Okibokis Napisano Septembar 7, 2012 #1 Napisano Septembar 7, 2012 Zeleo bih na neki nacin da saznam koji je ovo zvucnik.Sve sto znam je da je korpa livena da je 16 oma,da je membrana u obliku levka i da je u sredini mrezica,i vidi se kalota.Vesanje je kao sto imaju stari JBL silikonsko predpostavljam i druge oznake na njemu nema.Kutije su aktivne,a radila ih je neka nemacka manufaktura u saradnji sa Thorens-om ko zna kad.Verovatno pre 30 i vise godina.Interesuje me da li je ovaj zvucnik od 12 " sirokopojasni,i da li vam lici da ima kapaciteta da se ubaci u neki dobar projekat,mislim na horne ili open baffle?Hvala svim raspolozenim da daju neki savet...
Okibokis Napisano Septembar 7, 2012 Autor #2 Napisano Septembar 7, 2012 Gledam po netu,pa mi korpa lici na neku kopiju Altec-a od 12"
Zen Mod Napisano Septembar 7, 2012 #3 Napisano Septembar 7, 2012 sve ostalo je visatontrazi slike starih visaton 12-kiprocitaj brojeve koji su na membrani i korpi
Okibokis Napisano Septembar 7, 2012 Autor #4 Napisano Septembar 7, 2012 sve ostalo je visatontrazi slike starih visaton 12-kiprocitaj brojeve koji su na membrani i korpiSamo pise da je na 16 oma i oznaka 76/06,na membrani ne pise nista
zek Napisano Septembar 8, 2012 #5 Napisano Septembar 8, 2012 Ne izgleda da je širokopojasni, ako si mislio da ima visokotonac u centru - gde su onda izvodi na korpi i za njih, koliko vidim ima samo jedan par konektora na korpi za bas jedinicu - mora da ti se pričinilo.
Okibokis Napisano Septembar 8, 2012 Autor #6 Napisano Septembar 8, 2012 Ne izgleda da je širokopojasni, ako si mislio da ima visokotonac u centru - gde su onda izvodi na korpi i za njih, koliko vidim ima samo jedan par konektora na korpi za bas jedinicu - mora da ti se pričinilo. Zar mora da ima visokotonac u sredini da bi bio sirokopojasni?Gomila zvucnika ima samo sesiric,a neki cak ni to pa opet sviraju skoro ceo opseg?
Koja Napisano Septembar 8, 2012 #7 Napisano Septembar 8, 2012 Dobro, ako su širokopojasni, zašto bi onda proizvođač u tu kutiju stavio Visaton srednjetonac i dva visokotonca?
Rade Napisano Septembar 8, 2012 #8 Napisano Septembar 8, 2012 Zeleo bih na neki nacin da saznam koji je ovo zvucnik.Sve sto znam je da je korpa livena da je 16 oma,da je membrana u obliku levka i da je u sredini mrezica,i vidi se kalota.Vesanje je kao sto imaju stari JBL silikonsko predpostavljam i druge oznake na njemu nema.Kutije su aktivne,a radila ih je neka nemacka manufaktura u saradnji sa Thorens-om ko zna kad.Verovatno pre 30 i vise godina.Interesuje me da li je ovaj zvucnik od 12 " sirokopojasni,i da li vam lici da ima kapaciteta da se ubaci u neki dobar projekat,mislim na horne ili open baffle?Hvala svim raspolozenim da daju neki savet...Та мрежица у средини може а не мора да значи само додатно вентилирање бобине .....у то време се још није знало да тај део мора бити чврст ......то за шта ти тврдиш да је калота , може и не мора бити централни пол .....илити она гвожђурија коју имају сви звучњаци .
Zen Mod Napisano Septembar 8, 2012 #9 Napisano Septembar 8, 2012 .........у то време се још није знало да тај део мора бити чврст .....
Rade Napisano Septembar 8, 2012 #10 Napisano Septembar 8, 2012 Тај поклопац покретне бобине , има своју улогу и постоји разлика по питању облика / овакав онакав или окренут овако или онако / , по питању чврстине а и по питању пропусности ваздуха . У том контексту има и неки утицај на звук . По мени , мрежица служи за хлађење бобине ....данас када се скоро све зна о звучницима , хлађење бобине се врши на неки други начин , рецимо вентилирањем бобине испод вешања , док се поклопац ради поприлично механички чврст .
Zen Mod Napisano Septembar 8, 2012 #11 Napisano Septembar 8, 2012 a jesnekad su pravili branike za kola od metala , jer nisu znali da treba da bude od plastike , sa sve kerfekama ispod .....izvodis pravila iz onoga gde se ne moze izvesti pravilo
Okibokis Napisano Septembar 8, 2012 Autor #12 Napisano Septembar 8, 2012 Nisam ja ni mislio da ako ima mekanu mrezicu , da je na osnovu toga Full range.Ja imam Audax zvucnik koji je u stvari bas srednji,ali svira prilicno visoko,tako da te neke vrhove,moze ili ne mora da mu pokrije neki visokotonac,a nema ni sesiric,ni mekanu mrezicu,a ni visokotonac u sredini.Sto se tice ove izvedbe,oni su to tako resili sa cak dva visokotonca i jednim srednjetoncem,sto opet ne mora da govori o basu.Danas sam ga pustao bez skretnice i svira on dosta toga sto ja zelim da cujem.Ovo je bila namenski pravljena kutija za mozda neki vrtic,ili skolu,pa je zbog toga u njoj ta kombinacija.Nadam se da ne gresim oko toga sta je to sirokopojasni zvucnik. http://www.real-audio.ru/measurements/shop/s-driver.html
DYNABLASTER Napisano Septembar 9, 2012 #13 Napisano Septembar 9, 2012 cvrstina + luftikus :)http://www.ebay.de/itm/Aluminum-2-Speaker-Dust-Caps-With-Screen-Center-/380300925957?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item588bb39c05
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah