ebe Napisano Februar 26, 2012 #1 Napisano Februar 26, 2012 Pozdrav svima. Trebala bi mi pomoc oko kreiranja spice modela za tanzistore. Pokusavam da simuliram hiragu u NI multisim-u. Modele za izlazne tranzistore sam nasao na ON-Semi sajtu. Za ostale nisam uspeo da ih pronadjem pa pokusavam da ih kreiram. Program trazi informacije kojih nema u data sheet-u. Tu sam zapeo.Kao primer kacim data sheet za 2SC1775A. U njemu nema informacija za switching characteristics, input capacitance... Sta upisati u ova polja?Evo ga i data sheet: 2SC1775A.pdfAko neko ima spice modele za 2SC1775, 2SA872, 2SA968 i 2SC2238 dobro su dosli, ali u svakom slucaju bih da naucim kako da napravim svoj model.
ZZZ Napisano Jun 13, 2012 #3 Napisano Jun 13, 2012 Pa uzmi neke druge tranzistore koje postoje u biblioteci?aslicne ili malo vece snageslicne foi istog pakovanja.i recimo da mozes da ih nadjes u prodavnici ako hoces da pravis?
ebe Napisano Jun 19, 2012 Autor #4 Napisano Jun 19, 2012 To sam i uradio ali su ti modeli, cini mi se, idealni. Hteo sam da simuliram hiragu. Nacrtam ulazni stepen sa najblizim tranzistorima koje sam nasao, pustim simulaciju i dobijem savrsenu simetriju u kolu. Mozda ocekujem previse od simulacije.
ZZZ Napisano Jun 19, 2012 #5 Napisano Jun 19, 2012 Pa i nije cij da dobije s savrsenu simetriju u kolu.To je i problem sa simulacijama gde su komplementarni tipovi u pitanju...Nego st opriblizniju realnoma mozes isprobati sa tranzistorima koje mozes pronacimislim stavredi ispitivanje sa tranz. koje sigurno ne mozes nabaviti....
ebe Napisano Jun 19, 2012 Autor #6 Napisano Jun 19, 2012 Hiraga je vec napravljena sa originalnim ulaznim tranzistorima za koje ne mogu da nadjem model. Pokusavam da izjednacim neke vrednosti u pozitivnoj i negativnoj grani pa sam hteo prvo u simulaciji da shvatim kakve posledice ima odredjena intervencija na kolu.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah