Jump to content

PSM Open Baffle 12" basovi


Zvu

Preporučeni Komentari

Naleteh na zvučnik koji po svoj prilici može da parira Alpha 15-icama. Kome je 15" veliko i skupo može da proba sa ovim.

U pitanju je zvučnik marke Rockwood Shenon YD 1256U prečnika 12".

post-117-0-42577800-1321824469_thumb.jpg

http://www.spectruma...nonYD1256U.html

Cena je oko 32 evra za komad. Dolazimo do cifre od 128 evra za 4 komada. Can you dig it :Viannen_loungelizard:

Ne izgleda mi niŠta ni bolje ni gore od Alpha 15-ica. Qts-1,33. Jedino im je FS neŠto viŠa (46Hz) od Alphe (41Hz). Kome je stalo do 5 heraca može da kupi onda Alpha 15-ice za duplo veću kintu po komadu :D

Kod nas ih ima ovde...

http://www.proelectr...1256U--8963.htm

Kupovao sam neka veŠanja od njih. Naručio preko neta, stigla mi sutra :)

Znači, može da padne neka quick and dirty verzija open baffle zvučnika ko je hteo da oseti čari istih. Neki fullrange Philips 6" i cvrkutanje ;)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 18
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Šta ću ti ja ? Moje je bilo da kažem, a tvoje da odlučiŠ da probaŠ ili ne :DMeni ni u džep ni iz džepa. Ja se čak ni ne ložim na OB ali znam da ima onih koji bi voleli :whistle2: Ko nema 280 evra za 4 Alpha15-ice, možda ima 130 za 4 ove 12-ice. Ja samo prosleđujem ono Što sam skontao gledajući neŠto deseto. Koga zanima kako bi funkcionisali na tabli itd., neka cima Zena. On koristi MJK CAD sheet pa neka vam proračunava :thank_you2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

..............dobijene u "blanko" kutiji, nikakvih podataka, mislim da je to gitarska serija...

I meni tako izgleda :good2:

........................

Meni ni u džep ni iz džepa. Ja se čak ni ne ložim na OB ali znam da ima onih koji bi voleli :whistle2: Ko nema 280 evra za 4 Alpha15-ice, možda ima 130 za 4 ove 12-ice. ....................

Sad mi pade bolesna ideja na pamet.

............... ili 260 evra za 8 komada :crazy:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja ih u najavi ne bih ni razmatrao kao FR već samo za bas. Upitan mi je kvalitet zvuka zvučnika iz te cenovne klase na bitnijim frekvencijama tako da mu ne bih dozvolio da se preterano razmaše.Skinuo bih whizzer cone sa njih i aktivno sasekao što pre, nečim tipa one Sipijeve skretnice što je projektovao za Steina. Pustio bih neki FR 8" da odrađuje sve preko 150 Hz i ćao đaci. Oni bi služili kao svojevrsne air pump za niže frekvencije :) Kontam da bi moglo lepo da se čuje ukoliko se odradi sve kako treba.No, OB svakako nije my cup of tea. Prepustit ću ljudima koji su više čitali o OB projektima na internetu da odluče da li im ovo igra ili ne.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zvu, ne bih da te skenjavam, čak bih voleo da sam u pogrešnim informacijama,

mislim da mu SAL dođe nešto kao bliža familija...

:wavecry:

Ni moje mišljenje nije drugačije :D Samo sam stava da za OB od 40-150Hz nije bitno da li je SAL ili Eminence ili Rockwood ili ... dok god radi kako treba.

Zato sam i rekao da bih ih gušio što pre. Da se neko ne zanese, ne treba očekivati utopiju i čuda od ovoga. Po mom mišljenju ovo jeste ono što mu ime kaže ... Poor Serbian Man OB bas :)

Kad pogledam Alpha 15-ice vidim isto što i ovde. Čelična korpa, FE magnet i papirna membrana. Slaba vajda od nalepnice pozadi :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

evo da se i ja ukljucim.ja koristim te Rockwood Senon DY1256. mislim, to pisena nalepnici na magnetu, inace su Dynavox. u kutijamaod 100 litara bas refleks, rade stvarno dobro, podjednakoi na trandzi, i na svirajkama.razmisljao sam se o OB, kao sto rece moj komsa, da uzmem4 komada, najvise zbog cene.mana im je sto nisu pravi fullrange, kao Fostex ili Audio Nirvana,ali za te pare su vise nego super. a visokotonac - po ukusu.ja sam koristio bas razne, i najvise mi odgovaraju piezo horne.naravno, sa skretnicom, a ne dziberski.podaci koji su dati, nisu tacni. ja cu moje zvucnike izmeriti kod kolegeVladca, cekam da se organizujem sa kolegom Vilibom, zbog prevoza.ja se nosim mislju da ovim mojima uradim phase plug-ove, vidjao samda su neki to radili. po meni, ne bi bilo gore. za sada sam stavio malofate iza trubica.sto se tice samih zvucnika, nisu HiFi, vec PA, kao i Eminence i slicni.evo grafikona, koji 100% nije tacan. :drink:

post-357-0-01629900-1321830463_thumb.gif

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

sto se tice samih zvucnika, nisu HiFi, vec PA, kao i Eminence i slicni.

Sax, nadam se da mi nećeš zameriti, ja bih dodao u citirani deo ključnu reč "liče"znači "nisu HiFi već liče na PA..."olako pripisujemo to "PA"mnogo bitnih faktora zvučnik mora da ispuni i preživi :shinymj5: da bi ušao u Profesional Audio.Eminence Standard serija je najjeftinija ulaznica za ovaj skup cirkus, sve ispod toga je samo pokušaj.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...