Lemić Napisano Decembar 24, 2024 Autor #23 Napisano Decembar 24, 2024 1 hour ago, krca44 said: PS. Grozni je imao odlican phono+line i SE sa Babushkama, bas me zanima kad ga vidim da saznam zasto je doneo takvu odluku, mada sam ukapirao da on cesto menja aparate u potrazi za licnom audio niravnom ( sto je sasvim ok sto se mene tice ). Pa, znam ga jako dugo, ali ga ne poznajem. Znam da je sa oduševljenjem skockao Babuške i kutije, hteo je da čuje i moj GM70, znači da je baš bio u tom nekom svetu, baš me iznenadio juče. Jesmo svojevremeno pričali, nije uređaj dobro radio sve dok mu neko nije pregledao uređaj i pravilno podesio redne tačke, posle je bio odiševljen. Šta se posle izdešavalo, ne znam. To kako me je bilo je i mene bilo nagnalo da svoj amp pregledam jer nije radio kao pre generalke, provlem je bio što nije dobro pogođena radna tačka GM70. Podaci iz nađenih data nisu se poklapali, slušno pomeranje je tek bilo van pameti u odnosu na datu i tek kad je premeren uređaj i empirijski pomerana radna tačka, amp je prosvirao. Više puta sam ga teglio, 36kg i bilo mi se već smučilo, da nije proradio, otpisao bih ga.( Za one koji ne znaju, napon je skočio zbog boljeg mrežnog trafoa.) Dalje, tri puta mi od tad crkava jedan elktrolit dok nisam zahvaljujući forumu dobio usmerenje i našao šta je uzrok, elkos nije mogao da izdrži tolki radni napon. To sve kad se sabere je jelo živce i onda presedne sve, tako da nije čudno da se on preokrenuo. Nego, ja volim da čačkam, iako sam zavisan od drugih, a ručni rad jede fabrički, pa se sve nekako zaboravi i nadoknadi. Ako budem radio, moraće da bude krajnje kako treba, zato i hoću da rešim merenje GM70. Ne znam ni da li je Vukošić merio, prvi put kada sam ga pitao kad sam otišo po ulazne cevi, nije mogao, a imao je već urađene GM70, 845, 211 i Babuške.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah