Jump to content

Ei 6L6GC vs. 6П3сЕ


Beli_Ninja

Preporučeni Komentari

Naime, imam uparen kvartet Niskih 6L6GC koje cuvam za repliku Dynaco ST-70 sa ovim na ulazu http://www.classicvalve.ca/docs/DynaMutt_octal.pdf. Nabavio sam i ruske varijante ulaznih cevki 1579 i 6H8C.

E sad interesuje me da li su ove ruske iz naslova potuno zamena za 6L6GC ili nisu, negde sam procitao da je ruskinjama manja dozvoljena disipacija. Nesto mi nije poslo za rukom sa provaljivanjem datasheeta. Cini mi se da tamo pise da je anodna disipacija 20.5W http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/frank/sheets/084/6/6P3S-E.pdf

Dok ne dodje vreme na ST-70 prave se samo zalihe delova. Pa cisto da vidim sta sve mogu da uvalim umesto 6L6GC kao rezervne lampe. Znam da mogu KT66 i tome slicno.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 3
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

nazalost, nisu direktna zamena.rusi su tu lampu napravili po uzoru na 6L6, ne G verziju.manja joj je snaga i disipacija.mnogi misle da je 6L6 i 6L6G jedno te isto, ali nije.mada, svira stvarno dobro u PP. nisam licno radio sa njom, ali samslusao kod Dunavka u njegovom PP. stvarno dobro svira, nema sta.ako budes bas hteo da radis sa njom, obrati paznju na maksimalnedozvoljene vrednosti, da ne bi lampe otisle u vecna lovista. ili akonije moguce ispostovati njene maksimalne vrednosti zbog tvojekonfiguracije, nemoj ih koristiti.mogao bi da uzmes u obzir i GU50 (ГУ50), lampa je zvucno strava, a jeftina jeda nije moguce. kod Ivaila je 10e lampa + podnozje. :drink:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...