Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Danas mi sasvim slucajno natrcao CD player iz naslova za 500 dindzi. Nisam ni ocekivao da radi, kad ono, masinica iztwikovana, pojacano filtriranje, OP2111 u metalnom kucistu, ispod originalnog dna jo

• Odgovora 13
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano

Mogu da potvrdim da je Marantzov CD-38 ili isti, ili skoro isti kao Philips CD721, ako je raspored elemenata na plocici, oblik plocice itd merodavno za usporedbu. Sad se povlacim na analiziranje jastuka i pokrivaca...

Napisano

Mogu da potvrdim da je Marantzov CD-38 ili isti, ili skoro isti kao Philips CD721, ako je raspored elemenata na plocici, oblik plocice itd merodavno za usporedbu. Sad se povlacim na analiziranje jastuka i pokrivaca...

Mislim odnosno siguran sam da je Zolika imao cd 38 kog je bio upgrade-ovao pa proveri sa njim da li ima service manual.
Napisano

Mislim odnosno siguran sam da je Zolika imao cd 38 kog je bio upgrade-ovao pa proveri sa njim da li ima service manual.

Cinjenica da sam potvrdio podudarnost znaci da je Mentok bio u pravu a istovremeno da sam dosao do SM-a ... :thumbsup:
Napisano

hehesad sam skontao da imam jedan Marantz CD38 ( ako me secanje ne vara ) - eno ga kod Impulsa - drzi burek na njemu ......... :thumbsup:

Napisano

hehesad sam skontao da imam jedan Marantz CD38 ( ako me secanje ne vara ) - eno ga kod Impulsa - drzi burek na njemu ......... :thumbsup:

Pa tako je: svakome sluzi za cega ume da ga koristi... Romulijancu Batu da zaradi 500 dindzi, Impulsu da drzi negde burek, tebi da se sprdas... :buehehe:
Napisano

Pa tako je: svakome sluzi za cega ume da ga koristi... Romulijancu Batu da zaradi 500 dindzi, Impulsu da drzi negde burek, tebi da se sprdas... :buehehe:

najo sprdanje - poslah ga da mu posluzi za probu nekih nesretnih vam transporta ; zna se da ih ima neispravnih koliko volis - odmah cim ih kupis .dakle - cd38 je bio alat da se zaradi/ne izgubi .a dok se ne vrati kucama , moze i burek da se turi na njeg' ......... :thumbsup: (lako je tebi dok se ja sprdam ....... )
Napisano

(lako je tebi dok se ja sprdam ....... )

Nista onda... nadi onaj papir od bureka sto si mi slao ili hteo slati pa slikaj-skeniraj, kakve cemo filove i filunge i filamente da trpamo u burek... ili CD... ili ne..Aj sto volim Nelsona zbog ovog "ili ne"......ili ne. :thumbsup:
Napisano

Sto jel ga drzi podgrejanim :buehehe:
Napisano

Sto jel ga drzi podgrejanim :thumbsup:

Ma jok...To je Zenova test masina za proveru ispravnosti lasera. Ispostavilo se da je cest slucaj da novi laseri ne rade pa ga covek drzi zarad instant provere. Za razliku od CDM4/19 transporta gde je konekcija lasera na PCB prilicno pipav posao sa flat bakarnim linijama u plosnatom vodicu, VAM transporti primaju laser sa tankim zicicama i plug-in konektorom pored transporta sto se lako resava, bez specijalnih zahvata i alata...Sto se mog primerka tice, ide na dalju modifikaciju. Opsirnije ovde: http://www.diyaudio.rs/index.php?s=&sh...post&p=3209
Napisano

Da ne otvaram novu temu...

Juce uvece sam nakon posla otisao do poznanika i dobio na poklon Philips CD-104. Kaze neispravan. Videcemo sta mu fali...

Nasao sam neke smernice...

http://www.acec13.fr/tvc/Philips/documenta...CD%20Player.pdf

http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFERE...lips%20TDA.html

i na acec13.fr sajtu i kompletan service manual pa onda jednom...

• 2 years later...
Napisano

Nista onda... nadi onaj papir od bureka sto si mi slao ili hteo slati pa slikaj-skeniraj, kakve cemo filove i filunge i filamente da trpamo u burek... ili CD... ili ne..Aj sto volim Nelsona zbog ovog "ili ne"......ili ne. :thumbsup:

Mozda je covek hteo da ga osvezi sa"paper in oil"kondenzatorima.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...