Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

i šta sad poluđeste me potpuno :notthinking: ili da bacimo na glasanje jel metat il ne metat tajmer :msn-rofl: tačno sam znava da ne treba ništa pitat. :dash1: metnut što metneš i što ti bog da :salute:

• Odgovora 28
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Pa ti si tajmer koji ukljucuje stand by :Viannen_loungelizard: ne mora sve da bude automatski, daljinski itd...Ja mislim da cevni uredjaj mora da ima stand-by prekidac..E sada na kojoj poziciji to je vec posebno pitanje:0. da ukljucuje i iskljucuje poseban mrezni trafo koji sluzi samo za visoki napon i nista drugo.1. da prekida 2 naizmenicna izvoda HV pre ispravljacice2. da prekida CT mreznog trafoa za visoki napon (masa)3. da se nalazi neposredno posle ispravljacice a pre C ili (L)4. ili da se nalazi na kraju PS jedinice a pre saog audio uredjaja.U svakom slucaju prekidac ili rele moraju biti jako kvalitetni i dimenzionisani za te uslove.Moj tip je 0. :to_become_senile:

Napisano

Све је јасно по мени...Тајмер стави обавезно,а ово смо мало дискутовали о једном или дугом приступу!Најбоље конструкције имају два тајмера,па се прво пар секудни грејање држи на око половине напона напајања,,јер хладно грејно влакно има мали отпор па је у тренутку укључења сруја грејања превелика,то се и види,кад се укључи уређај цеви у тренутку јако засветле па се сјај грејања брзо смањи на нормалан.То је тај удар на хладно влакно.То се у правилу изводи тако што се у тренутку укључења,у примар трансформатора укључује отпорник.Значи,у тренутку укључења је у серији са примаром спојен отпорник чија се вредноста експериментом бира тако да је са отпорником напон грејања око половине номиналног,после пар секунди се отпорник кратко спаја и трафо добија пун напон па самим тим и грејање,а посебан тајмер за анодни напон како је већ речено!

Napisano

Ma kakvi proizvodjci bas ih briga isto je bilo kao i sa bnziom :Viannen_loungelizard:

trosi dok ima :character13:

Ово је најтачније...шта би они радили ако би цеви трајале вечно!

А сви ти тајмери су врло корисни,али компликују уређај и поскупљују па се често изоставе...

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

Imao bih ja jedno pitanje... Koliko dugo treba da se greju lampe pre nego se dobije šema po kojoj se treba sve pospajati? :rofl:

Napisano

kol'ko si potrosio energije podsecajuci odgovorne za ne-semu , mogao si i sam skupiti jedno 2 decenije iskustva ..........

Napisano

kol'ko si potrosio energije podsecajuci odgovorne za ne-semu , mogao si i sam skupiti jedno 2 decenije iskustva ..........

Džaba meni skupljanja iskustva kad mi glava...

Postavljena slika

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...