Jump to content

Izrada poklopca gramofona od pleksiglasa


Lemić

Preporučeni Komentari

Hteo bi za svoj Džirodek da napravim drugi poklopac, imao je jednu naprslinu od transporta, u međuvremenu dobio još neku, a možda bi izvršio i neke korekcije noseće ploče, čisto iz estetskih razloga. Ima li gde u Beogradu neko ko može da seče, savija, lepi pleksi i buši na tačne dimenzije?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala, skup gramofon, može i takav poklopac. Reče mi drugar da ima u Mlatišuminoj kod Vuka u Beogradu, al ne zna kako se zovu. Lično mi ne smeataju napukline, ali ako rešim da prodam gramonu, mora da bude čitav.

Izmenjeno od Lemić
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ne nam ko je Igor Soulines. Pored što je zvučno dobar, jeste lep, jedini lepši je u nekoj crnoj izvedbi i sa tamnim pleksijem. Svrbi da izvršim neke modifikacije, al kad razmislim bolje, nameće se ideja da napravim potpuno nov gramofon, što mi je ideja još od mladih dana. Izrada poklopca je možda probni balon za tako nešto.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa imam vrh kupovni, poenta je da bude bolji, a to mora da se pravi, sakupilo se iskustvo i možda skupile dobre karte za ako nešto, a  takođe su i  zadnji moneti za tako nešto.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kod njih sam radio prednji panel na almg3 10mm sa gravurom, mogu ih toplo preporuciti! Inace ovo je poslednji ogdovor iz mejla sa njima:

 

"

Hvala na pohvalama. Mi jos uvek nismo zadovoljni nasim kvalitetom i hocemo to da dovedemo do perfektnosti. Uskoro bi trebali da dobijemo i masinu za cesljanje i da napravimo eloksazu i tada cemo biti mirni. Tu smo za sve sto treba. Pozdrav":
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

E, hvala. Češljanje aluminijuma je ovde problem, a o eloksaži da ne govorim, to ako budu napravili a da bude kako treba, biće pun pogodak. Ja sam hteo tanjir od Mičela da preeloksiram u crno i nisam se usuđivao nikome da dam. Radionici Vinka Jelušića, gde su radile njegove dve poćerke, uzeo je neko ali nije radio tim kvalitetom. Na gramofonu mi je Mocart ručka, sve od aluminijuma elksirano kod njih, dad danas je zift crno, nema trunke ljubičastog ili pobledelog.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...