Jump to content

OC - what is it good for?


stein

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 73
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Doduse, ja imam hladnjake za cipset i procesor kao na slikama, ali tu sam povukao crtu :heh:Komp ne iskljucujem, a tih rad mi je bio cilj, da moze nesmetano da se :confused1:EDIT: Nije to nikakvo cudo od racunara, poenta je bila prezentovati efikasna resenja sto se hladnjaka tice (ThermalRight u ovom slucaju), (malo sporiji) racunari bi mogli pasivno da se hlade uz ovo. Postoji i "pasivno" napajanje i jedno prigodno kuciste (znam za Zalman), pa jos zameniti HDD sa SSD om i moze se dobiti necujan komp. Entuzijasta ima u raznim sferama :heh:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Onomad sam LE1600 zato i kupio: nečujan rad sa pasivnim hlađenjem (CM Gemini 2) Od tada se računar preselio iz spavaće sobe u potkrovlje i nešto me preterano ne smeta ako se vent i čuje. Dovoljno je daleko od mesta gde će se sedeti i slušati muzika (oko 9m) i malo tihog huka ništa ne znači. S druge strane, "apetiti" su malo porasli pa je tako i otvorena ova tema... :confused1:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Po meni, ne uliva poverenje..post-13-12685562388_thumb.jpg

Ta velika bakarna džudža je za severni most (NB, P35). Mala za južni (SB, ICH9). One iza su za ispravljanje napona oko socketa procesora. Proc i cooler nisu ni montirani. Na slici je nova ploča, slika sa neta. Mislim da ipak nije loše za malo klokovanja, i ako kućište ima fin protok vazduha. Ploča je sertifikovana za 400 Mhz FSB, što znači da na toliko radi nez dizanja napona na NB-u. Tj. trebala bi. :confused1: Nisam imao odgovarajući proc da probam.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Stein, nema druge nego hladjenje "svetom vodicom".Davno, ( čitaj pre nekog vremena) sam natrčao na ovog DIY lepotana-monstruma kojeg je radio jedan genijalac.Sve glodano i strugano naravno na moderan način, a čovek se potrudio baš...baš. Najviše mi se dojmila zelena LED igrarija.

post-11-126857492564_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Million Dollar PC? Tamo bas ima svacega, od uglavnom fabrickih resenja, do ovakvih ludih izmisljotina. Nisam kod nas vidjao nesto sto se izdvaja konceptom, mada je bilo nasih modova koji su pravljeni "od nule", ali nista nije ni blizu estetski kao ovo sa MDPCa.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 1 month later...

Evo mene opet. Ista meta, drugo odstojanje :buehehe:Zamenio sam matičnu, procesor i memoriju. Nekad beše Foxconn 690G uATX/AMD LE-1600/2G DDR2-800MHz a sada ASUS M4A785TD-V EVO / AMD Athlon II X4 630 /2G DDR3 Patriot (mislim da ide na 1600MHz OC)E sad, neki fanatik je sa nekom drugom matičnom napržio ovaj procesor na 5.8 GHz (!!!) ali je naravno, sve okolo gorelo, mene sada, pod novim okolnostima zanima šta sve treba da doteram da bih podigao potencijal mašine. Otključao sam sva 4 jezgra, podesio memoriju da radi na max brzini i podesio neki automatizovani overclock mode koji dopušta do 10% podizanja brzine. Istovremeno je uključena i opcija da matična kontroliše brzinu, temperaturu i smanji takt kada nema oterećenja. Na Youtube sam našao video gde neko istu ovu kombinaciju (moja matična i procesor) podiže na 3.8G podizanjem takta sa 200 na 255MHz i postavljanjem umnoživača na 14X, međutim, kod mene je to dovelo za potrebom da se resetuje BIOS. 3.8G mi deluje sasvim visoko i ako neko ima neki praktičan "guide" kako do te cifre doći, bio bih zahvalan.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

a da ti podignes bias na tvojim F5 na 18A ?ako ti radi bez OC sve aplikacije koje treba - uzivaj u tisini

Poenta je da je procesor fabrički podešen na2.8GHz, što bi rekli, "konzervativno", dakle, daleko ispod granica sigurnosnih problema. Matična takođe dopušta izuzetno mnogo podešavanja, pa reko greota voziti "besan" PC u drugoj na leru... Za to imam R5, a ne Ferrari :buehehe: Dobro, nije ni ovaj PC neki Ferrari, ali prosto "moli" da mu se malo pojača gas. Još kad krajem sledeće nedelje dođe Quadro grafička (i ne, nije za igranje!) i posle novo napajanje...Za sada, jedino ubrzanje koje sam uočio je u FreeCellu. Do sada je uvek listao kartu po kartu kada kliknem. Sada se samo karta "stvori" na drugom mestu. Kraće od "pop"... :buehehe:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Покушати да се постепеним дизањем најпре множиоца, а онда и магистрале диже такт. 10% од 2,8Гхц је 280Мхц, јел? Што ће рећи, да аутоматско оптимизовање оверклока треба искључити и пешке се пети до границе издржљивости хардвера која подразумева да температура чипова не иде исувише и да је оп систем и даље стабилан. Нисам сигуран, али се сећам да је раније и рад меморије био умешан у промену такта процесора - одн да је било потребно и њу напржити благим повећањем напона. Ипак сумњам да ће у реалном раду (што искључује бенч тестове)бити видљивог побољшања (уколико није у питању неко сулудо оптерећење рачунара).. Срећно!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...