Jump to content
tonko

Onkyo AV receiver tx SR 606 problem

Preporučeni Komentari

Problem je u tom što mi se isključuju visoki prilikom slušanja

Nekako više u pure audio,direct i stereo listening modu

Sviraju malo ,pa se isključe,pa dođu i odu,sad mi se pari da su stali skroz

 

Poslano sa mog S60 koristeći Tapatalk

 

 

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na ovim sajtovima

Uspio popraviti suraund left kanal, otišla diodica,skinuo ispravnu sa suraund back kanala, pošto koristim 5.1 .
Međutim još nešto nevalja.
kad sam spojio mikrofon za kalibraciju audisej ekvilajzera nešto klikne i prekine kalibraciju,odmah na početku iste. Često uopće ne želi pokrenuti istu.
Jedno zapaženje
Od kad sam podigao poklopac pojačala čini mi se da više ne prekida signal prema zvučnicima.
Ima toga još..
Neradi ispravno pot za pojačavanje
Preskoči ,odnosno spusti kad se pojačava.
Kad lagano vrtim dođe do 20,pa spusti na 10.
Ali prije je to bilo sve puno gore
Recimo kad bi ubacija u plejku film ili igricu pojačalo nebi pripoznalo format,sad sam prebaci na dolbi ili dts format, ne bi dts ili dolbi formata uopće bilo u meniju listening Moda


e71dd1f9101602015311a6bc5d1e8a43.jpg

Poslano sa mog S60 koristeći Tapatalk

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na ovim sajtovima

Sa sbl,prebacio na sl, tranzistor i diodu
Prilikom odlemljivanja oštetio ploču ,pa je bilo jebade prilemljivanja mosta.
Ali nije ni čudo sa čim sam radioc4998f11c1c135d685d5daae723b685c.jpgb7288d1ed35b5ec366d0ebd572da5b68.jpg61987dd6235f29f689a02ba96eac9a3c.jpg

Poslano sa mog S60 koristeći Tapatalk

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na ovim sajtovima

Opet kad vidim kako lemi dobar serviser u Splitu,nisam ja tako ni loš...
Ovo sam nosio u servis ,kad nije radio HDMI,poznata boljka ovog resivera61f92ba5dccf1e9d8e7db768c46473e1.jpg

Poslano sa mog S60 koristeći Tapatalk

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na ovim sajtovima

Hm,15 ohma,a trebalo bi bit 6
Sony koje koristim za suraund kanale uredno pokazuju blizu 6
Ali lijevi i desni mi pokazuju isto,dok srednji sa duplim basom pokazuje 3ohma67780fdd8406fd1e937e16497ea3e7ef.jpg

Poslano sa mog S60 koristeći Tapatalk

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na ovim sajtovima

Što radim krivo, možda se ovakva mjerenja nerade priko skretnice,nego Direkt na driver?

Poslano sa mog S60 koristeći Tapatalk

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na ovim sajtovima
25 minutes ago, tonko said:

Jel ovo puno?

Dosta bogami, obično se uzima 100mV ofseta kao maksimum, znači na granici si. Neće zvučnicima ništa biti, ako ne ode preko toga kad se ugreje. Pošto su to neki diskretni pojačavači koliko vidim na slici, onda je uzrok ofseta obično u ulaznom diferencijalnom paru, ako se nešto menja, obavezno upareni tranzistori. Premeri i otpornike uz taj dif par. Imaš li ti neku šemu od te sprave?

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah

  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu

×
×
  • Kreiraj novo...