Jump to content

AZZURO

Član
  • Broj sadržaja

    217
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Postovi objavljeno od AZZURO

  1. On 18.6.2017. at 6:31 AM, SHAVIJA said:

    STRADI, TAKO CE I DA BUDE.

    caps argh... elem trazim precicu i kontam sta bi bilo idealno resenje pre nego pocnem razne prototipe....zna se sta koja zica ima od atributa u grubim ctrama pa s tim u umu se bira oce li ova kombinacija imati vise solid cora ili licni, vise srebra ili bakra i tako dalje, pa recimo da treba mamo vise prostora i malkok basa uzmem vise licni a manje solid cora  pa onda jos kontati debljine...mislim da bi pricu zavrsile i 2 zice u simbiozi ali kad vec mogu 10  aj da pokusam pa mozda postanem guru ko Fikus. ;)

    Ako već imaš volje možeš da probaš da se poigraš sa tom kombinacijom različitih presjeka i materijala .. iz mog iskustva , probao da recimo samo na strani pojačala odspajam po jednu žicu iz kombinacije i uvjek je bilo promjene a radilo se o Tozinoj konstrukciji i mogu ti reći da se zvuk prilično može ugodit po svom ukusu ;)

  2. 49 minutes ago, damic said:

    NHF, malo si dao podataka sta zapravo hoces, 2 ili 3-sistemsku kutiju, zeljenu velicinu same kutije,  B/R ili kompresiju itd., moras biti precizniji ako ocekujes da ti se odgovori.

    U pravu si . Dakle zanima me podnostojeća , bas reflex s prednje strane , dvosistemska ,visina kutije 90-100 cm . Razmišljao sam i o bookshelf varijanti al ne volim baš stalke , nekako mi to sve klimavo pa bi možda bilo zanimljivo i neku bookshelf varijantu da spakujem u podnostojeće s odgovarajućom litražom . Krenuo bih za početak s nabavkom midbaseva , ostalo bih s vremenom nabavljao u hodu  , koliko budu finansije dozvoljavale ;). Bitno mi je da se može doći do originalne šeme skretnice jer nemam mjernu opremu što bi odužilo projekat . Dostupni sajtovi za porudžbinu su mi :

    https://www.audiohobby.eu/en/

    http://www.hificollective.co.uk/componentshome.html

    http://www.rumoh.eu/

  3. 1 minute ago, glajman said:

     

     

     

    Hteo sam Azmafon da koristim u slucaju da ne nadjem filc. Video sam da mozes preko interneta da narucis i da ti stigne na adresu. Sto je super.

    Za zice isto nisam znao sta da uzmem. Ali covek koj mi je pravio skretnice, je stavio i zice, pa mi je na neki nacin odlucio. Sto mi odgovara, jer sam hteo da cujem sta popravljam. Sada zamena stvari za bolje nije toliko tesko, kada znam sigurno gde je cemu mesto.

    Važno je da si zadovoljan što je i najbitnije ;)

  4. Ja skoro slušao fonum 701 s nekim novim onkyo risiverom  i to mi je baš zvučalo :huh: ... sredina jača , visoki zadovoljavajući al od bas-a ni traga i to ga tek osjetiš negdje na 10 sati .. Vjerovatno traže malo više struje , neki drugi match .. generalno mi se zvuk nije svidio .

  5. Može i neko pojačalo da dodje u obzir za zamenu ..  da dodam da je cd zvučno fantastičan bez skrivenih mana ( upgrade je radio moj dobar drugar - elektorničar ) dampiran , iec itd itd . kupio sam mrežni player i iz tog razloga ga i mjenjam tj prodajem .

×
×
  • Kreiraj novo...