Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Da li neko ima semu pojacala RIZ P4060 to je onaj sa led vu metrima.Mislim da je to radio svojevremeno Unitra.Problem je sto nema izlaznih tranzistora u njemu pa ne znam koje bi trebalo staviti.

post-390-0-60477200-1375215212_thumb.jpg

Napisano

Da,to je Unitra Diora WS442.

Izlazni tranzistori su 2X 2N6488 i 2X 2N6491  .

HVALAAAAAAAAAAAAAA :respect: :respect: :respect:

• 4 years later...
  • 7 years later...
Napisano

Zdravo svima. Zna li neko sta znace prekidaci a b na p3060 pojacalu. Jel to da se menja izlaz sa 2x80 na 4x40w

Napisano

Ima 4 izvoda nazad, ja sam hteo da pitam jel bi mogao za prvu ruku dok ne skrpim nekih para da povezem zvucnike philips fb242 8ohm snage sin 30w muz.50w pa da ne pojacavam preko pola

Napisano

E onda dobro ovo ce za prvu ruku raditi, gledam imaju na kp rizovi alfa 5 moram videti njih da uzmem 

Napisano

Dobro vece. Zna li neko kako spojiti ekvilajzer na ovu kantu, sta god probao ne radi a ne bi nista da sprzim, samo eq i pojacalo imam

Napisano (izmenjeno)

Daj slike zadnjih panela pojačala i ekvilajzera da vidimo šta gde ima, pa da može da ti se preporuči način povezivanja.

P.S. Čini mi se da na pojačalu imaju kratkospojnici za in i out pa bi verovatno tu mogao da se ubaci ekvilajzer.

Izmenjeno od zek
Napisano

otvori amp i vidi, ako nema spoljnih mostova mozda je neko prelemio iznutra
a upravo tu se kopca eq

Napisano (izmenjeno)

Ako nema U mostova pojačalo možda ne bi ni radilo, ako tako radi onda je verovatno neko to unutra premostio (kao što reče @Zen Mod).

Koliko se meni čini (nisam nikad imao EQ) trebalo bi da se poveže In sa Out i obrnuto - znači treba ti još jedan par stereo RCA kabla.

Izmenjeno od zek
Napisano

nema unutra mostova, ja sam ih napravio od starih rca kablova za prvu ruku, sad cu probati in sa out da spojim pa cu videti sta i kako

Napisano
pre 59 minuta, Bogdan08 reče

ja sam ih napravio od starih rca kablova za prvu ruku

Znači da su potrebni da bi pojačalo radilo.

pre 59 minuta, Bogdan08 reče

sad cu probati in sa out da spojim pa cu videti sta i kako

Treba oba para da se spoje, ne samo jedan stereo kabl - znači treba ti još jedan stereo činč kabl.

Napisano

Da oba imam. 2 kabla sa po 2 prikljucka sa obe strane samo nece tako kad se spoji. To je pitanje kako ide

Napisano

slikaj sta radis

daj korektno osvetljene slike

prvo sliku da vidimo sta pise tu ....... trebalo bi da pise "pre out" i "amp in", ili tako nesto

Napisano (izmenjeno)

Kasno videh odgovor, evo slike nadam se da se vidi sve. Na pojacalo na ulazu za eq su mostovi od starih rca kablova 

Screenshot_20250725_020205_Gallery.jpg

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

out sa  ampa ides na in Eq

sa out Eq ides na In ampa

tako bi trebalo da radi

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...