ninja Napisano April 30, 2016 #1 Napisano April 30, 2016 Evo, posle dugo premisljenja, prenemaganja i razvlacenja konacno raskupusah amp u namjeri da promjenim 6 kondova, RCA kontakte i interno ozicenje od njih do ploce a najvjerovatnije i terminale za zvucnike. Poznavanje materije mi je minimalno a umjece sa lemilicom nesto vece
ninja Napisano April 30, 2016 Autor #3 Napisano April 30, 2016 Prvo pitanje: sadasnji kabal izmedju rca i ploce se sastoji od 4 izolovane tanje zice (crvena, zelena, bijela i crna i jedna "gola" zica i sve to zajedno izolovano folijom i plasticnom izolacijom. Sada je prikopcano tako da jemasa(nula) ili kako se vec zove sa svakog rca konektora prikopcana na svoj ulazna ploci. Isto i za signal. Ona 5a gola zica je zalemljena na sasiji sa jedne strane a sa druge ide zajedno sa (crnom) masom u isti ulaz na ploci. Novi kabal ima po 2 izolovane zice i tu jednu golu unutra i tako 2 puta za svaki kanal. E sad, da li je ok da ja tu golu zicu spojim na masu, jednu za lijevi a drugu za desni kanal, svaku na svoju ulaz u plocu (PCB)?
ninja Napisano April 30, 2016 Autor #4 Napisano April 30, 2016 Na gornjoj slici: Ovako izgleda danas, crna zica zalemljena sa golom zicom. (Prvi dio kabla sam vec odrezao)
Zen Mod Napisano April 30, 2016 #5 Napisano April 30, 2016 ne pratim ....... bar ne kontam text sa slikom kako god radio , gledaj da ispostujes kako je bilo elektricki Bose je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Oktobar 30, 2017 #6 Napisano Oktobar 30, 2017 mda .... nastavljas li ti sa ovim , sad kad si se malo izvestio sa kljucevima pocev od 19-ke navise ?
ninja Napisano Oktobar 31, 2017 Autor #7 Napisano Oktobar 31, 2017 10 hours ago, Zen Mod said: mda .... nastavljas li ti sa ovim , sad kad si se malo izvestio sa kljucevima pocev od 19-ke navise ? Done ... the method by @Woland
Woland Napisano Oktobar 31, 2017 #8 Napisano Oktobar 31, 2017 ix, woland vadi trafo iz kutije da bi slušao Slagle preamp, to je bre poduhvat - uzmeš stoličicu, staviš preamp na nju, odšarafiš, izvadiš trafo i turiš pored kutije, upališ, kažeš: odabi od stolice i voila
ninja Napisano Oktobar 31, 2017 Autor #9 Napisano Oktobar 31, 2017 23 minutes ago, Woland said: ix, woland vadi trafo iz kutije da bi slušao Slagle preamp, to je bre poduhvat - uzmeš stoličicu, staviš preamp na nju, odšarafiš, izvadiš trafo i turiš pored kutije, upališ, kažeš: odabi od stolice i voila Ja sam koristio onu tvoju prvu varijantu: zagledao, pa zagledao, pa pripupitao ovdje, pa opet zagledao pa ..... nadjoh jednog koji je tatamata za mene i posle pokupio gotovo
Woland Napisano Oktobar 31, 2017 #10 Napisano Oktobar 31, 2017 @ninja ma ja sam uporan, ću da sredim kupusište, pre ili kasnije
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah