Jump to content

Zamena za 2SK79


scope

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 28
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Nazalost, odgovor te nece razveselit. Nima nista slicno a ni lako nabavljivo. 2SK79 je mali signalni VFET (SIT) iz Sony produkcije koji je, barem koliko znam, bil koristen samo u pokojem modelu Sony pojacala i nigdi drugdi.Ti mali Vfetovi su nazalost skroz istrijebljene zivotinje i virovatno je jedini nacin za doc do ponekoga strpljivo cekat da se na ebayu pojavi neko od tih par Sony pojacala u kojima je koristen (ako ga se bas zeli imat). Nas nekoliko smo vec dugo vrimena u potrazi za Vfetovima i uspili smo uz puno truda nac nesto snagatorskih Vfetova ali ovih malih signalnih niti jednog jedinog. A potraga je po cilom svitu (ovi moj offshore posal mi je ipak dal puno poznanstava sirom svita) i sve do sada nijedan od tih malih Vfetova nije nigdi izronil.Tako da si (ako se radi o popravku uredjaja di je 2SK79 krepal) najvirovatnije osudjen na odredjene preinake za ubacit nesto bipolarno ili mozda neki Jfet (mada i oni pomalo postaju sve rijedji). A ako planiras neku konstrukciju sa K79, bolje to zaboravi. Ako nije tajna, za ca od te dvi stvari ti triba?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Mislin, bez ljutnje, ali ic trazit prakticno nenabavljivi Vfet da bi ga se koristilo sa LM3886????Vidija san svakakvih besmislica u audiu ali ova spada u sam vrh. Sad, ako netko misli da ce triodne karakteristike Vfeta dignit amp sa LM3886 na neki veci nivo od onoga u koji on spada, taj je u teskoj zabludi. Ali dobro, svatko ima pravo na svoje veselje.Iskreno receno, mislil san da ti triba za popravak Sony ampa

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ma to mora da je ruski.nego scope što ti ne potegneš to od kojekakvih žutaća, tamo je tek koji dolar komad.

Tako ce i da bude. Ovo i je schema od žutaća. To je ovo:http://www.ne.jp/asahi/evo/amp/LM3886/rep.htmA poceo sam i UGS od CheffDeGaar-a pa mi trebaju i 2SK389/2SJ109, tako da cu pokusati jednim udarcem dve muve.Danas mi stigle plocice [da se malo hvalim :wink2:]. 17" x 5.5" d=2mm, na jednoj je amp +PS. Treba da prelomim ali tako dobro izgledaju zajedno da mi se bas to i ne radi. :hot:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

.......a evo i ko ga je kupio:http://www.kupindo.c...choky/Pozitivne

a jokisao on da ga kupi za nekoga , ali se onda ipak ispostavilo da to vise ni u ludilu nije taj amppa sam kulturno dao coveku poz. jer nije izbegavao da da slike i da razvrgnemo kupovinu
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Што проблематично? Смислили би нешто, теби комплетан фоно а мени све остало. Ја направим напајање за фоно.Јел да сам бистар? :whistle2:

Ko pčelica. Inače dogovoreno. :drink:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...