Jump to content

damping lifta


revox

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 11
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

"Što mećete kad reparirate lift ručke umjesto propale masti. "

Silikonsko ulje ( viskozitet oko 5000 )

Imam neku manju količinu, javi se na PP, pa ti poŠaljem. Gratis, naravno.

:)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

"Što mećete kad reparirate lift ručke umjesto propale masti. "

Silikonsko ulje ( viskozitet oko 5000 )

Imam neku manju količinu, javi se na PP, pa ti poŠaljem. Gratis, naravno.

:)

Zafaljujem no sam predaleko da bi organizovali slanje

Kako god mast je uputnija i trebala mi je info koja je naj guŠća da ne kažem ljepljivija

a i sa promjenom opruga u koliko je mast adekvatna može se dobiti usporavanje

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

OK, kako hoćeš. Nisam do sada video ručicu u čijem liftu je mast. Radio sam Roksan, Kuzma, SME liftove, svi su sa silikonskim uljem.

Ma nije problem da probam samo mi napiši koje silikonsko ulje da potražim sigurno su ti mehanizmi liftova u zatvorenom sistemu i sigurno je tako kako ti kažeš ovde je drugačiji sistem - otvorenpost-38-0-53238900-1318355377_thumb.jpg klip prolazi kroz cilindar koji je na obje strane otvoren i ulje/mast radi damping u stvari od gustine ulja/masti odnosno otpora koji oni prave prilikom kretanja klipa zavisi brzina dizanja spuštanja. e sad ona je kod mene malo prebza bar po meni do 3 sec što me nervira a može i da ošteti cantilever i iglu bih da to usporim na 10 sec e sad ako ne nađem dovoljno gustu mast ili ulje pod uslovom da ne iscuri /čudo je sila zemljine teže/ ostaje mi da probam sa promjenom opruga da sa mekšim oprugama, za mast koju imam, postignem fall time od tih 10 sec ili približno no lakše mi se igrat sa promjenom masti nego traženjem mekših opruga

Evo još jedna preporuka za silikonsko ulje, gusto kao med ( opisno ) da se ne frljam jedinicama zapreminske mase i viskoznosti.

ok koje?
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

sigurno su ti mehanizmi liftova u zatvorenom sistemu i sigurno je tako kako ti kažeš ovde je drugačiji sistem - otvoren

Мас' коју сам навео у другом посту користи се за подмазивање калупа при извачењу алуминијумских конзерви за пиво и сл.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

problem sa liftom riješen na način da sam posjetio drugara koji drži RTV serviszakopo se u kutije sa oprugamaiskopo 5-6 komada mekših od postojećihostatak je bilo igranje živcimajedno 10-15 puta rasklopljen i sastavljen mehanizam lifta, montirana i balansirana ručka pa ondak opterećena kolko treba da bude dok se ubola prava dužina i elastičnost opruge :spell:dobijeno otprilike 3-4 sec rise time i 5-8 sec fall timehebat ga i to se napravi.Naravoučenije za novopečene gramofondžije:Lift reparirati sa kao što su kolege rekle silikonskim uljem ako je zatvoren sistem ili sa gustom masti ako je otvoren.Opruge ne dirati, ne kratiti, ne istezati i slično u koliko se ne ugodi da radi kako valja.Nije do opruga nego do dampinga. Mijenjati mast/ulje dok se ne dobije željeni efekatUkoliko se opruge maltretiraju na gore opisan način pozdraviti se sa liftom ukoliko nemaš mogućnost da posjetš dugara RTV servisera i da izbunaraš duge opruge.Ovo važi za bolesnike kao ja koji traže da rise time i fall time bude 3-5 / 6-10.Normalni mogu i bez lifta slušat gram. :rofl:Sad možemo da proširimo priču, može valjat još kome.Ovi iz Thorensa preporučuju svoje ulje za podmazivanje osovine tanjira.Normalno valja uzet parice.Problem se prevazilazi sa zamjenskim uljima.Ja zadnje dvije godine koristim Liqui Moly top-tec 4200 SAE 5-30Mijenjam ga jedom godišnje i pri zamjeni je isto kao i novo.Valjalo bi čuti preporuke ostalih kolega.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...