Jump to content

Klangfilm Wigo Bauer 12"


grau.

Preporučeni Komentari

Sticajem dosta bizarnih okolnosti krajem maja cu postati vlasnik para ovih neobicnih drajvera:

 

7.JPG

 

U pitanju je nemacka paprina 12" sa harmonika vesanjem, sa 2 mala papirna visokotonca premazana necim sto ih prakticno plastificira, odsecena jednim kondom odozdo. 

 

Ovo ide inace za neke sumanuto ogromne pare na ebay-u, poslednja aukcija se zavrsila na $1400. Srecom mene je doslo mnogo manje tako da je vredno probe.

 

Dok drajveri ne pristignu zanima me sta raditi sa njima. T/S parametri verovatno ne postoje na netu, nije mi nista izlazilo na search. Originalno drajveri su bili ugradjivani u Bauer prenosne kompresione bioskopske kabinete u kojima su bili neki mali lampasi. Pretpostavljam da tu basa nije bilo. 

 

Ideja je da se zadrzi konfiguracija bez skretnice i nadje resenje za kabinet koje ce iskoristiti bas koji bi ova 12" morala da ima, sem ako moja ocekivanja nisu prevelika.

 

Pretpostavljam da ce prvi savet biti open baffle. Nisam bas veliki fan open baffle resenja zato sto mi tu uvek nedostaje kick u midbassu koji je barem za mene vrlo vazan deo slusanja. Takodje basovi koje imam u garazi koji bi mogli da se stave kao helperi su dosta komplikovani za rad, traze 120l bas refleks kabinet i oko 6db EQ da bi se spustili vrlo nisko (BD-15), ali je to najjednostavnije resenje bez ulaganja. Ono sto je sigurno je da biamping ne dolazi u obzir, necu da se zajebavam sa time.

 

Da li je neko ovde radio sa ovakvim ili slicnim zvucnicima. Cini mi se da ima onaj neki Tesla ARO koji lici na ovo, isto je 12" sa nesto drugacijim resenjem za visokotoncem. Znaci potrebne ideje i preporuke za odabir vrste i velicine kabineta koji bi pripremio dok ne stignu drajveri. Ceo sistem ce terati jedan krsten 300b amp.

 

PS. inace ne racunam da ovo bude zamena za lavore ali sa ovim novim brutalnim ampom u sistemu vec cujem pogubne posledice imanja skretnice na kriticnom srednjem delu spektra. slusanje ovih cabassea koje sam stavio da ih trazim na oglasu me ponovo podsetilo koliko dobro moze da svira zvucnik oslobodjen filtriranja. samo treba naci takav....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 5
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...