Jump to content

Katalogizacija


sir Oliver

Preporučeni Komentari

Imamo ogromnu kolicinu CD medijuma. Pa su tu i ploce. A sve je vise RIPova na HDDu. Da li znate sta imate, u kom izvodjenju i izdanju...? Da li imate duple koncerte ( da li uopste volite da uporedjujete izdanja i izvodjenja. Jos pre dosta godina sam pravio neku malu bazu podataka o koncertima, orkestrima, izvodjacima ( solistima ) dirigentima i izdanjima. Hteo sam da napravim mali pretrazivac da znam sta sve imam i da mogu to da pretrazujem na razne nacine. Elem kolekcija vinila se ustalila (otprilike sam sve zapamtio) i program je ostao u projektnoj fazi.Onda su dosli CDi gde vec nisam mogao da vodim racuna sta sve i gde imam a sad jos i RIPovi ( Flac i ostali LLi). Vise niko ne moze da "povata" gde mu je sta ( bar ja ne mogu). Probao sam razne programe za katalogizaciju CDa i svi su bili manje vise dobri i prihvatljivi. Ubacis CD, program ode na NET i pronadje naziv i omot, nazive numera i izvodjaca i ubaci u bazu. Treba malo intervenisati i procesljati ali uglavnom je to to. Kasnije je lako pretrazivati na kom CDu je sta. Milina jedna.Problem su FLACovi. Kako njih ubaciti u bazu?Pre nekog vremena sam instalirao program Music label i oprobao ga. Uglavnom radi kako treba ( ima neke bubice, malo se zakaslje ali nista strasno). Ali sad sam otkrio da se moze ubaciti kao entry i CD ripovan na HDD. Pokazes putanju gde je folder sa RIPom, klick i voila, ripovan CD je u bazi. A onda milina . Pretrazivanje i prikazi po nazivu dela, izvodjacu, kompozitoru... sta ti sve ne.Tek sada mogu da sagledam sta sve imam i gde se nalazi. Cak radi i kao bibliotekar, vodi racuna da li ste nekome nesto pozajmili na slusanje. ( koliko je CDa tako izgubljeno)Topla preporuka za ovaj program ( prvenstveno zbog RIPova).Sta vi koristite za vodjenje racuna o muzici? ( znate li uopste sta sve imate?)PS Ista firma proizvodi i softver Movie Label 2011 za pracenje filmova. ( Ako nekog interesuje)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 5
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

http://www.whereisit-soft.com/I to ne samo za muziku. Sve.

+1 i to u Portable verziji.   :clap:Mada, prijatelj mi je preporučio http://www.datacrow.net/, a i mene se nešto čini da je to ultimate weapon, ovako na prvi pogled, baška što je džaba... ...će da probam.  :to_become_senile:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

...Mada, prijatelj mi je preporučio http://www.datacrow.net/, a i mene se nešto čini da je to ultimate weapon, ovako na prvi pogled, baška što je džaba...

Datacrow (da li zato sto je java app. ?) se zagrcne i nacisto ubije ako zadas indeksiranje veceg broja albuma odjednom. Dva puta nisam izdrzao da li ce se 'probuditi' ili ne iz neke njegove letargije i na kraju ga 'na silu' prizemljio. Obecava ali treba jos da se razvija.Najozbiljniju aplikaciju sam pronasao u "OrangeCD Catalog". Za sada je imam kao 'probnu' pa cemo da vidimo sta dalje. :angel0:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...