Jump to content

Cevni preamp - kako treba, a kako ne


Impuls

Preporučeni Komentari

Au covece pa to su bas mali naponi napajanja...ne mogu da vrujem, kakvi crni konstruktori i proizvodjaci...prvo sto mi pada na pamet jeuzmes neki dobar trafo iz radio aparata recimotamo imas sve potrebne napone, a i snaga je veca nego sto je potrebno za preampa mozes da stavis i ispravljacicu ako zelis....Izbaci R koji je pre greatza, izmeri neopterecen o napajanjepa posle pasivno optereti trafo nekim jacim R za struju od recimo 10ma ili manjeda vidis da li je taj trafo odgovarajuci uopstetog otpornika pre greatza nema na shemi?.koliko vidim za grejanje nije OK, i ko sto rece zen jedino mozda isprobati da se dobije 6.3vgrejanje mora biti stabilno i ispravno.Takodje proveri visoki napon bez opterecenja grejanjada vidis da li se menja i koliko....mislim da trafo nije odgovarajuci uopstemozda nece biti pada ako se koristi samo za visoki napon, a grejanje neki manji poseban?setovanja su katastrofa.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 53
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

otpornika pre greca nema na semi. Doveo sam spoljno grejanje. Postavicu setovanaj kako treba samo mi dajte najbolju radnu tacku. Mislim da moze trafo da istrpi jer se skidanjem grejanajsamo malo digao anodni napon. Nije mi problem ubaciti poseban trafo za grejanje. Da li ce smetati ako je EI jer tih imam od 13V naizmenicno sto bi trebalo da moze da da bar 15,6 zbog stabilizatora.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pa dadoh ti sve nacrtano i napisano na grafu nece smetati EI trafo , udallji ga sto vise od kriticnih oblastisasija na zemlju obaveznodalje znas sam

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za optimalnu radnu tacku potrebno jeprvo da se raspolaze sa podatkom Vb i to kada je napajanje filtrirano i opterecenoali probacu sa ti m tvojim podacima...Vidim da si skinuo grejanje sa tog trafoa, pa je opterecenje manjeali ipak mislim da ce previse obarati napon kada se optereti sa recimo 5mA po kanalu (10mA)... A i filterski deo ce isto pojesti nesto napona...pokusacu da pogledam nesto za 180-200V Vb.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pogledao sam malo ECC82to je solidna i jako dobra cev,ali nema bas puno tacaka u kojima je Ok za malo vece ulazne signalerecimo reda CD outa...Napravio sam setovanja ko zeli da proba preamp sa ECC821. Visok napon2. relativno mali Rl3. malo veca struja4. oko 80% Pa max5. I najvaznije minimum strujnih i naponskih disproporcija, mala ili nikakva izoblicenja...6. 400V kondenzatori u napajanjuTo sve u JPG-u... Posto mi je pdf fajl veci od 200k ko zeli PDF neka pusti PP, ako mu nije citljiv JPG...cheers

post-96-066960700 1276035869_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Stavljen poseban trafo za grejanje. Na elektolitima pre stabilizatora je 16.6V sto je dovoljno za rad stabilizatora.Blok sa srednje tacke grejanja spojen na masu.Katodni skinut na 560oma i sad je na njemu napon 2,7VRedni sa trafoa skinut skroz.Redni otpori sa zavojnicom od 10k jos stoje i anodni naponi su na elkovima 178V. Sutra po povratku sa terena probam novu lampu jer mi ova po naponima ne uliva poverenje. Potom pokusavam skinuti jos otpore od 10k na polovinu. Kada radne tacke budu na mestu igracu se sa zvucnim podesavanjem i izlaznim kondom. Potom javljam rezultate. Posto sam ujutro na terenu u Backoj Palanci a Bac je usput imacu i amp na kom mogu da slusam. :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...