Jump to content

Problem sa kucnim bioskopom


Beli_Ninja

Preporučeni Komentari

Pretpostavljam da moze ova tema ovde da bude.Naime, moja devojka je kupila kucni bioskop PHILIPS MCD395, sve radi odlicno osim prevoda.Kada se gleda DVD film sve je u redu, ali kada se gleda DivX sa odvojenim titlovima slova su toliko sitna da je nemoguce gledati film normalno ni na metar od TV-a.Ima li neko resenje za to? U podesavanjima ima samo podesavanje jezika za titlove i nista vise.Hvala unapred....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 45
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Da li isti subtitlovi isti problem prave i na računaru? (aplikacije/plejeri) na kompu dopuštaju setovanje veličine teksta. Ja sam imao problem sa Toshiba plejerom, nije raspoznavao naša slova nego samo neka druga pa je "ć" bilo "ae" i tako, onda sam lepo otišao i zujao po googletu i našao neki poljski forum gde je bio okačen firmware upgrade (*.ROM) i uputsvo kako se flešuje. KAda sam to odradio, pojavila su se i dodatna podešavanja koja nisu postojala u originalnoj postavci. Preporučujem da to malo istražiš. Možda nešto nađeš...Philips na svom sajtu nema nikakve naznake o novijoj verziji firmwarea... http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?tmplt=ePlatform%20-%20Philips&scy=HR&slg=ENG&sct=MICRO_HOME_THEATER_SU&cat=HOME_THEATRE_SYSTEMS_CA&grp=SOUND_AND_VISION_GR&session=20100811161809_79.101.5.217&ctn=MCD395/12&mid=Link_UserManuals&hlt=Link_UserManuals pa pretpostavljam da nema pomoći... Kod mene na Toshibi ima dugmence na daljinskom subtitle i kada se pojavi menu, onda sa + dugmencetom koje inače služi za "dalje/next" povećavam veličinu teksta.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nema nikakvih problema kada se filmovi gledaju na kompu. Ma ovaj DVD bioskop jednostavno nema opciju za povecavanje slova. Kako on odredi, to je....... :connie_nutzo: Zao mi je zbog tvog plejera....... Inace, nista vise nije sto je nekada bilo. Moj matori je kupio Samsung crt tv i na njemu ne radi taster za smanjivanje tona.... SAMSUNG, POJAM ZA TV TEHNIKU..............Resenje sam nasao u nalepljivanju titlova na film, dugotrajna (traje koliko i sam film) procedura ali titlovi su citljivi kada se gleda na TV-u. Druge opcije nije bilo.Sto kaze moja cura, jednostavno te teraju da kupis DVD film :girl_devil: Hvala u svakom slucaju.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zao mi je zbog tvog plejera....... Inace, nista vise nije sto je nekada bilo. Hvala u svakom slucaju.

Meni nije žao. Nemoj ni tebi da bude žao. Kao što reče, ništa više nije kao nekada... ;)Meni je žao što mislim da ovde nema pomoći. Ni za tvoj, ni za moj plejer...Uostalom, koga briga... Nek smo mi živi i zdravi, a dupe nek jede govna :rofl:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za curin plejer ima resenje, ali ne i pomoci. Sad mora da se zeza da lepi titlove na svaki film koji zeli da gleda. Sranje..........DA POLUDIS SAMO......

Ili da nauči poneki strani jezik :)(onako, usput...)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ništa prijatelju... ostaje ti da marljivo skupljaš pare i kupiš joj toliko veliki TV (ili projektor, možda?) da joj slova budu dovoljno velika za čitanje... :Viannen_loungelizard:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ima li neki nacin da se izabere font? Tu je onda obicno i boja i velicina fonta.

Pa ti bi još i da se bira među opcijama koje ne postoje? Mnogo vickasto! :rofl:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

E vi matorci ste ludi do neba..........Ma kave opcije, ima samo za podesavanje jezika titlova. To je valjda ono da prepoznaje slova (č,ć,ž,š,đ) mada ni to ne funkcionise kako treba.A sto se miseva tice, pogledaj mi avatar........ I vec dve godine smo zajedno :superstition::roll1:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

E vi matorci ste ludi do neba..........

Pa to otprilike bude tako...Kad si mali, stalno te teraju da budeš ozbiljan, jer "nisi više tako mali", potom, kad kreneš u školu, "škola nije igra, budi ozbiljan", kasnije ide srednja, pa ili faks ili vojska pa onda "moraš biti ozbiljan"... onda radno mesto, porodica i opet, "moraš biti ozbiljan", na kraju, pre ili kasnije desi se, pa se ljudi fol, čude, čovek "podetinjio"... Kako i ne bi kada je do tada ceo život morao da bude ozbiljan. Dakle... :to_become_senile::Viannen_loungelizard: Biće vremena i za nešto što čita slova kako valja pa ih još i pokazuje kako valja... Sad bar znate da ne treba previše verovati firmama koje prave miksere i električne brijače za lepši pol...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Znate kako, i Lamborghini je pravio traktore uporedo sa sportskim automobilima........... :crazyrocker:

I pogledaj dokle su stigli sa dvd plejerima, mikserima, brijačima za ispod pazuha i sijalicama?Razlika između miksera, fena za kosu i sijalice je mnogo veća nego između traktora i brzog auta. Drugačiji menjač, manji točkovi i otprilike ista kubikaža motora i eto ti. Zato su Lamborghini i Ferrari uspeli, a Philips svaštari... I više nije, kao nekada, sinonim za kvalitet...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Извин`те што се мешам, а да пробате да подесите-фикссирате (повећате) величину фонта титла у неком програмчету за обраду титлова? Претпоствљам да постоји неки стандард за величину када су у питању титлови намењени пуштању филмова на рачунару и да обзиром на разлику у софтверу долази до проблема..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sa tim da Philips vise nije sinonim za kvalitet se u potpunosti slazem. To vazi i za mnoge druge proizvodjace, i uglavnom su to oni koji su premestili proizvodnju u Aziju.Ali razlike izmedju traktora i sportskog auta su ogromne (apsolvent sam na masinstvu - smer drumski saobracaj) i to mi je odlicno poznato....Ne resava se sve menjacom, tockovima i kubikazom. Hteo sam da kazem da bi Philips mogao kada bi hteo da uspe, ali one se bore za prodaju dok se Ferari, Lambo i ostali bore za kupce. To je velika razlika!Ali, opet kada bi se i Philips borio za kupce, njegovi proizvodi bi bili namenjeni posebnoj klijenteli, kao sto su i automobili od pomenutih proizvodjaca.Ma odosmo mi daleko.CINJENICA JE DA JE PHILIPS MOGAO DA ISPROGRAMIRA TU GLUPAVU OPCIJU I TO JE TO, I TO IM JE VEROVATNO PRPUST KOJI SU I SAMI KASNO UOCILI!!!!!!!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...