Jump to content

Philips CD460 kako iskorostiti DAC


Tasa62

Preporučeni Komentari

Zdravo svima, Nedavno, skoro besplatno, nabavih ovaj plejer. , mehanika radi jako nestabilno, a i sam plejer je je tako ružan ( za moj pojam dizajna)da se ne bih mučio oko njega. Zanima me kako da njegovu "elektroniku" iskoristim kao DAC ( u pitanju je TDA1541). Dakle, kako da napravim eksterni digitalni ulaz. Sve bih to prepakovao u drugu kutiju....Unapred hvala.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 6
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Ja, prijatelju, nemam pojma kako, ali sam siguran da ćeš dobiti bar pet linkova od "dežurnih" majstora koji upućuju na stranice koje obrađuju princip rada cd playera. Ćim počneš čitati tekst sa prvog linka shvatit ćeš da ti nitko ne može odgovoriti u dvije rečenice... :unsure: Prouči shemu svog playera i prouči nekoliko shema poznatih DAC-ova. Možda primjetiš zajedničku točku u playeru i vanjskom Dac-u. Tomu svemu dodaj mali problemčić oko clocka u dva uređaja. E sad, ako si na mom stupnju razvoja nema pomoći tom playeru, a ako si napredniji... :D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  Nedavno, skoro besplatno, nabavih ovaj plejer. , mehanika radi jako nestabilno, a i sam plejer je je tako ružan ( za moj pojam dizajna)da se ne bih mučio oko njega. Zanima me kako da njegovu "elektroniku" iskoristim kao DAC ( u pitanju je TDA1541). Dakle, kako da napravim eksterni digitalni ulaz. Sve bih to prepakovao u drugu kutiju....

Да је ружан, ружан је ( канта), ал зато остало има мало потенцијала.Нађи Ел. шему те ругобе, затим Ел. шему за ТДА 1541, па мозгај!Продрљај по нету, има тога онолико.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Apsolvirano, napravljeno, radi.SS DAC. Eno ga kod STEINa kao USB DAC.

Treba ti digital receiver koji ce da generise I2S signale. Ja sam napravio USB da bi se koristio za slusanje FLACova. Moze i SPDIF receiver da napravis.

CD 460 je veoma pristojan player i slican mnogim kasnijim playerima a zvucno mozda i superiorniji od mnogih. Mora da se istweakuje da bi radio kako treba ( kao i svaki PHILIPS / Marantz) ali tada radi fenomenalno. Kondovi, napajanje, OPA ( ili Lampizator).

Uglavnom preporucujem za pretvaranje u DAC.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...