pp3nalozi Napisano pre 23 časa #1 Napisano pre 23 časa Jedan mudar čovek reče da svako treba da ima bar jedan Aleph u kući, pa s obzirom da mi vreme curi, reših da unesem toplinu u moj dom. Moje znanje i diy veštine su skromne (nekoliko zvucnika, par dacova, preamp, uglavnon uredjaji iz kitova), ali mislim da ispunjavam minimalne uslove za početak. Planiram da naručim kit i pločice za napajanje sa Diyaudio Store, trafoe odavde a ostale komponente odakle već bude moralo. Najveći i najskuplji deo je svakako kutija, pa da u startu ne zabrljam potreban mi je savet. Vidim da se standardno uzimaju Modus 4U i 5U kutije pa me interesuje da li je 4U minimum ispod kojeg ne treba ići. S druge strane originalni First Watt su u kutijama koje su 3U i pliće su od Modusovih (kakvi su uporedni efekti njihovih hladnjaka ne znam). Gledao sam i na Aliexpresu kutije koje su negde izmedju 3U i 5U a po ceni su prihvatljivije ili približne Modusovim. Trenutno su popusti za crni petak i kod Modusa i na Aliexpresu pa bih u narednih par dana da poručim kutiju i započnem put u nepoznato. Iako su dobro poznati evo linkova na Modus 3U i 4U kutije: Modus 3U Modus 4U Evo i nekoliko linkova na kutije naAliexpresu: 1. 430x150x350mm 2. 430X120X413mm 3. 430X120X400mm 4 430x200x411mm 5. 430x150x373mm 6. 430x200x375mm 7. 430x200x418mm 8. 430x150x415mm Primarni kriterijum za izbor kutije je svakako pouzdan i dugotrajan rad pojačala u optimalnim uslovima. Što manja kutija je svakako poželjnija zbog manjeg zauzeća prostora. Dodavanje ventilatora nije opcija. zerowaf je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano pre 21 časa #2 Napisano pre 21 časa Modushop Dissipante 4U/400, kupi i base plate Ja preferiram iron covers, razni tehnicki i prakticni razlozi
pp3nalozi Napisano pre 19 časa Autor #3 Napisano pre 19 časa Kupljeno Pchelac je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano pre 15 časa #4 Napisano pre 15 časa Ako ces da kupujes bilo sta Aleph sa Diyaudio, kupi Aleph Jzm Onaj stariji je katastrofa Onda, imas i moje ampove/kitove ......... lokalno da kupis, direktno pomazes ovaj forum ovde https://www.diyaudio.com/community/threads/list-of-zm-projects.375782/ SthlmBK and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1
Aleks Napisano pre 3 časa #5 Napisano pre 3 časa Koja je razlika izmedju njega i Babelfish J? Mislim pre svega na funkcionalne razlike, gledam sheme, sustinski isto.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah