kan042 Napisano Decembar 5, 2013 #1 Napisano Decembar 5, 2013 Mini linija u dosta lošem stanju bar što se tiče zvučnika. Radi ali loše izgleda. Popravio bih zvučne kutije ali ne znam kako. Zadržao bih prednje, plastične panele a promijenio drvenariju. Možda je bolje počupati sve zvučnike i staviti u potpuno novu kutiju? Da li se uopšte isplati bakćati s ovim? Šta bi mi posavjetovali? Ovako je nekad izgledala Ovako sada izgledaju kutije
drVelinov Napisano Decembar 5, 2013 #2 Napisano Decembar 5, 2013 Ako ti se zvuk iole svidja, napravi drvenariju ili samo zameni tu slomljenu stranicu, prelepi nekom folijom i gotovo, ali sve pod uslovom da te to kosta 1000 dinara, jer na oglasima imas iste ili bolje za 2000 dinara. Pozdrav
Zen Mod Napisano Decembar 6, 2013 #3 Napisano Decembar 6, 2013 napravi novu drvenariju , baci svu plastiku baci i taj manji kobajagi visoki garant ima da se iznenadis kako bolje svira probaj i da skines filter na basu a da visoki samo dodaje koliko treba
kan042 Napisano Decembar 6, 2013 Autor #4 Napisano Decembar 6, 2013 Bass-reflex ili ...? Ako sam dobro shvatio, samo kond na većem visokotoncu? Drvenarija je dibidus uništena tj. izlupana. Jednu kutiju sam rastavio k'o od šale a ni druga nije bolja. Plastika je, čini mi se, samo radi estetike dodana na prednju stranu od iverice a to je i jedini razlog zbog kojeg bih je zadržao. Iverica je debljine 10mm. Vjerujem da je bolje napraviti skroz novu kutiju ali ne znam kako. Zato sam i mislio samo promijeniti stranice, približno iste i od iverice 10mm. Možda nešto i skontam iz Zvuove teme o bass-reflex kutijama.
Zen Mod Napisano Decembar 6, 2013 #5 Napisano Decembar 6, 2013 najlakse ti je da napravis iste kutije (unutrasnje dim.) od iverice 18mm reflex - ista povrsina otvora , i duzina ako hoces da se igras, moras da meris T/S parametre basa - skini : https://dl.dropboxusercontent.com/u/20665608/JBL%20Speakershop.rar https://dl.dropboxusercontent.com/u/20665608/SigJenny.zip moras imati 32-bit sistem za instalaciju pokreni program i nadji rutinu za merenje T/S parametara - sve ce ti biti jasno
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah