Zmajz Napisano Decembar 6, 2017 #1 Napisano Decembar 6, 2017 Poštovana gospodo dobio sam ove transformatore i o njima znam da se radi o nekoj vrsti prilagodnih trafoa i to je otprilike sve. Oznaka transformatora je PTR 1 by ISKRA, tovarna SIM, god. 1982, ali gdje su korišteni i na koji način, kako bi se dali iskoristiti itd. Sad ću probati prikačiti slike:
Zen Mod Napisano Decembar 6, 2017 #2 Napisano Decembar 6, 2017 telefonija , sta drugo ........ sto ce reci sve se desava sa nazivnim impedansama od 150 do 600 oma mozes da h koristis kao signalne trafoe i kao autotrafoe ako imas nacina , izmeri Rdc za D i C sekcije , onda izmeri isto Rdc od 1 do ostalih izvoda , onda izmeri Induktivnosti ....... pa ako imas signal generator mozes da izmeris stepove po sekcijama C i D i da izmeris prenosni odnos C:D , mada pretpostavljam sa slika da je 1:1
Zmajz Napisano Decembar 6, 2017 Autor #3 Napisano Decembar 6, 2017 Ne'a mi druge, al sam pomislio da ima neko neko uputsvo i detalje. nekako mi gotovanluk ljepše stoji.
Zen Mod Napisano Decembar 6, 2017 #4 Napisano Decembar 6, 2017 ti su tako retki , da ih ja sad prvi put i vidim ...... imam jedan zeleni , sa relativno slicnim k-kama/organizacijom namotaja ........ ali samo jedan , tako da nisam nikad vrsio merenja a i da jesam , samo podseca na te tvoje
Zmajz Napisano Decembar 6, 2017 Autor #5 Napisano Decembar 6, 2017 Postoji mogućnost da uhvatim još koji par, pa ako bude, biće i deda mraza.
Aleks Napisano Decembar 6, 2017 #6 Napisano Decembar 6, 2017 Otkupna cena bakra na kilo je oko 4 evra, ali traže da se lepo odvoje žice od ostalog...
Zen Mod Napisano Decembar 6, 2017 #8 Napisano Decembar 6, 2017 3 hours ago, Alex said: Otkupna cena bakra na kilo je oko 4 evra, ali traže da se lepo odvoje žice od ostalog... kano smajli , bruko nijedna
Zmajz Napisano Decembar 18, 2017 Autor #10 Napisano Decembar 18, 2017 Onda, Zen, hoćeš par? Kako da ti dostavim?
ZZZ Napisano Decembar 18, 2017 #11 Napisano Decembar 18, 2017 Ako zen odustane, mene interesuju, posto nemem takve (naravno ne besplatno...)
Zmajz Napisano Decembar 18, 2017 Autor #12 Napisano Decembar 18, 2017 Nema problema, što se mene tiče. Cijena je 1 pivo po komadu, ako se ikad igdje sretnemo.
Zen Mod Napisano Decembar 18, 2017 #13 Napisano Decembar 18, 2017 5 hours ago, Zmajz said: Onda, Zen, hoćeš par? Kako da ti dostavim? javicu ti adresu na PP da dodamo par u licnu kolekciju i da turimo da negde sviraju
Zen Mod Napisano Januar 22, 2018 #14 Napisano Januar 22, 2018 e pa da fala lepo Zmajzu , stigao mi poklon-par natenane cu ih ovih par dana lepo premerim, pa turim ovde u temu najzanimljivije je to ...... nagledao sam se Iskrinih trafoa , jos iz doba kad je pisalo Zavod za Avtomatizacijo ..... ovi mi nikako ne zigledaju da su od 1982. ...... mozda su izdati iz magacina te godine , ali nema sanse da nisu bar jedno 15 godina stariji
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah