Jump to content

rosko57

Član
  • Broj sadržaja

    10
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Temerin
  • Zemlja:
    Serbia

rosko57's Achievements

Tek došao/la

Tek došao/la (1/9)

3

Forumska reputacija

  1. Pardoniram, što nepozvan upadam, ali ja nepogrešivo prepoznajem glas drage mi ženske osobe, ako me oslovi u mraku, u nepoznatom gradu, i to mi je vrlo značajno u životu. Da li neko od vas prepoznaje, ne kablove-konektore, nego rođeni audio setap među desetak sličnih, u mračnoj prostoriji, ne znajući da je uopšte prisutan ?
  2. Ghazal - The Rain - ECM1840 (2001)
  3. - A u vodu nekoliko kapi mirisnog eteričnog ulja za meditaciju, i potpuni doživljaj - Lep rad, čestitam !
  4. Ko voli da sluša ovaj trio, obavezno. Tri večernja koncerta na šest diskova, ako je malo vremena, može samo broj pet sa četvrtog diska. Vrh svirka, vrh snimak ! http://www.youtube.com/watch?v=qVjEN44H7xg http://www.youtube.com/watch?v=O6Gk3YgHmHk
  5. Stein je u pravu, EI limovi ne bi smeli glasno da negoduju zbog DC. Ako dizanjem mirne struje ostali parametri ostaju stabilni a trafo te baš nervira i nakon zalivanja, ostaje zamena istog. Ja bih još probao da ga zatvorim u metalnu kutiju, i dampirati sve dodirne tačke, ili eventualno skutijati eksterno napajanje, koje se može dobro umiriti. Ovo već, naravno nije po svačijem ukusu.
  6. Pozdrav ! Trafo može da zuji i zbog jednosmerne komponente u električnim mrežama, što prouzrokuje offset fluksa u nekim transformatorima. Pouzdano znam, jer mi je jedna radionica u petrovaradinu motala dva toroidna trafoa za zloglasni Giesberts hexfet amp, i jedan od njih se isto tako ponaša. Kad se pojavi zujanje (znači ne uvek), znam da će za ručak biti pečeno pile, ili kolači. Znači, u kuhinji je uključena rerna, koja kao veći termički potrošač unosi jednosmernu komponentu. Postoji rešenje za eliminaciju iste, na primer pomoću dva kondenzatora većeg kapaciteta, (10000uF) i četiri diode u antiparaleli. Postoje varijacije na tu temu, na primer: http://www.lcaudio.com/index.php?page=316 http://sound.westhost.com/articles/xfmr-dc.htm Nisam ih nikad probao, amp mi je već godinama privremeno rešenje.
  7. rosko57

    ProAc Image Three

    Hvala zerowaf! Jesu basrefleks, donji deo je pregradjen od kućice za drajvere, i napunjen peskom. I ne očekujem, da su kalibra kao ovi koje si naveo, možda više kao produženi Tablette. Računam, da loši ne mogu biti za 200€, koliko bi trebalo da platim, još mi čovek doprema iz nemačke (upoznao sam ga, kao retko pozitivnog lika). Naravno, da će na kraju odlučiti zvuk, ali sam se nadao, da će neko znati malo više.
  8. rosko57

    ProAc Image Three

    Hvala stein, pomogao si mi, to upustvo na njiihovom sajtu mi je promaklo. Znam za test u časopisu "Stereo", ali davno je to bilo.
  9. Pozdrav forumaši ! Nov sam na forumu, ali po krštenici baš i nisam toliko svež. U diy-audio-elektronika priči imam iskustva, ne na visokom nivou kao neki članovi ovde(kojih se sećam i sa jednog starog foruma, i poštujem), ali se dosta dobro snalazim. Duže vreme nisam bio diy-aktivan, ali sam u novije vreme ponovo poželeo da lemim nešto za sebe. Ovo je bilo kratko pedstavljanje, a sad bih molio za pomoć od Vas, koji ste više pratili proizvodjače audio opreme. Naime u prilici sam, da za ne tako velike pare dobijem (iz Nemačke) dotične zvučnike iz naslova, ali na netu ne mogu da izguglujem ama baš ništa o njima, a i nikad nisam čuo o ovom modelu. Kutije su podnostojeće, sa D'Appolito postavkom drajvera. Basići su veoma mali, i to me malo brine, iako nisam lud za tutnjavom, a i slušam uglavnom akustični džez. Da li neko zna nešto o njima ?
×
×
  • Kreiraj novo...