Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Trenutno pojacalo je kod majstora, rade se kutije za amp.

Kada se zavrsi sledi finalno stimovanje.

Zvuk krasi neverovatna rezolucija i prostor. Jedina moja zamerka je u tanjem mid basu. Nadam se da cu i to doterati u finalnoj verziji.

Inace nikada nisam probao AC kao grejanje za 4P1L,, mislim da to ne  bi bilo pametno ;)

Kolemana inace  koristim u preampu, ovde sam koristio nesto slicno ali samo kao grejanje, ne u funkciji filament biasa.

Problem kod ulaznih DHT cevi je mikrofonija. To kada se prevazidje onda je sve lako :)

Probao sam dosta kombinacija sa 300B, npr D3a, E180f, C3m, C3g, 6SN7, 10Y i ko zna sta jos.

Do sada ova verzija sa 4P1L ima najvise potencijala.

Napisano
30 minutes ago, neskor said:

Inace nikada nisam probao AC kao grejanje za 4P1L,, mislim da to ne  bi bilo pametno ;)

Evo šta je rekao neko ko jeste :

Nima potribe komplicirat si zivot sa DC grijanjem. Ako ni izvedeno stvarno besprijekorno (stabilizacija / filtracija) od njega bi bilo vise stete nego koristi. A i kad je najbolje moguce izvedeno, sa 100% stabilizacijom i apsolutnom filtracijom kod njega uvik dolazi do pojave neravnomjerne emisija sa vlakna. Iz jednostavnog razloga ca je jedan kraj vlakna uvik pozitivniji od drugoga. A to moze generirat neke cudne pojave, npr u vidu pojave dodatnog suma. Ovo najvise ovisi o samoj konstrukciji vlakna i homogenosti nanesenog oksidnog sloja. Neka niki ne misli da je kod ijedne cijevi taj sloj bas 100% homogen.

To je razlog zac ja dajem prednost AC grijanju kod DHT cijevi.

A evo i linkova ako neko želi da pročita još ponešto o ovome :

http://audiofil.hr/forum/forum_posts.asp?TID=10288&PN=1&title=full-dht-amp-klasika-ili-neto-tree

http://www.audiofil.net/Forum/forum_posts.asp?TID=10581&PN=1&title=all-dht-amp

Napisano

dobro , imao je i Barba svojih momenata , kad zajuni i nije bitno sta neko drugi misli

nije da se nesto preterano slazem sa stavom o AC ili DC grejanju , ali njegove postove generalno valja citati

Napisano

Pa oni su to i probali, a i napravili.

A što se Barbe tiče, on je pre svega bio praktičar i uvek bi prvo isprobao pre nego što bi nešto preporučio ... ako se ne varam, rekao je da su je isprobali i da je OK sve do 200mV osetljivosti ... ima na linku, koga zanima može pročitati

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...