Jump to content

Milander :)

Član
  • Broj sadržaja

    40
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Postovi objavljeno od Milander :)

  1. Pa mozda. Mada, meni se cini, kazem cini, da su to vise neke flekice koje bi mogle da se ociste, osim par tackica na panelu. Nego eto, neka pogleda ako bude u mogucnosti, nije na odmet ako mu je cilj i da ustedi. Naravno ako moze da ispita pojacalo kao kod Dejana.

  2. Ima stand by napajanje, ako mislis na maleni trafo :). Pa da, i to sto kazes. A je l mi mozes reci gde je najbolje da ga odnesem na popravku? Posto ja toliko ne znam. Voleo bih da znam, da naucim, ali ne mogu bas da prckam, da ne pokvarim jos vise. :) Drugar mi rece da bi trebalo izmenjati kondezatore u mrezi, znaci ili to ili stand by napajanje. A ja samo da me ne kosta mnogo, bas sam cicija :D. Salim se, dacu koliko bude trebalo ali ne bih da me neko predje :)

  3. Na playeru volume 25%, na kompu volume 50%, pojacavao polako i na kraju stigao do maximuma na pojacalu i drzao tako 15 sekundi. Osim sto je jako glasno nisam osetio neku razliku da se nesto zvuk izoblicio ili slicno. Bass i treble je na nuli.Mada me brine to sto mi je na zvucnicima impedenca 4-8 oma a na pojacalu 8-16 oma na A ili B izlaze. Strah me da mi ne preoptereti pojacalo

  4. Mi se (lako) razumemo. No, kao što vidite, zbog drugih koji čitaju valjalo bi da budemo (što je moguće više, koliko je u našoj moći) jasni i dorečeni.

     

    Da vidim da li sam shvatio.

     

    Do klipinga dolazi kada previse pojacam volume na pojacalu kada se on preoptereti (tj. nema dovoljne snage) i dodje do onog dela gde ne moze jednako da isporucuje signal (struju ili sta vec) i u tom slucaju zvucnik ne ide ravnomerno "gore-dole" vec zastane pri vrhu pa zastane pri dnu i to zagreje zvucnik koji tada pregori?

    A te oscilacije ne zavise samo od snage pojacala vec i od njegovog kvaliteta, i od toga u kakvom su stanju kondezatori?

  5. Nisam se ja naljutio ni zbog cega. Nemam ni razloga ;).  Nego ovo nije tako prosto kao sto izgleda i kao sto ti shvatas. Nije sve u snazi. Ima nesto i u kvalitetu.

    Pre ce zvucnik od 100 W da spali vecina pojacala od 100 W nego kvalitetno pojacalo od 50W. I opet ce to pojacalo od 50 W da svira glasnije nego ta od 100 W. Zato sto vecina onih pojacala od 100 W nije ni videla tih 100 W. Jos kada bi znao da se u nekom normalnom slusanju koristi samo nekoliko W ne bi ti bilo bitno da sa 70 predjes na 100 W. 

     

    Onda se ja izvinjavam ako sam pogresno protumacio. Znam da nije jednostavno zato sam i pitao da li je ta kombinacija ok. Pa predpostavljam da jeste tako. Samo me je zanimalo da li mogu malo vise da pojacam a da nesto previse ne pokvarim. Hvala na informaciji.

×
×
  • Kreiraj novo...