Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Jedan mudar čovek reče da svako treba da ima bar jedan Aleph u kući, pa s obzirom da mi vreme curi, reših da unesem toplinu u moj dom.

Moje znanje i diy veštine su skromne (nekoliko zvucnika, par dacova, preamp, uglavnon uredjaji iz kitova), ali mislim da ispunjavam minimalne uslove za početak.
Planiram da naručim kit i pločice za napajanje sa Diyaudio Store, trafoe odavde a ostale komponente odakle već bude moralo.

Najveći i najskuplji deo je svakako kutija, pa da u startu ne zabrljam potreban mi je savet. Vidim da se standardno uzimaju Modus 4U i 5U kutije pa me interesuje da li je 4U minimum ispod kojeg ne treba ići. S druge strane originalni First Watt su u kutijama koje su 3U i pliće su od Modusovih (kakvi su uporedni efekti njihovih hladnjaka ne znam).
Gledao sam i na Aliexpresu kutije koje su negde izmedju 3U i 5U a po ceni su prihvatljivije ili približne Modusovim.
Trenutno su popusti za crni petak i kod Modusa i na Aliexpresu pa bih u narednih par dana da poručim kutiju i započnem put u nepoznato.

Iako su dobro poznati evo linkova na Modus 3U i 4U kutije:
Modus 3U

Modus 4U

Evo i nekoliko linkova na kutije naAliexpresu:

1. 430x150x350mm 
2. 430X120X413mm

3. 430X120X400mm

4 430x200x411mm

5. 430x150x373mm

6. 430x200x375mm

7. 430x200x418mm

8. 430x150x415mm

Primarni kriterijum za izbor kutije je svakako pouzdan i dugotrajan rad pojačala u optimalnim uslovima.
Što manja kutija je svakako poželjnija zbog manjeg zauzeća prostora. Dodavanje ventilatora nije opcija. 

Napisano

Modushop Dissipante 4U/400, kupi i base plate

Ja preferiram iron covers, razni tehnicki i prakticni razlozi 

Napisano

Koja je razlika izmedju njega i Babelfish J?

Mislim pre svega na funkcionalne razlike, gledam sheme, sustinski isto.

image.png

image.png

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...