Jump to content

Nedoumice oko Dynaudio kutija.


vdzele

Preporučeni Komentari

Vlasnik sam Dynaudio Contour 1.8 MK II (Crne). Imam problema da ih poguram snagašem Faze Linear 400 a nemam toliko para da uzmem bolji snagaš koji će im odgovarati. Gura ga on dosta dobro, ali znam da može i bolje. Dosta drugih sam donosio i svi su bili lošiji što se tiče guranja basova.

http://www.dynaudio....ntour18_mk2.php

Mislio sam da ih odnesem kod Siniše u Sinevoice da ih malo "uštroji" tako da se lakše guraju. E sad ne znam da li će ova operacije oboriti kvalitet ili je to jednostavna operacije koja neće uticati na kvalitet?

Hvala

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 46
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Jedno spoljno BSC kolo će ti rešiti problem, ako želiš više basa. Ne moraju čak ni da se otvaraju kutije.Vrlo si konfuzan, ne znam šta tačno želiš. Šta znači da snagaš ima problema da ih gura?Koliko basa očekuješ od 6.5" jedinica?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa znam kad sam ih kačio ne neke mono blokove da su mnogo bolje svirale. Davale su pun zvuk u basevima, a čini mi se da Faze ipak ne gura dovoljno, ne pruža sve koliko one mogu da daju u području basa. Zvučnici su vrlo otporni na snagu koja im se isporuči, ne znam kako da ti objasnim nego da nakačiš slabo pojačalo na svoje zvučnike.@Stone_Cold - A šta bi ti preporučio, novo i bolje?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@Stone_Cold - A šta bi ti preporučio, novo i bolje?

Тренутно ми ништа не пада на памет. Зависи колико си пара спремљан да жртвујеш због бољитка.Немој погрешно да ме разумеш ФЛ 400 и није тако лош појачавач али је танак у напајању. Трансформатор кнап по снази, електролити у филтерској секцији јад и беда.Можда да се мало тјунује ФЛ и да боље резултате.Ниси написао одакле си.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Трансформатор кнап по снази, електролити у филтерској секцији јад и беда.

Carver se tu pravio pametan i hteo da dokaze da je nemoguce moguce. 5600uF?! Posle tolikih godina, pitanje je koliko je uF tu ostalo...Stavi bar 10000uF... i obezbedi mu dobro hladjenje.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

mozda je razlog sto su crni zvucnici :Dmnogo konfuzno pitanjeprvo kazes da imas problema sa guranjem a onda da si mnogo pojacala donosio i da su svi bili losiji od tvogako je tako, sto bi menjao bilo sta?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da crne su. Prodavac mi reče da su manja serija u odnosu na standardnu i da je nešto malo bolji kvalitet. Nisam proveravao da li je govorio istinu. Prvi sam kupac.Probao sam mono blokove koji su ih lako tresli. Ne sečam se imena. Odprilike cenim da ih FL gura 90% ali da fali samo još malo da pregura neki moj zamišljeni threshold kad daju pun zvuk u basovima. Probao sam i dosta kablova, ali avaj.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa nisam siguran, znam da su bili ogromni da podu. Igrao se sa basevima kao ništa. Nikad neću zaboraviti taj zvuk. Ja sam nosio kutije kod nekog tipa na probu koji je imao blokove.Nažalost nemam toliko para da kupim sebi tako nešto.

Nisi ih probao u svojoj sobi?To se onda ne vazi.Uporedjuj uredjaje samo u istom okruzenju.Trebalo je da poneses i PL pa da uradis A/B test.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...