Jump to content

Potrebni elektrolitski kondenzatori 1000uF/25-35V/105C/ H-16mm max.

Preporučeni Komentari

Napisano

Za popravku jednog motorbike Honda CDI sklopa potrebno mi je par komada 1000uF/25V-35V/105C , bitno je da su visine max.-16mm !, i precnika max-18mm ! , u obzir dolaze klasicni stojeci ili SMD .

Napisano (izmenjeno)
1 hour ago, Zen Mod said:

dje ih nadje?

nasao sam ih kod mene par komada sakrivene u jednom čekmesćetu originalni Rubycon 1000uF/35V/105C , nesto su malo višlji ali se ipak uklapaju nekako , 
kuriozitet ove uspešne popravke je da sam upotrebio malu rucnu brusilicu sa tankom platnom da bih nekako otvorio taj dupli ``zundbox`` , gde je sva ta elektronika dobro zalivena u nekakvu crnu i gustu gumastu masu , sreca da su naduveni i nabubreli elkovi bili sa ivične strane PCB tako da sam nekako uspeo da ih izvucem i zamenim ispravnima ,isto tako preletovao sam i dosta hladnih lemova ,
na kraju sam svu plastiku vratio i sve to dobro zalepio i zalio klasicnim silikonom , trenutno se ``zundbox`` suši ,
ostaje mi pitanje zasto su se ti elektroliti toliko naduli i probili ? ,sumnjam na trofazni tiristorski regler da je propustio abnomarlno visok DC napon i da su ti elektroliti prvi stradali i tako pukom srećom zastitili sva ta ostala osetljiva IC kolca ...
narednih dana proveravam regler i sve konektore oko njega jer se dosta greje , iz iskustva znam da tako hoce da se greje kada konektor izmedju tri faze alternatora i reglera ima lose kontakte , pa umesto da sve tri faze dolaze ono dolaze samo dve... 

ps, motorcikli  je Honda Afrika Twin  HRV-750 

Zundbox.jpg

Izmenjeno od BANAT
Napisano

kako i kazes, najverovatnije prenapon, regler zakazao

Napisano (izmenjeno)

Hoces 1000uF/63V, dimenzije 35x FI18? Vidim da ti treba visina 16, ali ako moze da se nabudzi...

IMG_5099.jpg

Izmenjeno od Dzura
Napisano

Dzuro hvala ti na ponudi ali vec sam resio problem , inace su ti tvoji elkovi previsoki .

• Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...