Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Pozdrav svima, radi se kao sto pise u naslovu o farbanju kutija. Bio sam kod majstora da mi pravi nesto pa sam ga usput i pitao za to farbanje i to je mnogo komplikovanije nego sto sam mislio. Rekao mi je sledece: Farba se skida sa pistoljem na topli vazduh(duva vruce), posle toga se nanosi sloj gita-to se uradi perfektno ravno-, onda ide neki spric git, i onda se tek radi farbanje(najlaksi deo) sa kompresorom najbolje. E sad da li ima neko to da mi potvrdi i samo da napise tane nazive(mesam git glet) bio bih mu zahvalan. Ne treba da se pisu eseji samo kratno pojasnjenje dal ovo valja. I cime da nanesem git? Pozz.

• Odgovora 5
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano

Po mom mišljenju je to tako kako si rekao.

Boja se lako skine sa fenom, onim zidarskim i špahtlom.

Nanese se sloj kita također sa špahtlom, prebrusi šlajfericom, premaže nekakvim grundom (u trgovini znaju kakav, a ako ne znaju promjeni trgovinu) i onda prešprica bojom.

Ako griješim neka me netko ispravi. I mene zanima točan odgovor.

Napisano

Pozdrav svima, radi se kao sto pise u naslovu o farbanju kutija. Bio sam kod majstora da mi pravi nesto pa sam ga usput i pitao za to farbanje i to je mnogo komplikovanije nego sto sam mislio. Rekao mi je sledece: Farba se skida sa pistoljem na topli vazduh(duva vruce), posle toga se nanosi sloj gita-to se uradi perfektno ravno-, onda ide neki spric git, i onda se tek radi farbanje(najlaksi deo) sa kompresorom najbolje. E sad da li ima neko to da mi potvrdi i samo da napise tane nazive(mesam git glet) bio bih mu zahvalan. Ne treba da se pisu eseji samo kratno pojasnjenje dal ovo valja. I cime da nanesem git? Pozz.

Glet za zidove, git za drvo,metal, spric git  git koji se nanosi pistoljem...

Posto vidim bez uvrede da nisi bas vican bolje daj majstoru a ti se vezbaj na  necemu nebitnom.

Majstor ti je lepo objasnio, a za dobar izgled moras da imas mnogo iskustva i dobar alat ili beskonacno strpljenja da radis po 10 puta isti posao. Za samo farbanje moras da imas uslove da u prostojiji nema prasine i da ima ventilatore koji ce da izvlace farbu koja je rasula okolo prilikom prskanja, da u prostoriji bude odredjena temperatura i vlaznost ...

Imas ovde na forumu ljude koji su farbali pa procitaj koliko su puta i sta ponavljali.  Probao sam da farbam manje stvari i to je ispadalo kako tako, ali za neku stvar koja ce da mi bude reprezentativna koju cu morati da gledam svaki dan, dam da mi uradi majstor.

Pozdrav Misa

Napisano

@Zero U osnovi je tako, ali treba obratiti pažnju na finoću šmirgl papira i na tip temeljne boje (grunda), širinu ventila na prskalici, udaljenosti sa koje se prska, temperaturu prostorije, tip boje koja se koristi, šmirglanje vodenim šmirglom između slojeva... svašta - nešto :) Ne uzimaju farbari dosta para po kvadratu ni za šta :)

Napisano

Bogu hvala imao sam dedu koji je skupljao alate svakojake jel je to voleo, i tata mi sve to skuplja cuva itd tako da za to ne brinem, uostalom tu ne treba nesto mnogo alata-kompresor, "slajferica", spakla cetkine fen. To sve imam, imam i prostoriju dobru, sad za to da mi bude i temperatura i vlaznost i pritisak itd to me ne brine, necu ja praviti remek delo za nobela, :) samo da to lici na nesto. Tata mi je stolar pa ce mi pomoci oko gitovanja i toga ali zelim da uradim to ja a ne neki majstor. Ako neko mozda zna video sam po YouTube snimke kako rade sa nekim duratex-om gde to moze da se nabavi? 

evo primera- http://www.youtube.com/watch?v=Y5N_CND233M

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...