Jump to content

P/FS: Elektrostatics


stein

Preporučeni Komentari

Komplikovano mi je da objašnjavam razloge, ne želim da iznosim opravdavanja, iznosim samo vitalne fakte...

Prodajem svoje elektrostatike, proizvod Zoltana Mikovića AKA "Soltanus Acoustics", reč je o prilično dobrim kopijama Audiostatic DCM5.

Originali se mogu videtiOVDE

A moje ste videli posvuda. Poneko ih je i imao prilike čuti, ponekad ne baš u najboljim uslovima, ali eto, kako izgleda, uslovi za potpun doživljaj još dugo neće biti omogućeni.

Ja sam ih bez problema koristio sa F5 klonom (25W/8E A klasa) ali sam sticajem potreba zamene ženinog prevoznog sredstva morao da se odvojim od oba F5 koje sam imao. Mogu se povezati i sa nekim pojačalom koje je kao Quad 405 (ili poštena/poboljšana replika) i uglavnom, bilo koje pojačalo koje neće kolabirati sa impedansama reda 4 oma.

Za jazz i akustiku, idu sasvim solidno nisko, za tehno i elektronsku muziku i veoma glasnu rock muziku, savetujem dodatak subwoofera.

Preferiram novac ali se može i izvesti neka polu-polu razmena, delom novac, delom neki deo opreme... Ne alpinističke ili skijaške, muzičke, naravno.

Okvirna cena za razmenu 1000keka evrona. Pošto su kod mene stigli potpuno novi, možda se nisu ni pošteno "usvirali"... Na veliku žalost, nisam u mogućnosti da prezentujem performanse u postojećim uslovima, ali ako neko ponese svoj amp, snaći ćemo se, mesta ima, preamp je tu, ima sijaset CD plejera i tako...

Nešto baljezganja na temu je bilo u ovoj temi: http://www.diyaudio.rs/topic/121-diy-system-by-stein-co/

Slika: http://www.diyaudio.rs/topic/121-diy-system-by-stein-co/page__view__findpost__p__14360

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 16
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Dodao bih da se u slučaju kupovine, garancija koju imam na predmetne elektrostatike u potpunosti prenosi na novog vlasnika, a ja sam dobio neku otprilike neograničenu dužinu trajanja garancije. To sam čisto pitao proizvođača ako se neko zapita kakve garancije ima na upotrebni rok, ispravnost itd... Moram takođe da napomene da ih nisam niti kvario niti popravljao, čak ni pomagao u gradnji istih :character13:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

...čak ni pomagao u gradnji istih :character13:

Je l' to onda znači da vrijede više nego što si prvo tražio? :Viannen_loungelizard::buehehe::cheers: Živio ti meni! Nadam se da se ne ljutiš na šalu i da ćeš dobiti koliko i tražiš za njih!
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Je l' to onda znači da vrijede više nego što si prvo tražio? :Viannen_loungelizard::buehehe::cheers: Živio ti meni! Nadam se da se ne ljutiš na šalu i da ćeš dobiti koliko i tražiš za njih!

Naravno da bi novi koštali više, jer realno, i vrede više. Ja sam ih dobio po dvostruko povlaštenoj ceni. Prvi razlog je što je originalni naručilac odustao, a drugi jer nije reč o originalnom Soltanus dizajnu a zna se da kopija nije ništa do kopija koja može, ali i ne mora biti bolja od originala. Međutim, ko odista želi originale i spreman je da plati 7000 evra, neće gledati u kopiju ispod pola cene. Ja sam svoju cenu formirao na bazi razmišljanja da ako ne mogu da ih udomim za toliko, onda neka stoje i čekaju. Nisam rekao da skupljaju prašinu jer su zapakovani i zaštićeni, ali čekaju. Ili novog vlasnika, ili neka bolja vremena kada budem imao manje posla oko uređivanja potkrovlja a više nego nula pojačala snage... :) Verujem da je jasno da preporučujem striktno lično preuzimanje jer je svaki visok skoro dva metra i težak dovoljno da nije mudro nositi ga sam... (nije nemoguće, ali dva para ruku su dva para ruku...)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma, svjestan sam cijene originala i zapravo mislim da tražiš malo (nisam kupac, pa to smijem reći).Moja opaska o vrijednosti je išla na činjenicu da si NAGLASIO kako ih nisi TI izradio, pa sam se našalio da u tom slučaju mora da i vrijede! :hi:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma, svjestan sam cijene originala i zapravo mislim da tražiš malo (nisam kupac, pa to smijem reći).

Moja opaska o vrijednosti je išla na činjenicu da si NAGLASIO kako ih nisi TI izradio, pa sam se našalio da u tom slučaju mora da i vrijede! :hi:

Ja sam baš zato i naglasio da nisam ništa pomagao... Da ne umanjim vrednost :buehehe:

Mada, evo počinje da se razilazi red u kojem su zainteresovani čekali... ulica je pusta...

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Komplikovano mi je da objašnjavam razloge, ne želim da iznosim opravdavanja, iznosim samo vitalne fakte...Prodajem svoje elektrostatike, proizvod Zoltana Mikovića AKA "Soltanus Acoustics", reč je o prilično dobrim kopijama Audiostatic DCM5.

Колега, овде ћеш тешко продати!Боље дај оглас на : http://www.kupujempr...-kategorija.htmОвде само ако продајеш делове и које какве канте!Ово добронамерно пишем.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

I postavim PC kamere, pa na net! :Viannen_loungelizard:

A onda: "...jede se kavijar, pije se džin - ima se para, ima se s' ćim!"

(Samo mali podsjetnik za promatrače: Ovo je još uvijek thread u kojem se prodaju E-statici!)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 months later...
Guest
Ova tema je za sada zaključana i nisu omogućeni budući odgovori.
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...