespojio mase po instrukcijama eminenecija...i uz blagi osecaj straha,.... ukljucio :rolleyes: Jedan zvucnik radi, pogledam drugi, i on radi...pocinjem da mirisem sa blagom anksioznoscu da se nesto naknadno ne dogodi...i nista :respect: Pocinjem da mislim..."aaaa, sto je zivot lep" :bathroom::buehehe: Za sad nema jos utisaka osim da radi, i da nista nije zadimilo ;) ...idemo dalje :drinks:

post-62-0-65950600-1288818099_thumb.jpg

Napisano

:buehehe:

ne smes nista da kazes - koje su to decje bolesti bile ?

ja to zovem - kratki spoj izmedju dve sluske

Postavljena slika

Napisano

Bash tako, covek misli da je gotovo, al' prodje koja nedelja il' mesec, pocne neki crvic da radi i ... ;)

...a sta bi bilo, kad bi samo umesto... :buehehe: A kad dodjem do gramofona, to mi je taman do penzije igramka...a i dalje ;)Ima kod marvenjaka izraz., "to je ispravljanje magarreceg dj..." :D
Napisano

@batabane, daleko je još taj gramofon.. treba prvo amp utegnuti kako valja :)Svaka čast na istrajnosti i na velikom zalaganju oko pojačala sa Ge tranzistorima :hi:

Napisano

Svaka čast na istrajnosti i na velikom zalaganju oko pojačala sa Ge tranzistorima

Ma sutra bi ja napravio nesto sa Jfet, tet, met, bi , bap, da se resim bede, ali onad bi ispao neozbiljan, treba potrositi tolke Ge tranizstore, pa krckam jedno 2 mesecno pa tako bice za jos koju godinu :buehehe: Shema sad otprilike izgleda ovako, fakticki jedan veliki baffer, kao F4 ;)

post-62-0-69632100-1288964894_thumb.jpg

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

Hećime se bojiš postovati kurentnu šemu , ili ti je monitor još uvek gecrkt ?

Napisano

Pozdrav za naciju, evo vec neko vreme sam probavao poslednju modifikaciju "famoznog Ge ampa" :to_become_senile: U pitanju je CCS drajverskog dela napravljen uz pomoc ZM-a, koji je sastavljen od jos jednog 1T813 i malog GT321B isto Ge, na shemi je su vrednosti koje su bile u pocetku , mada su one sada malko izmenjene, ukoliko nekome bude trebalo bice postovane.Sam amp radi stabilno sa 2.1A mirne struje, morao sam da samanjim sa 2.5A iz raloga sto je veliko variranje radne tacke dok se sam tranzsotor ne ugreje pa da ne bi doslo do pregorevanja samog Ge tranzistora zbog maksimalnih radnih rezima.Sprava je posle duzeg eksperimentisanja sredjena i pustena u radi i svira mnogo bolje nego prethodna iterazcija, prostor ,separacija, dubina, ne moze da se meri sa prethodnikom:sporty095_2: Jako sam zadovoljan mojim uradkom :good2: Medjutim, pored lepih vesti ima i nekih koje bas nisu tako lepe. Vec neko vrem ima poteskoca sa tranzistorima cije karaktreristike degradiju tokom vremena. Otpror izmedju kojlektora i emitora vremenom opada. U pocetku sam tu degradaciju pripisiavao mojim losim rukovanjem, ali sad sam siguran da vise nisam ja u pitanju, ili bolje reci, nisam samo ja :blush: Obzirom da rade na maksimalnim karakteristikama snage i dobar deo dana, a da ne spominjem da je datum proizvodne oko 80 godine proslog veka, vrlo je moguce da je to suvise za jedan takav tranzistor. Da li je u pitanju ova serija i kolicina koju ja imam, ne znam. :dubbio: Ono sto bi trebalo uraditi verovatno bi bilo da porucim jedno 50 komada i izaberem najbolje u nadi da se nece dogoditi isto. Da budem iskren, kao doktor za krave i u skromnim uslovima za bilo kakav DIY, nemam vise strpljena da trazim resenje. Ceo projekat sam isterao do kraja uz krv, suze, znoj ,a i zahebanciju :drinks: Sprava svira i to jos dobro svira, ali ne treba cediti drenovinu ako ne ide.Naucio sam puno, puno ljudi mi je pomoglo , a da ne spominjem nesebicnu pomoc sst-a i ZM-a, a iskreno ponajvise sam uzivao sa svima vama u mojim greskama :buehehe: Mislim ,da je vreme da se ide dalje.... :drinks:

post-62-0-06735400-1289997242_thumb.gif

Napisano

Nemoj Bane dalje, 'ajmo blize ;)Ta nepouzdanost radnih karakteristika i mnogih drugih problema koji prate rad ovih komponenata i jesu razlozi zasto su napustene. Naravno, neki ljudi, uzdajuci se u princip opste uravnotezenosti svemira, misle da ce zbog tako tragicnih osobina, bar da zvuce bolje (kao: Jeste ruzna i zla, ali ima strava sifone)... ;)Kako god, ti si se Bane namucio dovoljno da vredi pokusati i da podignes nivo pouzdanosti ampa vezivanjem po recimo tri tranzistora paralelno umesto jednog - neka svaki radi sa po 700-800mA. Vestom mehanickom montazom 6 tranzistora po kanalu ce bolje iskoristiti kapacitet hladnjaka nego 2. Svaki pojedinacno ce imati znatno manju temperaturu unutar kucista a to je znacajan faktor za long-term-reliability.

Napisano

.....Kako god, ti si se Bane namucio dovoljno da vredi pokusati i da podignes nivo pouzdanosti ampa vezivanjem po recimo tri tranzistora paralelno umesto jednog - neka svaki radi sa po 700-800mA. Vestom mehanickom montazom 6 tranzistora po kanalu ce bolje iskoristiti kapacitet hladnjaka nego 2. Svaki pojedinacno ce imati znatno manju temperaturu unutar kucista a to je znacajan faktor za long-term-reliability.

ma pusti ga Sipi , da se malo izduva bio mi danas B'ta B'ne , naisao u sigurnu kucu da se iskuka dobro - samo televonski .......sam je on dosao do resenja sa paralelisanjem , ali se dovoljno namucio i sa ovim jednim izlaznim i jednim u CCS-u i jednim kao ulazni buffer - sto se tice montaze ja sam bar stekao utisak da se debelo nasekirao i debelo porazmisljao , pre nego sto je odlucio da batali al' sam ga utesio najbitnijim - izdurao je sve , isterao sve ideje i koncept ........ i sad je jednostavno dosao do praga sa tehnologijom kako vidim to - bio bi problem spojiti i dva izlazna a kamoli 3 u paralelu , zbog current hogginga koji bi se neumitno javio ........ a da stavlja straobalne E ili C otpore ...... tek onda nije nista uradioCCS moze da resi i sa mosfetom , ali bi to biilo mnogo manje od pola posla ......najdragocenije nije izgubio nikako napustanjem koncepcije - ostaje mu znanje i praksa koju je stekao sad moze da pravi sta god hoce ......... prevalio je pocetak poprilicno :Viannen_loungelizard:edit: ne podrzavam ga u napustanju projekta ;podrzavam ga - sta god da resi ....... bio je izvanredan mali od palube :buehehe: ........ a sad je vec avanzovao
Napisano

OK, al' kontam, kad vec ima trilion tih ruskih trandzi, da probere/upari kako bi mogao da ih paralelise....Svejedno, nije steta ni ako batali... ;)

Napisano

Ima, ovijeh dana, da oblećem njegov container k'o suri orao... :)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...