Jump to content

ProAc Image Three


rosko57

Preporučeni Komentari

   Pozdrav forumaši !

   Nov sam na forumu, ali po krštenici baš i nisam toliko svež. U diy-audio-elektronika priči imam iskustva, ne na visokom nivou kao neki članovi ovde(kojih se sećam i sa jednog starog foruma, i poštujem), ali se dosta dobro snalazim. Duže vreme nisam bio diy-aktivan, ali sam u novije vreme ponovo poželeo da lemim nešto za sebe.

   Ovo je bilo kratko pedstavljanje, a sad bih molio za pomoć od Vas, koji ste više pratili proizvodjače audio opreme.

Naime u prilici sam, da za ne tako velike pare dobijem (iz Nemačke) dotične zvučnike iz naslova, ali na netu ne mogu da izguglujem ama baš ništa o njima, a i nikad nisam čuo o ovom modelu. Kutije su podnostojeće, sa D'Appolito postavkom drajvera. Basići su veoma mali, i to me malo brine, iako nisam lud za tutnjavom, a i slušam uglavnom akustični džez. Da li neko zna nešto o njima ?

 

 

post-1738-0-85841300-1414915594_thumb.jp   post-1738-0-07084600-1414915651_thumb.jp

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 6
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Postovane slike

Dobrodošao na forum. Rosko57. Na sajtu Proac-loudspeakers.com (pretpostavljam da je reč o istoj firmi) nalazi se uputstvo kako saznati o kojem je modelu reč - slika:

post-13-0-10481800-1414919817_thumb.jpg

 

Kako vidim na priloženim slikama, ovakva identifikaciona pločica nije prisutna na zvučnicima koje bi kupio... To značajno otežava identifikaciju... ProAc, koliko znam, radi više od 25 godina i svašta je iz njihove radionice izašlo, pogotovo zvučnici sa ovakvim (i sličnim) izgledom...

 

1993. je u nemačkom časopisu "Stereo" (br.1) objavljeno predstavljanje ovih zvučnika, članak na žalost nemam ali koliko sam ja uspeo da nađem, u kutiji ima po dva komada 11cm midbas SEAS 11F-WB i jedan 19mm Scan Speak D-2010...

Sa cca 4.3" midbas drajverima (ma koliko ih bilo nanizano) teško da se može ostvariti dobar i kvalitetan odziv na nižim frekvencijama....

 

datasheet za midbas jedinicu je dostupan na ovom linku: http://www.seas.no/images/stories/vintage/pdfdataheet/h224_11f-lg_pdf_1.pdf

Stručniji od mene mogu da prokomentarišu potencijale ovog drajvera...

 

Nadam se da je ovo ipak skinulo sloj mraka sa potencijalne investicije...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Molim, i drugi put :)

 

Elem, pomaže ako u profil postaviš lokaciju (grad/mesto/naselje) gde obitavaš, često se dešava da nekom zatreba konkretna pomoć pa takav podatak pomaže da se nađe neko ko je u blizini a voljan je da pomogne ličnim angažovanjem - nije obavezno, naravno... Sve najbolje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Dobro došao Rosko57!

Nikad nisam vidio ni čuo za taj model ProAc-a, pa ne mogu s ničim nadopuniti Steina. Od ProAc-a sam čuo nekoliko zvučnika i svi su mi bili dobri ili odlični - D28, D38, D100 i ne znam točno ime, ali mislim da ima broj 140 u nazivu.
Ako se ne varam ovi što sam čuo su redom bili transmisije - ovo će netko ispraviti ako nije točno - a po slici tvojih zvučnika mi izgleda da su BR ustroja.
I dalje to ništa ne govori o zvuku, ali možda će nekoga asocirati da se prisjeti nečega.

 

 

EDIT: Sjetio sam se imena - Studio 140

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

       Hvala zerowaf!

       Jesu basrefleks, donji deo je pregradjen od kućice za drajvere, i napunjen peskom. I ne očekujem, da su kalibra kao ovi koje si naveo, možda više kao produženi Tablette. Računam, da loši ne mogu biti za 200€, koliko bi trebalo da platim, još mi čovek doprema iz nemačke (upoznao sam ga, kao retko pozitivnog lika). Naravno, da će na kraju odlučiti zvuk, ali sam se nadao, da će  neko znati malo više.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...