Ја sam sam Napisano Februar 3, 2010 Autor #23 Napisano Februar 3, 2010 Dakle, ili juri te andrmolje, ili prilagodi malo za LM317/LM337 pa sam podesi napone ili napravi lepo diskretne regove (neka varijanta cap multiplier-a).А шта радити са оним са 4 пина?Покушао сам да симулирам са екстерним трансформатором са истим напонима, 4 пински регулатори се греју само тако , што говори да нешто није у реду тј. да су цркли јер нисам прикључивао никакво оптерећење.Значи у празном ходу.А да, немају никакву регулацију јер је пун напон на излазу.Управо је и моје питање било где их наћи тј. купити јер не нађох нигде.Иначе то је појачавач који је Зенов пријатељ са оног форума са брендираним именом продао другом колеги!кајзеР_Созе
Zen Mod Napisano Februar 3, 2010 #24 Napisano Februar 3, 2010 Не ови са 4 пина су за 48В плус и минус.кајзеР_Созе3 pinci su 20 V , a 4 pinci su 28 (20)Vpogledaj semu ponovo - gde je masa .koji kolega kome uvalio ?
Sipi Napisano Februar 3, 2010 #25 Napisano Februar 3, 2010 А шта радити са оним са 4 пина?...Sta te briga koliko ima pin-ova (na moras ti svaku rupu da popunis) - bitno je koliki napon ce isporuciti na potrosacu.
Ја sam sam Napisano Februar 3, 2010 Autor #26 Napisano Februar 3, 2010 koji kolega kome uvalio ?Ма то су искломпликовали толико да је и главна маса на каросерији па мора да се качи и накнадна жица ако је све извађено Онај твој са "Брендираним" именом, а успут је и власт на оном форуму! кајзеР_Созе
Zen Mod Napisano Februar 3, 2010 #27 Napisano Februar 3, 2010 nisam video da je deda postovao pdf-ove , pa sam sad skinuo za taj pozitivni ;lele kuku ..... secam se da sam pre doba interneta popravljao neke grunde sa tim poprzenim regulatorima vadi govanca i stavi 317/337 i uzivajedit: a da - brendirani strucnjak elektronicar .....
Ја sam sam Napisano Februar 3, 2010 Autor #28 Napisano Februar 3, 2010 А da - brendirani strucnjak elektronicar ..... А да видиш остали део појачавача поготову излазне канале!Ма сликаћу ово мора да се види! Ево како изгледа после оправке Г. Брендираног кајзеР_Созе
Ја sam sam Napisano Februar 6, 2010 Autor #29 Napisano Februar 6, 2010 За сада нема новости јер не могу да нађем 317. Имам преко 250 комада излазних транзистора разних типова и боја. Регулатора напона за скоро све напоне ал 317, "0". Али зато нађох на нету да човек из неке земље врши преправку, баш онакву какву је Сипи предложио . Једино не могу да прочитам који су регулатори . кајзеР_Созе
zerowaf Napisano Februar 6, 2010 #30 Napisano Februar 6, 2010 А да видиш остали део појачавача поготову излазне канале! Ма сликаћу ово мора да се види! Ево како изгледа после оправке Г. Брендираног кајзеР_Созе Hej, pa ovakvu modikfikaciju sam mu mogao i ja da uradim!
Ја sam sam Napisano Februar 6, 2010 Autor #31 Napisano Februar 6, 2010 Hej, pa ovakvu modikfikaciju sam mu mogao i ja da uradim! То није модификација, то је "Крпеж" .кајзеР_Созе
zerowaf Napisano Februar 6, 2010 #32 Napisano Februar 6, 2010 То није модификација, то је "Крпеж" .кајзеР_СозеHm...onda ništa...
Ја sam sam Napisano Februar 6, 2010 Autor #34 Napisano Februar 6, 2010 sto vas dvojica ne spavate ?Не, што јел хоћеш на кафу?кајзеР_Созе
Ја sam sam Napisano Februar 6, 2010 Autor #36 Napisano Februar 6, 2010 Ма код мене било неко друштво, једва их отерах. Па ко велим да седнем да нешто и урадим, мада мслим да ћу на .кајзеР_созе
zerowaf Napisano Februar 6, 2010 #37 Napisano Februar 6, 2010 sto vas dvojica ne spavate ?Mora da je nečista savjest....ili proučavam Ohmov zakon....
Sync Napisano Februar 6, 2010 #39 Napisano Februar 6, 2010 Ajd jedan koristan info za neiskusne koji bi ovo uzeli da popravljaju... Sam vitroplast koji ovako zagori je u 90% slucajeva konduktivan.
Ја sam sam Napisano Februar 6, 2010 Autor #40 Napisano Februar 6, 2010 Ajd jedan koristan info za neiskusne koji bi ovo uzeli da popravljaju... Sam vitroplast koji ovako zagori je u 90% slucajeva konduktivan. Да тачно тако, потребно је што више ископати нагоретину!А овако изгледа дуги канал: Иначе контактирао сам господина који врши преправку и он ставља : 7820, 7920, ЛМ317, ЛМ337. кајзеР_Созе
zerowaf Napisano Februar 6, 2010 #41 Napisano Februar 6, 2010 Да тачно тако, потребно је што више ископати нагоретину!кајзеР_СозеAko ti nije mrsko...Izbrusit ćeš izgoreni dio (pougljeni dio - carbon je provodnik, zar ne?) i rekonstruirati vodove?Ako da, divim se strpljivosti - ne poznajem nikoga tko bi se zaxebav'o s tim.Ili ćeš izraditi novu pločicu? Koliko je to isplativo - čini mi se da je lakše(bolje?) izraditi novo pojačalo nego sve ovo rekonstruirati.Sync, dobar tip! Ne bi mi to palo na pamet samo od sebe!
Sync Napisano Februar 6, 2010 #42 Napisano Februar 6, 2010 Да тачно тако, потребно је што више ископати нагоретину!Il iseci ceo deo nagorele plocice, iskopirati vodove na novi komadic vitroplasra i ulepiti ga super lepkom unutar originalne plocice.
Ја sam sam Napisano Februar 8, 2010 Autor #43 Napisano Februar 8, 2010 Само да јавим да још нисам нашао 7820 и 7920.У радњама нема!Јел има неко?кајзеР_Созе
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah