Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Interesuju me iskustva sa ove dve skretnice...prva:Behringer Ultradrive DCX2496...cena nove je oko 24.000rds...druga: behringer_super-x pro cx3400,cena oko 8000rds...Interesuje me da li ultradrajv stvarno ima probleme i mane u radu??? Da li ultradrajv pruza vise za te pare od ove druge navedene skretnice,dakle odnos cena/kvalitet???PS:Izvinjavam se ako sam otvorio temu na pogresnom mestu....

post-549-127120371955_thumb.jpg

post-549-12712037361_thumb.jpg

• Odgovora 10
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Interesuju me iskustva sa ove dve skretnice...prva:Behringer Ultradrive DCX2496...cena nove je oko 24.000rds...druga: behringer_super-x pro cx3400,cena oko 8000rds...Interesuje me da li ultradrajv stvarno ima probleme i mane u radu??? Da li ultradrajv pruza vise za te pare od ove druge navedene skretnice,dakle odnos cena/kvalitet???PS:Izvinjavam se ako sam otvorio temu na pogresnom mestu....

Imam i jednu i drugu.U ovom slucaju poredis digitalnu (citaj koja ima sve sto mozes da zamislis) i obicnu analagnu koja samo pravi rez i grupni limiter i to je sve.Uvek i samo uvek ULTRADRIVE!!!!!!!!Ustvari za onaj tvoj novi sistem i treba prava.P.S. prodao i namontirao negde oko 5-6 komada i samo mi jedna pravila problem i to zbog napona struje u objektu. Stavljen UPS i resen problem. Ne voli padove napona , jer se zakuca.
Napisano

... i obicnu analagnu koja samo pravi rez i grupni limiter i to je sve.

A šta ako mu i ne treba ništa više od ovoga?Mada je logično očekivati da tri puta skuplji model iste firme bude i sonično bolji od jeftinijeg, pitam se, da li je, recimo, RANE analogna skretnica bolja od ove digitalne?
Napisano

Za RANE ne znam, jer je nikada nisam probao, ali od CX-a je mnogo bolja . Na stranu mogucnosti poredim samo zvuk . Jedna bitna prednost je sto u skretnicu moze da se udje digitalnim signalom i da se zaobidje mogo komponenti na putu signala. Doduse moram da priznam da je moja pretrpela izvesne promene .

Na izlazu su transformatori 600/600

Cekam SRC/CLK modul i malosumne regulatore +5v za napajanje analognog dela DAC-ova.

Malo vise detalja o dcx-u od AR2 koje apsolvirao sve u "sitna crevca" :clap:

http://www.diyaudio.rs/topic/216-behringer-ultramatch-pro-src2496/page__view__findpost__p__5424

http://www.diyaudio.rs/topic/216-behringer-ultramatch-pro-src2496/page__view__findpost__p__5451

http://www.diyaudio.rs/topic/216-behringer-ultramatch-pro-src2496/page__view__findpost__p__5744

Napisano

A šta ako mu i ne treba ništa više od ovoga?Mada je logično očekivati da tri puta skuplji model iste firme bude i sonično bolji od jeftinijeg, pitam se, da li je, recimo, RANE analogna skretnica bolja od ove digitalne?

Ja pricam o mogucnostima , jer mu to treba za PA sistem. I RANE nije bolja od te digitalne i ako je bolja marka.
Napisano

Ok,znaci definitivno ultradrajv...I jos jedno konkretno pitanje...da li ona moze bez svih tih modifikacija i budzenja da radi pouzdano i cestito,za PA sistem??? Normalno ako se dobije ispravan model,bez fabrickih gresaka bla bla....

Napisano

Ok,znaci definitivno ultradrajv...I jos jedno konkretno pitanje...da li ona moze bez svih tih modifikacija i budzenja da radi pouzdano i cestito,za PA sistem??? Normalno ako se dobije ispravan model,bez fabrickih gresaka bla bla....

Ja nikad nisam kupio ni jednu neispravnu stvar od Behringer-a (mozda sam imao srece).Ja je koristim bez ikakvih modifikacija, ali zbog cudnih napona (znaci iznajmljivanja) trebao bi imati najmanji UPS koji mozes da kupis (ili jaci pa na njega spojis i mixetu i CD, gramofone).Topla preporuka.
  • 3 nedelje kasnije...
Napisano

Svakako da moze, za to je i prvenstveno namenjen - za profi market. Uredjaj radi savrseno za PA potrebe i mislim da izoblicenja koja se u normalnoj PA exploataciji ostvaruju, potpuno onemogucuju da se cuju promene nastale modifikacijom uredjaja. Za sve moje godine slusanja muzike jos nisam doziveo ni jedan PA system a da bih pozeleo da ga ponovo cujem. Ciljevi koji se postavljaju pred PA su potpuno drugaciji od onih koji se postavljaju za kucne uredjaje. Pojacala koja se koriste svakako nisu Class A pojacala, i samo ta razlika je dovoljna. Pri snagama koje se koriste za PA, bilo kakvo ozbiljno slusanje i uzivanje u zvuku nestane vec posle kratkog vremena, i sve se pretvori u bucnu kakofoniju, uz visoke tonove koji su u toj meri neprijatni da se cesto slusanje pretvara u bol. Nadam se da ces mi oprostiti za ocrnjavanje PA systema generalno, ali nista licno :buehehe: samo priroda problema ili mozda moje godine. Bez sale, slobodno idi za DCX, neces zazaliti.Pozdrav
Napisano

Prodajem sav potrebni materijal za skretnice za SAM 1 projekat. Skretnice su 24db/okt.

?????????????? :happy64:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...