Jump to content

Mr.Ans98

Član
  • Broj sadržaja

    42
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Sve objavljeno od Mr.Ans98

  1. Pokusacu da nabavim neki LCR. 1.Sem merenja induktivnosti,sta je jos sve potrebno da se meri? 2. Koji nacin skretnica je dobar: Da pravim plocu od pertinaksa? Da napravim od rupicaste proto ploce? Ja bih da nabavim druge drajvere istih oznaka pa da od tog pravim,ove ne buh kutije da diram. Zanima me da li da merim oba zvucnika(npr, levi i desni) ili samo jedan? 3. Sta se dobija promenom faze drajvera? 4.Kakve mi kutije preporucujete da pravim(da li su kutije iste za 4 i 8 ohm varijantu),da li mozete da mi napravite neki nacrt konstrukcije ,i upustvo za nacin izrade, materijal,i ostale sitnice 5. Koji polozaj skretnice u kutiji? I koje su bolje po vama 4 ili 8 ohm?
  2. Par pitanja: 1. Kada bih imao mogucnost da izmerim induktivnost,st abi mi to znacilo 2. Pod ''Prigusnice',mislim da smatrate zavojnice,i koliko sam shvatio na osnovu dimenzija tela na koje motam i zice koje imam,kada unesem vrednost,dobijam broj namotaja? 3.Koja je razlika izmedju zavojnica sa metalom i vazdusnih zavojnica? 4. U HZK sam primetio(sad dal greskom,dal namerno) da je na srednjem promenjena faza,da li da ti ispravim ili da ostavim? 5. Da na ove seme skretnica na izlazu za viski dodam ta dva otpornika,i posle tog menjam fazu?
  3. nemam LCR,niti unimer sa induktivnosti
  4. Pa ove bih kutije najradije ostavio kakve jesu,ali me zanima da mi uradite semu skretnica za oba para,da imam za u buduce,kao i te kutije sa takvim drajverima(dvosistemske),za njih ako mozete da mi date skice kutija,i seme skretnica.Jer ako nabavim takve drajvere palaniram da pravim te kutije. Hvala unapred na pomoci!!
  5. ------------------------------------------------------------------Ei HZK 753DImenzije(spoljne)Visina:53cmDuzina:21cmSirina:28cmDebljina iverice je 2cmBas: AZ0801/BFP-2 (40W,8ohm)Srednji: AZ0404/MFP-2 (20W,8ohm)Visoki: AZSK25/8 (40W,8ohm)Skretnica ima oznaku: 39 260 38Skretnica HZK753 BSEiRMA(Jedna zavojnica i dva kodezator)----------------------------------------------------------------------Home made EiDimenzije(spoljne)Visina: 65cmDuzina:22cmSirina: 33cmDebljina iverice 2 cmBas: AZ 0801/BFP-1(40W,4ohma)Srednji: AZ0501/MFP-1(40W,4ohm)Visoki: AZSK25/4 (40W,4ohm)Skretnice imaju oznaku: 1813569(tri zavojnice i tri kondezatora) Radi se o ovakvom kit-u: http://www.elitesecurity.org/t402685 (tu imate slike skretica)
  6. Da,to je Unitra Diora WS442. Izlazni tranzistori su 2X 2N6488 i 2X 2N6491 .
  7. Ok,hvala na savetu,a koju marku kondezatora da kupim ?Ne bih neke profi audio filske,ali neku srednju kalsu,sta vi preporucijete od konova,i da li jos nesto da proverima na pojacalu,i vidite na prvom postu u vezi kaseta.
  8. Ok,izinjavam se,a sto se tice teme posta,u vezi pojacala???
  9. U postu pre ovog gore,i objavio sam ih pre & dana i niko nije video!!!
  10. Evo i slike i seme(service manual)!!!
  11. Ok,izvinjavam se,evo slike i sema:https://www.dropbox.com/s/q6i5v22dra37v2t/Philips_FA-153_service_manual.pdf Postovani Zen Mod,na ovoj temi sam napiso jos jedna post,pa molim vas procitajte:http://www.diyaudio.rs/topic/5789-pomoc-oko-popravke-deka-ei-radio-akustika-rd5025s/page-2
  12. Ok,a u vezi pojacala???(nema releje) :whistle2:
  13. U pojaclau nema releja,a koliko se razumem u cd playeru se,kada se skine prednja ploca,vratanca se skidaju s cetiri srafa i ostaje samo laser????Sta mislite o problemu pri zatvaranju??
  14. Ok,Hvala,ne planiram da to radim,ali me interesovalo.Nego,ste procitali ostalo u postu???
  15. Zdravo postovani forumasi, Ovaj CD plejer sam kupio zajedno sa celom Philips linijom (kraj septembra,pocetk oktobra 2011),i to od gastrabajtera iz Austrije za 5000DIN.Ovde su slike te cele linije u postu u kojem sam se predstavio,ali koliko ja vidim niko ga nije procitao: http://www.diyaudio.rs/topic/5801-zdravo/.Uz tu liniju je bio i dek FC152,kom se onaj zupcanik od gume ili nekog silikona istrulio i rasprso,rasturio sam ga i imam neke delove iz deka. CD player radi perfektno,u relativno doborom stanju,i mehanicki i kozmeticki,Lepo pusta sve CD-ve,i orginalne i rezane bez ikakvih problema,jedino nekad kad vrata se zatavraju sve je ok,a kad dodje pri kraju kad treba skroz da ih zatvori nekad malo zapne i uvuce ih,a nekad ne,desava se povremeno.Ima i neki granicnik koji sam podigao i resio problem( i to privremeno) ,ali se ne zatvaraju bas savrseno.,Sumnjam da su neki plasticni klizaci,oznacicu ih na slikama,sta vi mislite?? Takodje poseduje neku PROGRAM opciju,to neznam ni sta znaci,ni kako se koristi,moze li mi to neko objasniti?? Takodje mi zanima vrednost ovog CDpleyera,ne planiram prodaju ali me interesuje,video sam neki oglas na KP, trazi 200EVRA. Takodje gledao sam na tim se pleyerima rade upgradeovi,o cemu se radi,da li bih moga neko malo da mi pojasni??Sta se tim dobija i koliko to kosta. Sto se tice pojacala,radilo je sve ok,(radi i sada),normalno pre se pri ukljucivanju i iskljucivanju malo pomere membraen na zvucnicima i cuje se tiho PAK,ali u poslednje vreme kad se upali cuje se slabo PaK,ali kad se iskljucuje tako jako tresne da ce da probije mebrane na bassovima.Planirao sam da mu menjam filter elektrolite u napajanju,ali kad vec to radim,nek mi neko kaze da li je to do tih ili nekih drugi kondezatora,ili do neceg drugog. I jos nekoliko stvarcica nevezanih za ovo gore navedeno: 1. Imam par Niskih auto zvucnika,ovalnih,AZ0705/PFP-1,rade ali su ima pokidane pletennice,kupio sam im nove pletenice,e sad da li ima nekih specijalnih caka pri lemljenju,i kako i s cim da ih zalepim za membranu na spoju,i koliko dugacke da ih ostavim. 2.I imam dosta dosta novih neotpakovanih kaseta TDK,Maxell,Fuji,Sony.Zanima me cena tih kaseta??? P.S. na tim slikama malo izgleda musavo,jer je bila prljava,nisu ogrebotine!!!
  16. Jest,a i nabavio sam i M9010 dek,radi ali njega zafrkava funkcijski,i vec mu je menjat motor!!!Sredio sam mu neke sitnice,ocisto potove,podesio vu metre uspomoc test signala iz kompa,ali jos cu videti sta cu sa tim funkcijskim,radi sve lepo i reprodukuje ali nece da snima,nekad nece da snima i normalno pusta kasetu u rec poziciji ,a nekad snima na desni kalal i to VEOM VEOMA tiho.ovde je taj dek sa odgovarajucim risiverom iz kompleta(nije moja slikadruga je on rastavljen,a treca je ta linija i taj M9010 dek
  17. Vazi!!!Sta kazete na deku i linije,jest da to nije svetska klasa,ali meni je bas bilo stalo da to sredim,nije mi glavni sistem!!
  18. UPDATE: Evo da se javim,dek je sastavljen,motor sam zamenio novim japanskim,stavio sam mu originalnu remenicu,i sve sad radi,funkcijski prekidac nisam rastavljao,radi lepo pusta i snima,sto se tice originalnog motora ti je problem taj cip u kontroli sto je crkao.A onu buku na kanalima je najverovatnije prouzrokovao motor kojem su te tri gumce na tri srafa sto se montra,omeksale i motor je dobio kontakt sa mehanizmom i direktno sa glavom,sad toga nema vise,te gumice(ne mislim na kaiseve nego na one amortizujuce tri gumuce) kao i taj pot koji je bio slomljena za snimanje sam skinuo sa istog deka u delovima.Ostatak linije radi sve prerfektno,a i u lepom je kozmetickom stanju. Hvala svima na pomoci!!!! :wink2: :wink2: :wink2: I moze lock na temu..
  19. Da upravu ste,citao sam po raznim poljskim,UNITRA,forumima(jer je ceo taj dek kao i skoro sva Ei audio oprema,pravljena u Poljskoj od strane Unitre,a samo lepili Ei nalepnice),da su njihovi motori imaju lose kolektore i cetkice,i da se u nekim slucajevima desavalo da se kolektor raspadne,ili ce cetkice zalepe za njega.Ali posto je ovaj dek vrlo vrlo malo radio,mislim da nema potrebe za tim.Posto sam i nabavio isti dek(za delove),koji je u isto vreme kupjen,ali je mnogo vise radio,moze se primetiti ogromna razlika u "luftu" rotora.kada se samo motor bez ploce sa regulacionom elektronikom nakaci na eksterno napajanje,on vuce toliko struje u granicama normale,nije bucan.Gde mogu nabaviti takvu zavojnicu,i kakvu ona ulogu vrsi u tom kolu,i kakve bi bile posledice bez nje???
  20. Update: Posle mnogo vremena,napokon sam nasao malo slobodnog da ovaj dek zavrsim.I sad jedan problem na motoru kada se zadnji deo skine sa dva srafica nalaci se okrugla plocica za regulaciju brzine sa IC(UL1901) i par kondezatora i otpornika i jedna zavojnica(inductor).Naime,ta zavojnica se pregreva,i celo kolo vuce vise od 1A struje(dozvoljeno na ploci sa osiguracem je 700mA).Zavojnica ne nalazi na + ulazu.Kada sam skinuo zavojnicu i probao bez nje sve radi ok.I sada Vas pitam:da li ce imati nekih posledice bez te zavojnice, i da li ona vrsi neku glavnu ulogu?? P.S. Motor dobija 9,5-10V, i elektrolitski kondezator je u redu!!
  21. Zdravo,postovani forumasi!!! Zovem sa Aleksandar i imam 14 godina.Bavim se elektronikom kao hobijem,a najvise me od svega privlaci audio i video oprema.Svoje osnovno znanje o elektronici sam naucio preko interneta po raznim YT kanalima.Imam neko malo napredije zanje od osnovnog,ali se bas ne razumem do krajnosti u elektronici.Od malih nogu sam poceo da rastavljam razne elektricne uredjaje,radio aparate i sl.Ovaj forum za mene licno ima puno uticaja jer se mogu upoznati razne interesante i poucne ljude i nauciti mnoge interesatne stvari.U slobodno vreme se takodje bavim i amaterskom fotografijom,ovde mozete pogledati moje radove:http://www.panoramio.com/user/6622202) Zainteresovan sam pretezno u pojacala,dekove u zvucnike(drajvere i zvucnicke kutije).Pretezno u opremu EX-YU proizvodjaca kao Ei i RIZ,ali i stranih najvise Yamaha,Philips,Tehnics ,Sony i SABA audio opremi i u Panasonic video opremu. Posedujem dva stereo sistema: 1. Moj glavni stereo sistem u sobi: Pojacalo:Philips FA153 Tjuner:Philips FT144 CD-player:Philips CD-204 (izvanredno pare audio opreme,izrada kompletan aluminijum,tezina=7kg!!) Deck:Yamha K-09 Zvucne kutije: Ei HZK 753 2. Sistem koji sluzi u radionici,koji slusam dok popravlja razne stvar: Pojacalo: Ei RP5025s Tjuner: Ei RT5025s Deck: Ei RD5025s Zvucne kutije:Home Made sa Ei drajverima i skretnicama(pravio ih je moj tata kada je bio momak pre 25 godina) Zvucne kutije koje koristim u mom glavnom stereo sistemu su bile u kompletu sa Ei Radio Akustika 5025S linijom,kupljenom 1988. godine. P.S. Ako su nekom potrebni delovi za gramafon RIZ-GM4010,nek me PM,jer sam rasturio neki nefunkcioinalni gramafon i posedujem neke delove!! Pozrav:)))))
×
×
  • Kreiraj novo...