Jump to content

Pomoc oko sklapanja sistema, 2 kutije + woofer + pojacalo


kodadzija

Preporučeni Komentari

Pozdrav ljudi,

 

Odlucio sam da sastavim relativno dobar sistem koji bi se sastojao od 2 pasivne kutije, woofera i pojacala. Poslednjih nekoliko dana istrazujem na temu kombinovanja komponenti ali usled ogromnog izbora razlicitih brendova, cena i dostupnosti ispada da je za pocetnika prilicno tesko da sam napravi dobar izbor uz ogranicen budzet.

 

Izdvojio sam oko 400 EUR za prvu konfiguraciju. Moze li neko od vas da mi da neku smernicu tipa, koje brendove i komponente da trazim a da su dostupni za kupovinu kod nas. Na sta da obratim paznju kod tehnicke specifikacije komponenti.

 

Sistem bih koristio za slusanje muzike, uglavnom akustika, rock, jazz i klasika. Imam muzicku kolekciju u vidu FLAC fajlova pa bih da izvucem neki maksimum u ovom cenovnom rangu. Zivim u stanu tako da mi nije nuzno da sistem bude preterano glasan vec da bude relativno precizan uz dobar raspored prostorije.

 

U startu sam razmisljao da pazarim neki od 2.0 floor-standing sistema ali nakon ovih nekoliko dana istrazivanja verujem da mi se vise isplati da iskombinujem 2 bookshelf kutije sa wooferom. U vezi pojacala zaista nemam predstavu sta da trazim.

 

Hvala unapred :)

 

P.S. Moje dosadasnje iskustvo sa hi-fi opremom se svodi na slusalice. Posedujem Grado RS2i + Grado RA1 pojacalo za slusalice i prilicno sam zadovoljan. Takodje znam da za 400 EUR ne mogu da dobijem takav zvuk na zvucnicima ali moram od necega da krenem. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 8
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Ovo je stvarno pitanje za preopširan odgovor da bi mogao biti konkretan.Prati oglase u second handu i pitaj ovdje kad ti nešto privuče pažnju. Uglavnom je uvijek netko od članova ima iskustvo sa bilo kojom komponentom.Možda, ne moraš se složiti samnom, bi valjalo krenuti od izbora zvučnika. Tko zna, moguće da uz malo sreće odustaneš od suba tako ti ostane nešto više love za pojačalo i DAC. (pretpostavljam da trebaš DAC jer si napisao da ti je mjuza u FLAC-u - znači računalo ti je izvor zvuka. Ili umjesto DAC-a neka solidna zvučna kartica. Ja imam ESI Juli@ i prilično sam zadovoljan s njom. Rabljenu sam platio malo više od 30€ kad preračunam.A za DAC, pregledaj forume (ne samo naš diya) da se upoznaš sa kineskim DAC kitovima. Relativno malo novca za relativno puno zvuka prema pisanjima ljudi koji su sastavili neki od tih kitova. Ovo, naravno, ako si vičan lemilici ili imaš nekoga da ti pomogne.Tako mi sad pada na pamet i da pogledaš neki od Class D kitova. Ima i na našem forumu iskustva sa njima.400€ nije puno u hifiju, ali uz malo mašte i sreće bi mogao biti zadovoljan.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@zerowaf

 

Hvala na odgovoru, upravo listam kupujem-prodajem. :)

 

Zaboravio sam da napomenem da imam FiiO E7 USB DAC, razmisljao sam da krenem sa tim jer mi u kombinaciji sa sluskama radi dobar posao.

 

Javljam se cim suzim izbor na nekoliko komponenti a cekiracu i Class D kitove.  :oke:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ako si zadovoljan sa dacom onda ti ostaje još više prostora za zvulje i amp.Nadam se da ćeš naići na dobre SH ponude i da ćeš biti zadovoljan zvukom.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Eno na nekoj od tema videh i kombinaciju lampaskog pretpojacala (kit) i class d izlaza (kit), kinesko, ali kolega prezadovoljan zvukom. Mislim da je oko 100$ sve, sa tim da imas npr. 2 kita za class d, stereo + bridge spoj za subwoofer. I ostaje za neke fine zvuje, tipa neki peerless u kitu... A woofer visaton 2xW130S.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...