cceda Napisano Decembar 27, 2012 #45 Napisano Decembar 27, 2012 sta za trafo?~6,3v 2A za grejanje i ~180v 0,2A anodni napon?idem na varijantu dve lampe a jedan trafo.... jel ok?
cceda Napisano Decembar 27, 2012 #46 Napisano Decembar 27, 2012 Za cd sam se odlucio bice sony cdp190 sa sredjenim laserom i dac-om tda1543A.jel idem direktno iz DAC-a na input 6n6p?
ZZZ Napisano Decembar 30, 2012 Autor #47 Napisano Decembar 30, 2012 Ne ides direktno iz DACa na delje stepene! moras postaviti Riv recimo od 1K-1.1K-1.2K Takodje i Rvref od oko 1-1.2K Vec sam ti napisao to... Sa jednostavnim Riv, imaces fhase shift od 180 deg buffer ga nece vratiti pa ces imati isto i na izlazu ne mora da bude nista strasno posto ce biti na oba kanala... (ali ako koristis dalje cevni preamp single stage posto i on ima phase shift od 180deg u amp i dalje i zvucnike ce ti ici standardni signal... Pokusaj naci neki neinduktivni ili koristi SMD, moze i vise SMD u paraleli ali probaj i sa Metal film, i carbon R barem to nije neki problem nabaviti... Takodje ces imati odredjeni offset od oko 1.2-1.6V na izlazu iz daca u toj verziji. ... Medjutim moja preporuka ti je da u tom slucaju sa tda1543 uopste ne postavljas tube buffer Ako bolje razmislis to je i onako samo da bi mogao da kazes da imas CD sa cevima na izlazu medjutim te cevi nisu gain konfiguraciji, a trebace ti i dosta prostora za napajanje za koje opet nece biti mesata da bude cevno... Tako da na osnovu toga mislim da je to pogresna koncepcija. ... u tvom slucaju je mnogo bolje da uradis JFET buffer ili neki BJT... Pa cak i sa izborom OP ampa kao buffera imaces bolje rezultate I vise prostora ti ostaje za bolje napajanje ... cheers
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah