stein Napisano Februar 23, 2010 #1 Napisano Februar 23, 2010 Stislo me "vreme" a vidim da od svih započetih projekata ima šanse da završim tek ponešto. Stoga, došao sam do zaključka da je bolje da se oslobodim nekih tehnoloških viškova ili u celini ili na segmente... Spisak se u suštini svodi na set delova potrebnih da se sastavi klon Passovog Aleph 5. Ono što može da se stavi na spisak je: 4 komada Fischer SK47 visine po 248mm (4 komada nastala od jednog dužine 1m rezanjem na tračnoj pili za metal) težina ~11kg2 komada bakarne šine 20x40x249mm (nastalo rezanjem komada od pola metra na dva dela) težina ~4kg2 komada transformatora 500VA, toroidna, 28-0-28VAC (licnasti izvodi, bifilarno motani, četiri izvoda) + 13VAC/0.5A + ekran/screen (Elektra/Edelinski)2 simetrične štampane pločice, dvostrane, pozlata, kažu, vrhunski odabir delova, 8 mosfeta u izlazu po kanalu, sklop za kašnjenje i zaštitu.Ako bi neko uzeo đuture, uz to dajem gratis:Plastificirana šasija/okvir na koji su hladnjaci montirani sa perforiranim dnom, 4 komada Mallory 25.000uF/40V i bakarne šine za spajanje kondenzatora.Da se pojačalo kompletira, treba dodati prednju i zadnju ploču, poklopac, mrežni prekidač, konektori za ulaz i zvučnike (imam neke masivne, pozlaćene, ne znam bi li to odgovaralo potencijalnom...) i naravno, grecovi/diode za pretvaranje AC u DC i neke nogice pod kutiju... Imam neke predstave o ceni/cenama ali mislim da se možemo i dogovoriti a to može ili na PP ili 0600 432 379edit: pločice su kao što se vidi sastavljene, treba potrpati trafoe, elektrolite, grecove, povezati žicama i uključiti. Ja već više od godinu dana ne nalazim vremena i/ili inspiracije da to učinim.
zerowaf Napisano Februar 23, 2010 #2 Napisano Februar 23, 2010 Znači, ipak ide na bubanj...Šteta što je u krivo vrijeme! Puno mi je važnije trenutno spasiti firmicu od stečaja inače bi, moguće, natankirao pun rezervar...
stein Napisano Februar 23, 2010 Autor #3 Napisano Februar 23, 2010 Kod mene je pak, pritisak toliki od strane konkurencije, da jednostavno sve slobodno vreme moram potrošiti na dva nova prototipa koji se moraju pojaviti na sajmu krajem aprila... Očigledno da stoji ona stara da "neprijatelj nikada ne spava"... u poslednje vreme, ni meni ne dotiče mnogo sna, biće da sam i ja nekome "neprijatelj"...
sir Oliver Napisano Februar 23, 2010 #4 Napisano Februar 23, 2010 Nesto mi poznat hladnjak. Ne znam gde sam ga sretao.
stein Napisano Februar 23, 2010 Autor #5 Napisano Februar 23, 2010 Mnogo hteo, mnogo započeo... Izvini prijatelju, ali znaš kakav je osećaj kada staneš ispred vrata toaleta i znaš da ono što moraš, jednostavno moraš. ... hoćeš, nećeš, moraš... (... nemam ni gde da pozajmim... a prezadužen... ko država, a grejs period mi istekao...)
zerowaf Napisano Februar 23, 2010 #6 Napisano Februar 23, 2010 ...biće da sam i ja nekome "neprijatelj"... E, pa kolega... Dobra vijest je da to znači da ne spavaš! Za svaki trenutak neki stih: "...Uspravi se nek' te biju - vrati! Budi jedan od sto!..."* *Ako se ne varam - M. Vukašinović
Ја sam sam Napisano Februar 24, 2010 #7 Napisano Februar 24, 2010 Ako bi neko uzeo đuture, uz to dajem gratis: Јел то значи да је могуће купити и поједине елементе?Молим за цене!дискО_Сту
stein Napisano Februar 24, 2010 Autor #8 Napisano Februar 24, 2010 Јел то значи да је могуће купити и поједине елементе?Молим за цене!дискО_Сту400 đuture100 hladnjaci50 bakar180 pločice kompletirane65 trafo, komad. U đuture se dobije i gore nabrojano. Preferiram đuture.
stein Napisano Mart 13, 2010 Autor #9 Napisano Mart 13, 2010 Apdejt situacije. I dalje mi se ne mili rasparčavati pa sam odlučio da dam dodatnu opciju, ako nekome bude zanimljivo. Menjao bih već navedeno za delove za računar. Matična, procesor, memorija, grafička, (zvučna i LAN integrisano sasvim u redu) potom monitor i neko kućište sa napajanjem. HDD ne mora, isto tako ne mora ni dvd, tastatura i miš. MB, CPU i RAM očekujem da budu nova generacija a na osnovu skorijih saznanja o cenama, cena delova za pojačalo koje nudim može da se umanji za nekih 100 do 150€ ako je neko u prilici da mi ponudi adekvatnu konfiguraciju, roba za robu, bez doplata. Ja mislim da bolju ponudu od ovoga ne umem da smislim.
Mikorist Napisano Mart 13, 2010 #10 Napisano Mart 13, 2010 Kod mene je pak, pritisak toliki od strane konkurencije, da jednostavno sve slobodno vreme moram potrošiti na dva nova prototip...... biće da sam i ja nekome "neprijatelj"... ovo mi zvuci poznato sto se tice konkurencije i slobodnog vremena .......:heh:e pa trazili smo - kapitalizam - evo nam ga
stein Napisano Mart 13, 2010 Autor #11 Napisano Mart 13, 2010 ovo mi zvuci poznato sto se tice konkurencije i slobodnog vremena .......:confused1:e pa trazili smo - kapitalizam - evo nam ga Meni je kapitalizam počeo pre deset godina. Već sam se svikao. Slobodno vreme i hobi nisam ni znao da postoji pre deset godina. Tada me nije ni bolelo što ponekad uđem u radionicu u 4 ujutro a završim uveče iza 23:00... I bio sam deset godina mlađi a radionica desetak metara iza kuće i radio samostalno sve...
stein Napisano Mart 15, 2010 Autor #12 Napisano Mart 15, 2010 Delovi za pojačalo su do sada bili aktuelni, više nisu. Mene sada čeka malo sastavljanja novog računara. Hvala na pažnji i saradnji.
Preporučeni Komentari