Jump to content

radomir

Član
  • Broj sadržaja

    40
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Sve objavljeno od radomir

  1. radomir

    Refleksna cev

    Примио к знању.
  2. radomir

    Refleksna cev

    Сам правио. Зен Мод нацрт. Динаудио Езотек 20вв75. Ради баш добро. Али...
  3. radomir

    Refleksna cev

    Оригинална је Ф 50,8 мм а дужина 100 мм. Може ли некако да се прорачуна еквивалентна? На пример ако би била исте дужине и запремине.
  4. radomir

    Refleksna cev

    На купујем продајем нешто мало и Али експрес. Али ја бих пробао да импровизујем нешто за пробу, ако њихова уградња уопште има смисла. То покушавам овде да сазнам. Ваљда ће неко помоћи.
  5. radomir

    Refleksna cev

    1 2 3 4 Имам на МЛТЛ звучној кутији цев као на слици 1. Да ли има смисла заменити је са неком од ових које су на сликама 2, 3, 4? Да ли би тиме појачао звук који долази из цеви?
  6. Чини ми се да ту има ситница које живот значе! Ситница од којих је мој ум ситнији. Све је лако кад се зна.
  7. Ако ти није проблем, напиши!
  8. Одлично, хвала ти пуно.
  9. То би било сјајно. Јел ти то радиш?
  10. Како бих волео да сам измерим само кад бих знао. Не знам колико имам снаге да учим, поготову ако је баш непознато или обимно или оба. А слутим да јесте. Жеља је ту али нисам сигуран у себе...
  11. Врши ли мерења неко услужно и колико то кошта?
  12. Имам 4 комада БЗ 200 звучника из ДМ 110 кутија. 8 ома су. Хтео бих да урадим са њима неке озбиљније звучне кутије. Нисам успео да пронађем т/с параметре. Можда неко може да помогне.
  13. Ево, после дужег времена да се јавим и саопштим исход везан за израду звучне кутије. Пре свега да се завалим свима који су се укључили са циљем да помогну. Могу слободно да кажем да је звучна кутија надмашила очекивања. Упоређивали смо је са Динаудио контур 1.3, која се показала можда нешто боља у горњем делу спектра али укупан дојам је на страни новог пројекта. Једногласно 4 слушаоца. Кутија је МЛТЛ, рађена по Зеновом нацрту.
  14. Занимљиво. Нисам успео да нађем њихов сајт. Шта ли су написали за Фс.
  15. Једна мембрана има три оштећења (као иглом убодена), друга је у реду. Због специфичног облика други модели би морали да се буџе, али то мени не смета толико. Ове мембране на Ибеи су одговарајуће јел тако?
  16. Још једна дилема која нема директне везе са овом. Потребна ми је набавка високотонаца за Боверс-Виллкинс ДМ580 па бих то радио паралелно са набавком високотонаца за ову кутију. Да ли да ставим оригиналне или је боље да ставим неке нове? Оригиналне сам нашао на кп (цела кутија дм 570 85е) који нису баш у добром стању. Да ли ови високотонци имају феро флуид? Ако није у реду да се ова тема користи за ове високотонце, ја се извињавам. Шта онда даље?
  17. Видео сам дијаграм негде, ово нисам регистровао. Гранична учестаност је 1700Хз, а овог другог 1600 Хз. Има их код нас зато су ми били занимљиви.
  18. DSM 25 FFL - 8 Ohm | Visaton WWW.VISATON.DE 25 mm (1") High-End titanium dome driver for the highrange above 2000 Hz. Due to the enormously strong and ultra-light titanium dome and in conjunction with a highly damped sypronyle surround, linear frequency response and no partial oscillations. Due to the enormously high magnetic flux in the ferrofluid-filled air-gap high efficiency and high power handling are possible.
  19. SC 10 N - 8 Ohm | Visaton WWW.VISATON.DE Magnetically shielded 25 mm (1") fabric dome driver for the highrange above 3000 Hz. Linear frequency re-sponse due to special dome coating and ferrofluid-cooled voice-coil for high power handling. Suitable for shielded medium sized 2-way combinations for surround center speakers and multi-media systems in conjunction with the shielded low-midrange driver SC 13 8 Ohm.
  20. Било би лепо да кутија на крају заслужује и добар високотонац. Онда ће га сигурно и добити.
  21. Јел овај: 15WU/4741T00 ?
  22. Можда ће ово да реши дилеме: Пошто ми столарски занат иде од руке (у трећем месецу ове године остао сам без малог прста), урадићу и затворену кутију и млтл, па која боље звучи, видећемо. Саван је дао предлог да затворена кутија буде 80 литара. Урадићу 80 литара са могућношћу за смањивање. Могао би неки предлог за пригушење. Зен Мод је дао предлог за млтл унутрашњих мера 985х245х205. Треба још и детаљи. Да ли је ово неко решење?
×
×
  • Kreiraj novo...