stein Napisano Maj 3, 2014 Autor #45 Napisano Maj 3, 2014 tako vec moze ako je tako svaki put iz hladnog stanja , onda je OK mozes menjas elkove i ne moras da rezimiram - jednom podesen na pravu brzinu , istu mora da postigne svaki put iz hladnog stanja , ditto posle spin up time ako nije tako ( moras da cekas minut-2-10) , sprava je za servis Pre zamene elektrolita je gramofonu tj tanjiru trebalo poprilično vremena da postigne brzinu tj da se uopšte zavrti a i onda nije držao brzinu nego se glupirao, čas brže čas sporije. Sada taj problem više nije prisutan - svako uključenje praktično trenutačno zavrti tanjir a brzina se, kako rekoh, veoma brzo ustali na već podešenu brzinu.
stein Napisano Maj 4, 2014 Autor #46 Napisano Maj 4, 2014 Posle cele noći odmaranja, pokretanje gramofona je rezultovalo instant zavrtanjem i možda dodatnih dve sekunde da se brzina ustali tj stabilizuje... Sledi nezgodniji deo posla, odstranjivanje fabričke ručice i merkanje a potom izrada podloge za ručicu. Uspeo sam da izmerim neke dimenzije ali moram to i da proverim i potvrdim a potom da isplaniram kako će se tačno tangencijalna ručica montirati...
stein Napisano Maj 4, 2014 Autor #47 Napisano Maj 4, 2014 Pripremljen crtež, provereno paše na bazu. ARM support.PDF
stein Napisano Maj 5, 2014 Autor #48 Napisano Maj 5, 2014 Tuga velika... Ne mogu da smestim svoju 10" WTA klon ručicu na ovu bazu. Gabaritima prelazi preko postolja na bazi a ako pređe, onda je previsoko, čak toliko da ne mogu to da kompenzujem debljim matom - možda bih mogao da podmetnem nešto između headshell-a i zvučnice ali i onda nazad štrči... Ništa, ovo ćemo onda preskočiti i pomiriti se sa tim da neke stvari ne može...
Zen Mod Napisano Maj 5, 2014 #49 Napisano Maj 5, 2014 imas flexu - odseci ga sa zadnje strane ili napravi novi plinth
stein Napisano Maj 6, 2014 Autor #50 Napisano Maj 6, 2014 Ma ja to više zbog nekoga ko bi se (možda) zatrčao - da se zna... Imam ja na čega da mi bude WTA klon ručka Moglo bi to i bez fleksa - stavi se na glodalicu pa počisti deo materijala... Em bude čisto, em bude ravno...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah