Jump to content

Hitno, hitno hit-noooo


guja011

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 8
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

To će znati ili Zen ili Sipi pošto smo mi svi ostali glede tranzistora koje si nabrojao, sitna boranija. Ja sam samo zato upao da te obavestim da su obojica nešto tihi danaske, a inače sam ja na obzervaciji pa možda, ali samo možda, prateći me, nabasaju na ovo... :Viannen_loungelizard:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

lici na Stevic/Stojanovic seme - Niska veza . mada sa "upgrade-ovanim " kmponentamasavet - zaobici u sirokome krugugazdi savetovati ili ozbiljnost ili besenjepotrosih ja -kad sam biJo mali i neukusan -koju nedelju oko ttoga da to napravim ( 1 dan) i nacinim stabilinim (ostatak vremena)sta god bilo - udri gde god vidis tranzistor - 330pF na B-E , pa kako god da zvuci posle toga - bar nece goreti

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ma ovo nije prošlo moisture-test. radilo godinama a onda bilo podrumizovano. pri prvom uključivanju je 1 kanal začađavio a zanimljivo je-osigurači celi.lično preferiram trimkanje u sitnu žicu (ofset/ruhestrom) i od onih "radi iz prve" verujem samo integralcima.znači "zameni sve živo pa će radi garant" bi izbegao ili uradio sa šemom na stolu.štampa je odozdo jako vesela ali se da osposobiti a ostale slike neću da kačim, da se rugoba ne vidi u celostijer je grdo za gledanje koji je to fuš.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja tu ne vidim nikakav Ruhestrom trimer vec samo diode izmedju baza pobudnih tranz. sto ce reci da to radi u B klasi, bez termicke kompenzacije mirne struje. Pobuda se uzima sa dva mala tranzistora koji napajaju OpAmp - dakle najgrdja ideja koju je svet video. Najbrzi nacin za popravku je ovo sto je Zen rekao - saniraj stampu i zameni neispravne poluprovodnike, eventualno nesto od otpora u izlazu ako je zacadilo. Ako su izlazni pevnuli, stavi 2SC5200/2SA1943 (ima u Kelco-u).Posto to kad je i najispravnije svira krsh, i sve zvuci bolje od njega, najbolje bi bilo (ako napon napajanja nije previsok) staviti neki od popularnih chipova - TDA7294 je 250 dindzi u Kelco-u, prilicno je zilav i jednostavan za primenu, napajanje do +/-40V.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...