Jump to content

Pozicija trafoa


Shoba

Preporučeni Komentari

Pozicija u trafoima je veoma vazna stvar jer kako utice na rad i sirenje elekro magnetnog polja tako je i bitno koju vrstu trafo koristimoJa konkretn imam problem kako da postavim trafoe jer ne znam koliko ce njihov rad uticati na rad pojacala. Na slici se vidi pozicija komponenata u pojacalu, malo je strpano ali dizajn diktira dimenzije mad mogu kao drugu verziju da uzmem jedan trafo sa 4 sekundara koji bi lezao kao na sliciKoliko je pametno uzimati jedan trafo sa cetiri sekundara naspram dva trafoaI da li ce na prvom slucaju trafoi uticati na rad posto su jako blizu hladnjacima.Pojacalo je F5 znaci nesme da buje bruma ni trunke

post-941-0-76863200-1323370412_thumb.jpg

post-941-0-88425500-1323370658_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 14
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

F5 sam po sebi nije posebno osetljiv na brum jer nema veliko naponsko pojačanje. Naravno, to ne znači da se može staviti bilo kako i bilo gde, ali ako pogledaš na slikama kako je većina pojačala takvog tipa urađena, videćeš da se trafo najčešće stavi na sredinu pa onda lepo, kulturno odradi razvođenje žica. Brum se uglavnom javlja iz dva razloga, jedan je loše izvedeno ožičenje/loš trafo, a drugi je problem sa propisnim uzemljavanjem na šasiju.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Што би постајала могућност брума? Алеф серија има само један трансформатор.

Zato sto se na vrhu sa slika vidi da se trafoi izuzetno blizu hladnjaka da hladnjaci ne indukuju el motornu silu
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Strogo gledano, u provodniku u promenljivom el. mag. polju se indukuje elektromotorna sila, a aluminjum je dobar provodnik. U ovom masivu eventualno mogu da se jave vrtložne struje, na tom principu rade analogna brojila električne energije, onaj disk što se vrti je od aluminijuma i vrti se upravo zbog indukovanih vrtložnih struja.Kako god, torus ima malo rasipno polje, samim tim ni te struje nisu vredne drvljenja, uticaj istih na zvuk je diskutabilan a verovatno nikakav, ne bi se ja mnogo sikiro zbog toga... bolje drži taj trafo dalje od lepetronike, oni fetovi umeju lepo da pokupe bruma od njega.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...