no1livz4ever Napisano Decembar 21, 2016 #1 Napisano Decembar 21, 2016 Poštovanje svima. Imam Dynaudio Contour 1.3, u fabričkom stanju (zamenjeno je samo unutrašnje ožicenje bakarnom licnastom žicom prečnika 4mm2). Da li bi mi zamena polipropilena (mislim da su Solen u originalu), doneli neki boljitak? Mundorf, Janzen ...? Šta se preporučuje i da li imate još neki predlog za unapređenje? Hvala i srdačan pozdrav. Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Zen Mod Napisano Decembar 21, 2016 #2 Napisano Decembar 21, 2016 imas li koju fotku i semu skretnice , da postujes ovde ? generalno , Solen predstavlja korektan kvailtet ..... no - po pitanju kondova - uvek ce postojati manja ili veca razlika u zvuku , koju neko cuje manje a neko vise jednostavno - moras da probas i sam da odlucis ono sto znam je da sigirno najveci dobitak dolazi menjanjem bass spulne , recimo flat foil ili slicnom , bitno da je kvalitetnija (prvenstveno manji Rdc) od originalne sad je samo pitanje naci spulnu koja gabaritima ne urniše sistem ..... ono - da nije prevelika pa da krade i ono malo zapremine same kutije
chakija Napisano Decembar 21, 2016 #3 Napisano Decembar 21, 2016 2 minutes ago, Zen Mod said: ono sto znam je da sigirno najveci dobitak dolazi menjanjem bass spulne , recimo flat foil ili slicnom Jel može malo pojašnjenja na šta se tačno misli? Prerada originalnog drajvera ili ubacivanje novog woofera u igru? 1.3 je po meni lepo izbalansirana kutija i već dugo važi kao jedna od standardno dobrih kupovina u rangu cena ~800e
Zen Mod Napisano Decembar 21, 2016 #4 Napisano Decembar 21, 2016 spulna u skretnici bassa , aman (cest uzvik u sevdalinkama) no1livz4ever je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Decembar 21, 2016 #5 Napisano Decembar 21, 2016 btw. balansirana ....... daj mi Contour i koju stotinu (zavisno koliko lepote trazis) , ce dobijes samostojecu kutiju od koje ce originalna da se sakrije u cosak ..... ono , da se zna - ne zato sto inzinjeri Dyn ne znaju da naprave bolje , nego zato sto bookshelf jednostavno ima svoja ogranicenja
Impuls Napisano Decembar 21, 2016 #6 Napisano Decembar 21, 2016 sa solenom su zamazane mane drajvera jer je muljav. Sve kvalitetnije ce da to otkrije i upropasti zvuk. najbolje kutiju na oglas i napraviti pravu
Zen Mod Napisano Decembar 21, 2016 #7 Napisano Decembar 21, 2016 da oce da se pojavi par , u kombiju prijatelja koji valja kojecega iz austrija i slicno , a da su bagatela , ne bi ja njima oprostio valjali , ne valjali ...... call me speaker sucker , ja prosto ne mogu ni da odolim ni da se suzdrzim
no1livz4ever Napisano Decembar 22, 2016 Autor #8 Napisano Decembar 22, 2016 sa solenom su zamazane mane drajvera jer je muljav. Sve kvalitetnije ce da to otkrije i upropasti zvuk. najbolje kutiju na oglas i napraviti pravu Uz svo dužno poštovanje prema vašem znanju, ne bih se nikako složio da su Dynaudio bas drajveri "muljavi". Moje mišljenje je da njihove kutije ne opraštaju postavku u prostoru, tj zahtevaju mnogo (previše) mesta sa strane i iza kutija da bi svirale iskreno, bez muljanja i prenaglašenosti basa ... Sent from my iPad using Tapatalk Pro
chakija Napisano Decembar 22, 2016 #9 Napisano Decembar 22, 2016 Bookshelf ima svoja ogranicenja, ali isto tako i floorstander nije operisan od istih. Elem, ja moje pentamyd kutije sam morao da raskantam i u delovima prodajem. Ta kutija je vrhunski uradjena i po originalnom projektu. S.V. je to spakovao svaka mu cast. Jedino sto me nikad nije nesto narocito dojmila zvukom...
Impuls Napisano Decembar 22, 2016 #11 Napisano Decembar 22, 2016 muljav je u jednini i odnosi si se na Solen. drajveri su mnozina i rekao bih muljavi da sam to mislio. "Sve kvalitetnije" se odnosilo na vase pitanje koje kondove u skretnici a i nadovezuje se smisaono na prvu recenicu
no1livz4ever Napisano Decembar 22, 2016 Autor #12 Napisano Decembar 22, 2016 Onda se nismo razumeli. Hvala.
milovan1963 Napisano Decembar 22, 2016 #13 Napisano Decembar 22, 2016 12 hours ago, no1livz4ever said: Poštovanje svima. Imam Dynaudio Contour 1.3, u fabričkom stanju (zamenjeno je samo unutrašnje ožicenje bakarnom licnastom žicom prečnika 4mm2). Da li bi mi zamena polipropilena (mislim da su Solen u originalu), doneli neki boljitak? Mundorf, Janzen ...? Šta se preporučuje i da li imate još neki predlog za unapređenje? Hvala i srdačan pozdrav. Sent from my iPad using Tapatalk Pro 1. zavisi koliko para mislis da ulozis 2. hoces da to svira max dobro, dobro, prosecno... 3. kakav zvuk hoces - cista rezolucija, prirodnost , obojenost, meksi zvuk... Varijabli je bezbroj, uzgred taj solen je verovatno crni jeftini solen koji je ugradjivan u mnoge fabr. kutije prvenstveno zbog cene. Po Troelsu dobar za bas, i nizasta vise. S tim se slazem.Mozda nadjes put kojim idu dobri iz b&w , magico, a to je mundorf. Navodno i dyn je poceo da ih stavlja, doduse to sam samo cuo, ali nisam proveravao.
Impuls Napisano Decembar 22, 2016 #14 Napisano Decembar 22, 2016 ponavljam, nemojte menjati nista na skretnici. taj zvucnik je cenjen takav kakav jeste. bilo koja zamena komponenti u skretnici ce okoliti mane drajvera i moracete da se dobro pozabavite kutijom da je dovedete do slusljive. Cinjenica jeste da se dobija napredak ali ce Vam to pojesti zivce i na kraju cete ga se jedva resiti. ja bih pre 800 evra ulozio u Kairos od SB Acousticsa
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah